Bookmarks

    Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Καβάλας όπως βέβαια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν λάβει την προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων ανδρών της ΕΠΣ Καβάλας.

    Το τοπίο φέτος να σημειώσουμε ότι είναι πιο ξεκάθαρο σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία καθώς ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας ανεβαίνει απευθείας στην Γ’ εθνική και από τον 1ο όμιλο υποβιβάζονται στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ μόλις 2 ομάδες!!! Με δεδομένο ότι ΑΟΚ και Νέστος δεν θα κινδυνέψουν θα αναλύσουμε το σημείο της προκήρυξης που αφορά σε άνοδο και υποβιβασμό για τη σεζόν 2017-2018!!!

    Α’ κατηγορία (συμμετοχές 14)

    Ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική οπότε μένουν 13 ομάδες. Ανεβαίνουν από την Β’ τέσσερις ομάδες (2 από κάθε όμιλο) και φτάνουμε στις 17. Για να μείνουν οι ομάδες 14 και στη σεζόν 2017-2018 υποβιβάζονται 3 από την Α’  κατηγορία στην Β’.

    Β’ κατηγορία (συμμετοχές

    28- 2 όμιλοι των 14)

    Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (2 από κάθε όμιλο) θα προβιβασθούν στην Α’ κατηγορία οπότε οι ομάδες μένουν 24. Από την Γ’ κατηγορία ανεβαίνουν επίσης 4 σύλλογοι και ο αριθμός πάει ξανά στις 28 ομάδες. Επιπλέον, υποβιβάζονται 3 από την Α’ οπότε πάμε στους 31. Για να μείνουν 28 και στη σεζόν 2017-2018 θα υποβιβαστούν 3 ομάδες στην Γ’ κατηγορία (οι δύο τελευταίοι και ένας από μπαράζ παραμονής).

    Γ’ κατηγορία

    Οι συμμετοχές δεν μπορούν να προσδιοριστούν. Ανεβαίνουν, σύμφωνα με την προκήρυξη, τέσσερις ομάδες από την Γ’ κατηγορία στην Β’. Υποβιβάζονται επίσης από την Β’ τρεις ομάδες.

     

    Να παραλάβουν τις προκηρύξεις

    Από κει και πέρα θα πρέπει να τονιστεί ότι η ΕΠΣ Καβάλας με νεώτερο δελτίο τύπου που απέστειλε ζητάει από τα σωματεία να παραλάβουν το ταχύτερο δυνατό τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που τους αφορούν.

    Πιο συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: «Υπενθυμίζεται σε όλα μας τα σωματεία τόσο των τοπικών κατηγοριών όσο και αυτά, της Γ’ εθνικής κατηγορίας ότι υποχρεούνται να παραλάβουν το ταχύτερο τις προκηρύξεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έτσι ώστε έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάθε μία από τις ανωτέρω διοργανώσεις. Επίσης μπορούν να προμηθεύονται και αιτήσεις μεταβολών».

    Comments are closed.