Bookmarks

    Μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες τις ιστορίας του, γνώρισε ο Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής από τον Μακεδονικό Φούφα με σκορ (2-1). Μία ήττα η οποία σκέπασε με ένα μαύρο πέπλο τα αποδυτήρια της ομάδας, με τη Διοικούσα Επιτροπή να μην βιάζεται να “καταδικάσει”πρόσωπα και πράγματα.

    Ήταν όντως μία θλιβερή ήττα για τους “Αργοναύτες” η οποία όπως αναμένονταν δημιούργησε σοβαρούς τριγμούς σε πολλά επίπεδα και βέβαια δικαιολογημένα προκάλεσε, οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση τόσο στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής όσο βέβαια και στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη ντροπιαστική ήττα “πλήγωσε” τους πάντες και τα πάντα, πρόδωσε την ιστορία μισού και πλέον αιώνα της ομάδας του Α.Ο.Κ. και κυρίως έφερε στην επιφάνεια κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με μεγάλη ψυχραιμία και πολύ ωριμότητα.

    Να αναλάβουν τις ευθύνες τους

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι η ώρα της ανάληψης των ευθυνών κυρίως από τους παίκτες έφτασε. Ο κάθε ένας θα πρέπει να τις αναλάβει και πάνω από όλα οφείλει να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση. Κυρίως δε, απαιτείται να συνετιστεί με τα δεδομένα της ομάδας και εάν δεν το πράξει άμεσα η πόρτα της εξόδου τον περιμένει. Κι αν οι δύο “λευκές” ισοπαλίες που προηγήθηκαν με τον Λαγκαδά και τον Ορφέα Ξάνθης αποτέλεσαν για τον Α.Ο.Κ. αρνητικά αποτελέσματα, η ντροπιαστική ήττα από μία ομάδα που εκπροσωπεί ένα χωριό μόλις 400 κατοίκων, σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει την ώρα των ψύχραιμων αλλά και μεγάλων αποφάσεων. Οι παίκτες που νόμισαν ότι ήρθαν για να κάνουν τουρισμό στην Καβάλα, παίζοντας μπάλα στον Α.Ο.Κ., να πάνε από κει που ήρθαν στην περίπτωση που δεν αλλάξουν μυαλά και νοοτροπίες. Αυτό τους αξίζει γιατί κατάντησαν την ομάδα του Α.Ο.Κ., με τέτοια αποτελέσματα και με τέτοιες εμφανίσεις, ομαδούλα, όσο προσβλητικό κι αν ακούγεται. Από την πλευρά της, η Διοικούσα Επιτροπή καλά κάνει και δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις οι οποίες ενδεχομένως να ¨κόστιζαν” στην παρούσα χρονική περίοδο. Με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό ότι έρθει θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει, γιατί εκείνο που προέχει σήμερα είναι η ηρεμία, πολύ περισσότερο δε μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό θεωρούμε ότι είναι το σημαντικότερο στην παρούσα δύσκολη και πολύ καθοριστική χρονική περίοδο που διανύουμε αφού είναι γνωστό και από όλους αντιληπτό ότι δεν χάθηκε τίποτε. Η ομάδα μέσα από τα καλά αποτελέσματα και τις νίκες που θα έρθουν, θα επανακτήσει την “τραυματισμένη” της αξιοπρέπεια, τον “πληγωμένο” της εγωισμό. Και αυτό θα ρπέι να γίνει από την ερχόμενη Κυριακή, στο εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του ΑΟ Καρδίας.

    Ενοχλημένη η τεχνική ηγεσία

    Την ίδια εντονότατος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στους κόλπους της τεχνικής ηγεσίας και ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Γιάννης Ταουσιάνης μετά το τέλος του αγώνα με τον Μακεδονικό Φούφα με λίγες λέξεις, στις δηλώσεις του περιέγραψε το βαρύ κλίμα μετά την ήττα από τον Μακεδονικό Φούφα.

    Ήμασταν απαράδεκτοι, φερθήκαμε ηλίθια αυτή η ήττα είναι ντροπή για την Καβάλα. Η ομάδα παραμένει μέσα στους στόχους της αρκεί να μην κάνει άλλη γκέλα».

    Comments are closed.