Bookmarks

    Κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης αλλά και στη διαιτητική τριάδα από τις Σέρρες αγωνίστηκε σήμερα Κυριακή (25/9) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ., στο “Βερούλειο” στάδιο και παρά το ότι ήταν καλύτερος παραχώρησε την “λευκή” ισοπαλία με σκορ (0-0.

    Ένα αποτέλεσμα το οποίο όπως το χαρακτήρισε ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ταουσιάνης είναι αρνητικό αλλά ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι αδικεί πέρα για πέρα τις προσπάθειες του Α.Ο.Κ., απέναντι σε ένα πολύ μαχητικό αντίπαλο. Έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιξε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, με διπλή αμυντική ζώνη και έχοντας παίκτες οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρι στα πειθαρχικά παραπτώματα. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Α.Ο.Κ. είχε την πρώτη εντός έδρας απώλεια και σίγουρα κάποιοι παίκτες του θα πρέπει πολύ γρήγορα να “ξυπνήσουν”.

    Η πρώτη εντός έδρας απώλεια

    Ο Α.Ο.Κ. από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης προσπάθησε και τα κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα έπαιξε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη με πολύ υπομονή στον τρόπο που αγωνίστηκαν διατήρησαν την υπεροχή στον χώρο της μεσαίες γραμμής και πίεσαν αισθητά την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποια ρήγματα στην αντίπαλη εστία. Η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων στο α’ ημίχρονο και κάποιες φορές ο προκλητικός κάποιες φορές αντιαθλητικός τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν σε συνάρτηση βέβαια με την πίεση των παικτών του Γιάννη Ταουσιάνη, οδήγησαν τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη η πίεση των παικτών της Καβάλας έγινε ακόμη πιο ασφυκτική στην εστία του Ορφέα Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στο μισό γήπεδο, δεν σκέφτονταν τίποτε άλλο από το να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους με οποιοδήποτε τρόπο και το επιδίωξαν μέχρι το τέλος. Αυτό μάλιστα δημιούργησε ακόμη περισσότερο άγχος στους παίκτες του Α.Ο.Κ. οι οποίοι προσπάθησαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να πάρουν τη νίκη, η οποία δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος μετά την “λευκή” ισοπαλία με τον Ορφέα Ξάνθης.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 17′ για τους “Αργοναύτες” όταν από καλή θέση ο Ζλατκόφσκι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ ενώ για τους φιλοξενούμενους την ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Μαυρόπουλου στο 43′. Στο 57′ το καλό σουτ του Πτηνόπουλου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ορφέα και στ 59′ μετά του Παππά ο ίδιος παίκτης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρούφου. Στο 63′ το ευθύβολο σουτ από τον Μπλιό εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στο 76 το σουτ του Παπαδόπουλου μπλόκαρε ο Ρούφος.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Ορφέα Ξάνθης ήταν ο Απόστολος Τζουμαλάκης της Ε.Π.Σ. Σερρών που έκανε αρκετά λάθη σε βάρος της Καβάλας, και βοηθοί του οι Αναστάσιος Ζιγκερίδης και Βασίλειος Καμπούρης από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις παραπάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Γιάννης Ταουσιάνης)Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Δέντσας (82′ Σταματόπουλος), Λαδάκης, Παππάς (62′ Παπαδόπουλος), Μπάτζιος, Μπλιός, Ζλατκόφσκι, (46′ Πτηνόπουλος), Παβίσεβιτς.

    Ορφέας Ξάνθης (Ευθύμης Μπογιατζίδης): Ρούφος, Τσαμπάζ, Κατρανίτσας (46′ Μουνίν Ογλού), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (68 ‘ Τορομανίδης), Καραγκιόζης Γ., Πασχαλάκης (46’ Χαριτίδης).

    Comments are closed.