Bookmarks

    Στις νίκες επέστρεψε ο Α.Ο.Κ. στο εντός έδρας που έδωσε κόντρα στον Εορδαϊκό για την 8η αγωνιστική και πήρε το “τρίποντο” εύκολα αφού ξέσπασε με σκορ (5-1). Ένα αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται “φτωχό” με βάση το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες της Καβάλας κυρίως στο α’ ημίχρονο και οι οποίοι κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου.

    Να σημειώσουμε ότι σε εξαιρετικά καλή μέρα ήταν ο Χάρης Παππάς που “όργωσε” στην κυριολεξία το γήπεδο, ετοίμαζε γκολ και ο Μάρκο Παβίσεβιτς που παραβιάζε την αντίπαλη εστία με πολύ εύκολο τρόπο.

    Άνετη νίκη-εύκολο απόγευμα

    Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της, είχε πολύ καλή τακτική, οι παίκτες του έδειξαν αποφασιστικότητα και ωριμότητα και γενικά ήταν η ομάδα που έπρεπε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Α.Ο.Κ. κυριάρχησε, περνούσε εύκολα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται στην εστία του Εορδαϊκού με σχετική ευκολία. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στην ομάδα της Πτολεμαίδας ήταν ένα ευκολο απόγευμα και οι 3 βαθμοί της νίκης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα, τόσο για τον αγώνα κυπέλλου που ακολουθεί μία εβδομάδα αργότερα με τον Αλμωπό Αριδαίας όσο και για το εκτός έδρας ντερμπι του πρωταθλήματος στην Καλαμαριά με τον Απόλλων για την 9η αγωνιστική.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 2′ όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας και μετά την πάσα που έγινε, το σουτ που έπιασε ο Ίβιτς μπλόκαρε την μπάλα ο Αθανασίου. Στο 4′ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν από την σέντρα ακριβείας του Παππά από τα δεξιά, στο ύψος της μικρής περιοχής του Εορδαϊκού ο Παβίσεβιτς με προβολή έγραψε το (1-0). Στο 7′ ο τερματοφύλακας Περπερίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων τον Παππά και διαιτητής αντί να σφυρίξει το πεντακάθαρο πέναλτι έδειξε κίντρινη κάρτα στον παίκτη της Καβάλας, για θέατρο. Στο 19′ με σουτ ο Μπρατσιάνι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Περπερίδη και στο 25′ ο Α.Ο.Κ. “ζευγάρωσε” τα τέρματα του. Από την έξοχη σέντρα, πάρε βάλε του Παππά, με κοντινή κεφαλιά ο Παβίσεβιτς διαμόρφωσε το (2-0). Στο 35′ το κακό “τρίτωσε” για τον Εορδαϊκό όταν ο Κυριακίδης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Μπλιός ο οποίος την κατέβασε έξοχα και με πλασέ έγραψε το (3-0). Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 52′ ο Γάλλος Ταμπά με ένα εντυπωσιακό και άπιαστο βολέ έξω από την μεγάλη περιοχή άφησε άναυδο τον Αθανασίου γράφοντας το (3-1). Στο 64′ σε κόντρα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Ταμπά έβγαλε από τα δεξιά σέντρα “φαρμάκι” αλλά σε ετοιμότητα ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα και στο 66′ ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Δινοβίτση γιατί απώθησε τον Μπλιό. Στο 69′ από την σέντρα του Κυριακίδη ο Μπάτζιος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καταλήξει ελάχιστα άουτ. Στο 84′ ο Πτηνόπουλος ανατράπηκε από τον Λιάπτση, ο διαιτητής σφύριιξε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ζλατκόφσκι που έγραψε το (4-1). Στο 85′ ο Παβίσεβιτς πέτυχε με σουτ χάτ-τρίκ και διαμόρφωσε το (5-1).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Εορδαϊκό ήταν ο Πασχάλης Τρακαλιάνης της Ε.Π.Σ. Σερρών με βοηθούς τους Νικόλαο Σάββα και Βασίλειο Καμπούρη από την ίδια Ένωση. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Άγγελος Διγκόζης): Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Τουμανίδης, Λαδάκης, Παππάς (56′ Δέντσας), Μπάτζιος, Παβίσεβιτς, Μπλιός (71′ Ζλατκόφσκι), Μπρτασιάνι (77′ Πτηνόπουλος).

    Εορδαϊκός (Γιάννης Κουλίδης): Περπερίδης, Δινοβίτσης, Τσικράτζε (46′ Καλογιανίδης), Νικολαίδης, Σαββίδης, Μπαλίτσας, Βλαλίκας, Τάμπα, Ίβιτς, Μπίκος (81′ Λιάπσης), Έντσο. 

    Comments are closed.