Bookmarks

    Η Καβάλα BC έχασε σήμερα Σάββατο (10/12)) στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή με σκορ (85-65). Η ομάδα του Ηλία Μωσαϊδη ήταν μαχητική μόνο στο α’ ημίχρονο και από κει και πέρα, οι παίκτες του Ηρακλή ήταν σαφώς ανώτεροι και σχετικά εύκολα έφτασαν στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος σε έναν αγώνα ο οποίος έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

    Εκείνο πάντως το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκε με τις βασικές απουσίες αφού δεν αγωνίστηκαν οι Aντώνης Σκλήβας, Χρστόφορος Κελαϊδής και Ετινόσα Ερεβμπενάτζιε.

    Άντεξε μόνο στο α’ ημίχρονο

    Ηρακλής και Καβάλα BC ξεκίνησαν πολύ δυνατά στον αγώνα και με αρκετά εύστοχα καλάθια έκλεισαν το πρώτο πεντάλεπτο με το σκορ να είναι στο (11-9). Μάλιστα καμιά ομάδα στα επόμενα λεπτά και μέχρι την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της παρά το ότι και οι δύο ήταν χαλαρές στην άμυνα με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με το σκορ να είναι (15-17). Με την έναρξη της 2ης περιόδου, η ομάδα της Καβάλας προηγήθηκε με (22-25) αλλά ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ στην συνέχεια και σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας. Αυτό έγινε με την συμπλήρωση του 27′ όταν ο Ηρακλής κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι αφού “έχτισε” μία διαφορά 6 πόντων και βρέθηκε μπροστά στο σκορ (30-26). Όμως οι παίκτες του Ηλια Μωσαϊδη πίεσαν τον αντίπαλο τους, κράτησαν μακριά από το καλάθι της Καβάλας του Τότσιο και Γκαγκαλούδη και στο 19′ ισοφάρισαν με (37-37). Όμως στο τελευταίο λεπτό πριν συμπληρωθεί η 2η περίοδος ο Ηρακλής βρήκε 2 εύκολες επιθετικές με αποτέλεσμα το α’ ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το σκορ να είναι (41-37). Γεγονός πάντως είναι ότι η ομάδα της Καβάλας έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο παρά τις 3 βασικές απουσίες που είχε και σίγουρα άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για το 2ο ημίχρονο. Η 3η περίοδος ξεκίνησε με την Καβάλα να παρουσιάζεται κουρασμένη, με περιορισμένες επιλογές και πολύ άστοχη στα σουτ 3 πόντων, χωρίς ιδιαίτερα να πιέζει τον αντίπαλο της. Έτσι έδωσε πολλά δικαιώματα στο Ηρακλή και στο 33′ το σκορ ήταν (49-41) με την ομάδα του Ηλία Μωσαϊδη να μην το βάζει κάτω. Όμως στο 27′ ο Ηρακλής που ήταν καλύτερος και περισσότερο αποτελεσματικός ξανά “έχτισε” μία διαφορά αυτήν τη φορά 11 πόντων και προηγήθηκε (57-46). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι στα τελευταία λεπτά του 3ου δεκάλεπτου, αξιοποίησαν την ανωτερότητα τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο μα ολοκληρωθεί με το σκορ να είναι (62-49). Στα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου η ομάδα της Καβάλας συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αστοχίας, ο Ηρακλής στο 34′ προηγήθηκε με (69-53) και τα πράγματα άρχισαν σιγά σιγά να απλουστεύονται για τους γηπεδούχους. Οι απουσίες των 3 βασικών παικτών στην Καβάλα και η κούραση των υπολοίπων ήταν εμφανής και ο Ηρακλής όσο κυλούσε ο αγώνας και πήγαινε προς το τέλος του τόσο μεγάλωνε τη διαφορά στο σκορ. Στο 27′ το σκορ (76-57) ήταν και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν τυπικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους να φτάνουν σε μία άνετη νίκη με (85-65).

    Δεκάλεπτα: 15-17,41-37, 62-49, 85-65


    ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 6, Γιαννακίδης 15 (5), Τότσιος 10, Ονάσογλου 3 (1), Χρυσόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 8 (1), Δέσπος 4, Ρουτκάουσκας 17, Χείλαρης 14 (2), Καλαϊτζίδης 4 (1).


    ΚΑΒΑΛΑ (Μωσαΐδης): Αναστασάκης 2, Μανούσος 7, Μάζουρτσακ 15, Σαββίδης, Κυριακού, Κουμλέλης 5, Γκελιος 20 (1), Μουκας 12, Μανακας 4.

    Comments are closed.