Bookmarks

    Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Διγκόζης και μίλησε για τα καθήκοντα του προπονητή που ανέλαβε στην Καβάλα. Ο Άγγελος Διγκόζης μίλησε για όλους και για όλα, αναφέρθηκε στον Α.Ο.Κ., στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, τον Άρη, την Κέρκυρα και για πολλά άλλα θέματα.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου τεχνικού των «Αργοναυτών Άγγελου Διγκόζη είναι οι εξής»Για τη Γ’ Εθνική και ειδικότερα τον 1ο όμιλο ο προπονητής του Α.Ο.Κ. Άγγελος Διγκόζης σημείωσε τα εξής:

    Δύσκολη κατηγορία η Γ’ Εθνική. Αυτή τη στιγμή και η ομάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, γιατί από την 4η αγωνιστική έχει μείνει πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου. Αλλά και τώρα να ξεκινούσε το πρωτάθλημα και να ήταν με 0 βαθμούς όλες οι ομάδες, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως ο Απόλλωνας και η Δόξα Δράμας, που είναι μεγάλες, ιστορικές ομάδες».

     

     

    Για την απόφασή του να αναλάβει τη θέση του προπονητή στην Καβάλα υπογράμμισε:

    Έπαιξε ρόλο το συναίσθημα στην απόφασή μου να αναλάβω την προπόνηση της ομάδας, γιατί ζω στην Καβάλα, παντρεύτηκα εδώ. Μάλιστα, έπαιξα και σαν ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Τότε, το 1997, είχαμε κάνει άθλο στην Α Εθνική για να σωθούμε. Γιατί η ομάδα τον Ιανουάριο, όταν ήρθα, ήταν τελευταία. Η διοίκησε τότε έκανε αρκετές μεταγραφές και τελικά, τελευταία αγωνιστική με την Παναχαϊκή, σωθήκαμε. Έτσι και τώρα, η ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω στη διεκδίκηση του στόχου. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε 5 βαθμούς πίσω από τη Δόξα Δράμας και εκκρεμεί η απόφαση της Καλαμαριάς. Θα είμαστε 5 ή 7 βαθμούς από την κορυφή. Στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται θαύματα, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Ένας άλλος σημαντικός λόγος που με έκανε να αναλάβω καθήκοντα προπονητή στην Καβάλα ήταν ότι έχει καλό ρόστερ. Επίσης ξέρω την πόλη, τον κόσμο της, τη διοίκηση της ομάδας και γνωρίζω το μεράκι που έχουν γι’ αυτήν την ομάδα και την επιθυμία τους να τη δουν ψηλά, όπως ήταν στις παλιές καλές εποχές. Οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έδειξαν ότι θα υπάρχουν απώλειες για όλες τις ομάδες – με εξαίρεση την Καλαμαριά που έχει το απόλυτο. Ακόμη και για την ομάδα του Λαγκαδά, που πιστεύω πως θα είναι στην πρώτη τριάδα. Υπάρχουν απώλειες και κανένας δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει ένα παιχνίδι εύκολα».

     

    Για τον Άρη ο Άγγελος Διγκόζης τόνισε:

    Ο Άρης έχει υπάρξει και στο παρελθόν στη Β Εθνική, είναι μεγάλη ομάδα και θεωρώ πως και ο Άρης και ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης πρέπει να παίξουν στη Super League. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζεται. Όλοι θα θέλουν να νικήσουν τον Άρη, γιατί θα είναι διαφήμιση για την εκάστοτε ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της».

     

    Για την Κέρκυρα σημείωσε τα εξής:

    Διδάχτηκα πολλά τον προηγούμενο χρόνο στην ομάδα της  Κέρκυρας. Ήμουν πολύ άτυχος. Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η ομάδα στηρίχθηκε πολύ από τη διοίκηση και έκανε 11 μεταγραφές. Ήταν πλέον μία άλλη ομάδα. Μετά ήταν εύκολο να τερματίσει στην πρώτη δυάδα».

     

    Για την περίοδο προετοιμασίας ο Άγγελος Διγκόζης τόνισε:

    Είναι δύσκολη για τους προπονητές, αλλά και για τους  ποδοσφαιριστές αυτή η αναμονή. Τα πιο λυπηρό είναι οι αλλαγές των προπονητών. Πρέπει να δίνεται παραπάνω χρόνος σε έναν προπονητή για να δουλέψει όπως πρέπει και να φανεί το έργο του. Η εύκολη λύση είναι να αλλάξεις προπονητή. Κι ο καινούριος που θα έρθει θα κάνει μάγια, δηλαδή; Θα αλλάξει λίγο τον τρόπο παιχνιδιού, θα αλλάξει και λίγο την εικόνα μέσα στα αποδυτήρια. Εδώ αλλάζουν προπονητή κάθε δύο μήνες. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Στο εξωτερικό τους κάνουν συμβόλαια για έως και 8 χρόνια! Επίσης, εδώ αλλάζουν 15-18 παίκτες τη σαιζόν. Στη Γιουβέντους και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες κάνουν 3-4 επιλεκτικές αλλαγές. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, επιλεκτικές μεταγραφές από το εξωτερικό. Σκεφτείτε μία ομάδα που οι παίκτες γνωρίζονται 3 χρόνια. Μόνο που θα κοιτάζονται στα μάτια, θα καταλαβαίνονται. Τέλος, πρέπει όλες οι ομάδες να βοηθήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και τα νέα ταλέντα. Γιατί η Ελλάδα έχει ταλέντα, απλά πρέπει κι εμείς οι προπονητές να παίρνουμε τα ρίσκα μας και να βάζουμε μέσα στα παιχνίδια νέα παιδιά. Όχι, φυσικά, ότι δεν είναι απαραίτητοι και οι μεγαλύτεροι παίκτες για μία ομάδα».

    Comments are closed.