Bookmarks

    Παρελθόν αποτελεί πλέον από τον πάγκο της Δόξας ο Κώστας Βασιλακάκης που μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα πληρώνει το …μάρμαρο για τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας. Το γκολ της Καβάλας στην εκπνοή του παιχνιδιού ήταν η αιτία που το πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπήκε κάτω από το χαλί.

    Ο Γιάννης Μπύρος απογοητευμένος από το θέαμα που παρακολούθησε χθες στην Καβάλα, αποχώρησε έντονα προβληματισμένος. Σαν πρώτη αντίδραση ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να του δώσουν τα αίτια αυτής της εικόνας. Ο ίδιος θεωρούσε ανεπίτρεπτη την αγωνιστική εικόνα που υπήρχε στην ομάδα. Το πρώτο αρνητικό δείγμα ήταν μέσα στην Κομοτηνή, όπου η παρουσία της ομάδας ήταν πραγματικά απογοητευτική. Αυτό έφερε τον μεγαλοχορηγό της Δόξας πολύ κοντά στην απόφαση απομάκρυνσης του Θρακιώτη τεχνικού. Ωστόσο οι παραινέσεις των συνεργατών του στην λογική του ότι δεν αλλάζεις προπονητή με το πρώτο στραβοπάτημα, ήταν η αιτία να κάνει πίσω και να αποδεχθεί την άποψη τους . Η σχέση του Μπύρου με τον Βασιλακάκη δεν ήταν ιδιαίτερα καλή εδώ και αρκετό καιρό κυρίως από την πλευρά του πρώτου. Τα μηνύματα που λάμβανε ήταν περισσότερο αρνητικά σε ότι αφορούσε τις σχέσεις του προπονητή με την ομάδα και τους παίκτες. Το παιχνίδι των αποδυτηρίων ήταν μάλλον χαμένο για τον Κώστα Βασιλακάκη κυρίως λόγω του σκληρού και απαιτητικού χαρακτήρα που δείχνει πάνω στην δουλειά του. Αυτό τουλάχιστον έδιναν οι πληροφορίες που για διάφορους λόγους έφταναν στον μεγαλοχορηγό. Στον Βασιλακάκη χρέωναν την αδυναμία να πάρει το απόλυτο των δυνατοτήτων μιας ομάδας που διαθέτει ίσως το πιο ποιοτικό έμψυχο υλικό, γεγονός που αποτυπώνονταν στις εκτός έδρας εμφανίσεις της, όπου σε τρία παιχνίδια χάθηκαν τέσσερεις βαθμοί. Εν κατακλείδι η απόφαση απομάκρυνσης του Κώστα Βασιλακάκη ήταν μια προσωπική απόφαση του ίδιου του Γιάννη Μπύρου ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία των ενεργειών  στο θέμα

    Αντικαταστάτης: Νίκος Καραμπετάκης

    Επιλογή του Μπύρου για την αντικατάσταση του Κώστα Βασιλακάκη είναι ο Νίκος Καραμπετάκης. Οι επαφές είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη σκέψη του Μπύρου για αλλαγή προπονητή και ήταν δεδομένη η πρόθεση του 45χρονου τεχνικού να δεχθεί να αναλάβει την Δόξα. Βέβαια μετά από παραινέσεις των ανθρώπων της διοίκησης έγιναν κρούσεις σε άλλους προπονητές κυρίως έμπειρους και καταξιωμένους στις μεγάλες κατηγορίες, οι οποίες όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση λόγω του θέματος της κατηγορίας. Ωστόσο η επιλογή του Καραμπετάκη έχει να κάνει με την απόφαση του Μπύρου να εμπιστευτεί την τύχη της ομάδας σε έναν νέο τεχνικό που «να έχει όρεξη να δουλέψει και να διακριθεί». Γνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση έχει ιδιαίτερα μεγάλο ρίσκο καθώς η Δόξα κάνει πρωταθλητισμό και ο νεαρός τεχνικός θα πρέπει να αντέξει το βάρος αυτής της κατάστασης, ο Μπύρος δηλώνει λάτρης των ρίσκων. Ο Νίκος Καραμπετάκης δεν διαθέτει το βιογραφικό που θα ήθελε ο κόσμος της Δόξας για τον προπονητή της ομάδας. Δηλώνει όμως διατεθειμένος να μπει στα βαθιά νερά και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Με πτυχίο ΤΕΙ Μηχανολογίας σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε τερματοφύλακας και στα μέχρι τώρα προπονητικά του βήματα (είναι πρόεδρος στο σύλλογο προπονητών Καβάλας) δούλεψε στον Άρη Ακροποτάμου στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής  (13-14 Τρίτη θέση) Την επόμενη χρονιά ήταν στο Νέστο Χρυσούπολης (άνοδος στην Γ από το τοπικό και κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος) ενώ από πέρσι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δούλεψε στον Ηρακλή σαν βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου.

    Ενημερώθηκε ο Βασιλακάκης

    Αντιπροσωπεία της διοίκησης και των συμβούλων του Μπύρου ενημέρωσε τον Κώστα Βασιλακάκη για την απόφαση διακοπής της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    Comments are closed.