Bookmarks

    Από τους πιο πετυχημένους προπονητές που εργάστηκαν την τελευταία 10ετία σε συλλόγους μπάσκετ του νομού Καβάλας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ο λόγος γίνεται για τον προπονητή Στράτο Καγιάογλου ο οποίος αποχώρησε από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Παγγαίο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

    Εκείνο πάντως το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Δραμινός τεχνικός Στράτος Καγιάογλου άφησε το δικό του προσωπικό στίγμα τόσο στο σύλλογο της Γεωργιανής όσο και στο παρελθόν στον ΓΣ Εελευθερούπολης.

    Πάντως ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του από τον πάγκο του Παγγαίου και χαρακτηριστικά υπογράμμισε τα εξής:

    -«Παρά το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε μία πρώτη συμφωνία με το Παγγαίο, έκτακτες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δυστυχώς δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω. Γενικά κλείνει για μένα ένας 10ετης κύκλος στον νομό Καβάλας με τον ΓΣ Ελευθερούπολης και το Παγγαίο, με τρεις μεγάλες επιτυχίες: την άνοδο στη Β’ Εθνική με τον ΓΣΕ, την κατάκτηση της 4ης θέσης με το Παγγαίο και -το σημαντικότερο- τη δημιουργία υγιούς αθλητικής- μπασκετικής παιδείας σε νεαρούς αθλητές που θα αναβαθμίσουν στο μέλλον ποιοτικά την τοπική κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του ΠΓΣ Παγγαίο, ιδιαίτερα τους Παρασχιάκο Δημήτρη, Σιναπούδη Κλεάνθη, Κιουπκιόλη Θανάση που ήταν δίπλα μου τα τελευταία δύο χρόνια και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στην καινούργια διοίκηση. Άφησα για το τέλος τα παιδιά μου, αγόρια και κορίτσια, που είχα την τύχη να προπονήσω, ευχόμενος τα καλύτερα και να ξέρουν ότι στο μπάσκετ δεν λέμε ποτέ αντίο, μόνο εις το επανιδείν».

    Ο προπονητής Στράτος Καγιάογλου ξεκίνησε στους πάγκους του καβαλιώτικου μπάσκετ το 2006 ως βοηθός του Ραδή Θεοδωρίδη στο ΓΣ Ελευθερούπολης. Όμως έξι (6) αγωνιστικές πριν το τέλος της περιόδου 2008-09 ανέλαβε πρώτος προπονητής, παίρνοντας την “σκυτάλη” από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη και κατάφερε να γίνει ο πολυνίκης τεχνικός της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες. Με ρεκόρ 55 νίκες-27 ήττες από το 2009 έως το 2013 (σε δύο θητείες: 2009-11 και 2012-13). Επί των ημερών του (2013) ο ΓΣ Ελευεθερούπολης ανέβηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία ενώ να σημειώσουμε ότι σημείωσε και άλλα αξιοσημείωτα στατιστικά ρεκόρ. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον πάγκο του Παγγαίου και φέτος στην παρθενική της συμμετοχή, οδήγησε την ομάδα των αντρών στα Play Offs του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, δηλαδή στις 8 καλύτερες της διοργάνωσης. Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δραμινός τεχνικός Στράτος Καγιάογλουκαι εργάστηκε με πάθος και υπομονή και στα τμήματα υποδομής.

    Comments are closed.