Bookmarks

    Παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ο Α.Ο.Κ. στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο “Βερούλειο” στάδιο διέλυσε τη Δόξα Προσκυνητών με σκορ (5-2) και από την αρχή του μαραθωνίου έδειξε “τα δόντια” του.

    Γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη απέναντι στη Δόξα Προσκυνητών που παρουσίασε ένα πολύ αξιόμαχο και αξιόλογο σύνολο έδειξαν το απαιτούμενο αγωνιστικό πρόσωπο και έφτασαν πολύ εύκολα στην κατάκτηση της νίκης. Μία νίκη η οποία στηρίχθηκε κυρίως στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι παίκτες της Καβάλας, στην αλληλοκάλυψη η οποία ήταν εξαιρετική και στην απλότητα με την οποία έφερναν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Α.Ο.Κ. έτσι απλά να φτάσει στην κατάκτηση του νιηκφόρου αποτελέσματος με σκορ (5-2) και με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες που έχασαν οι “Αργοναύτες” το τελικό αποτέλεσμα μάλλον κρίνεται ως “φτωχό”.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

     

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 4′ με τον Α.Ο.Κ. να παίρνει “κεφάλι” στο σκορ όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Μελισσόπουλου ο Παβίσεβιτς από το ύψος της αντίπαλης περιοχής με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (1-0). Μάλιστα το 19′ ο Α.Ο.Κ. “ζευγάρωσε” τα τέρματα του όταν από την σέντρα-πάσα από τον Μπλιό και πάλι ο Παβίσεβιτςαυτήν την φορά με τακουνάκι διαμόρφωσε το (2-0). Με την συμπλήρωση τυ πρώτου ημιώρου ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμη τέρμα αλλά στην πάσα του Μελισσόπουλου ο Μπλιός έπιασε πλασέ αριστερό αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Δόξας Προσκυνητών. Στο 38′ ο Γιαλούσης με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Πέρτσα. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 53′ ο Α.Ο.Κ. στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος. Ο Ζλατκόφσκι εκτέλεσε φάουλ και ο Μελισσόπουλος έξω από την μεγάλη περιοχή των Προσκυνητών με ένα κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Αλλά στο 56′ το “κακό τρίτωσε” για την ομάδα της Δόξας όταν ο Μπλιός με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το (3-0). Στο 68′ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κυριακίδης, ο Γιαλούσης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά με εντυπωσιακή επέμβαση ο τερματοφύλακας Πέρτσας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 74′ στην μοναδική επίσκεψη των φιλοξενούμενων μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οΒάσκος με πλασέ έγραψε το (3-1). Στο 78′ ο Πτηνόπουλος μόνος του με σουτ υποχρέωσε τον αντίπαλο γκολκίπερ να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να διώξει την μπάλα και στο 81΄ο Εμρέ με σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Αθανασίου. Στο 86′ με κεραυνό ο Παβίσεβιτς με ένα εκπληκτικό γκολ πέτυχε χατ-τρικ και διαμόρφωσε το (4-1). Στο 90′ ο Εμρέ με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το (4-2) και στις καθυστερήσεις ο Τουμανίδης με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (5-2).

    Οι συνθέσεις των δύ οομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τη Δόξα Προσκυνητών ήταν ο Λάμπρος Παπαργυρίουτης ΕΠΣ Πιερίας με βοηθούς του, τους κ.κ. Δημήτρη Ζέρβα και Ιωάννη Μηνούδη από την ίδια Ένωση.

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α..Ο.Κ. (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Δέντσας (64′ Κασαπάκης) , Λαδάκης, Παππάς (λ.τ. 42′ Ζλατκόφσκι), Τουμανίδης, Μπλιός (70′ Πτηνόπουλος) , Μελισσόπουλος, Παβίσεβιτς.

    Δόξα Προσκυνητών (Γιάνης Κλειτσιώτης): Πέρτσας, Σιδηρόπουλος, Δημητριάδης (59′ Κεπεσίδης) , Κίτσος, Λειβαδιώτης, Τρίχας, Εμρέ, Δραγανίδης, Βάσκος, Κλής (64′ Γιαννακιτσίδης), Θωμάς (74” Λεφής).

    Comments are closed.