Bookmarks

    Με θέμα “Εκλογές ΕΠΟ (Ποιος ο ρόλος της ΕΠΟ?), ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας, Καβάλα 2004 απέστειλε ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του καβαλιώτικου σωματείου Γιάννη Ρούμπα.

    Στην σχετκή ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

    Εισαγωγή

    Ο πόλεμος χαρακωμάτων άρχισε και θα συνεχισθεί μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο 2016. Τα σωματεία της ΕΠΣΚ θα εκπροσωπηθούν κατά τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ δια του Προέδρου κ.Ευσταθιάδη Χαράλαμπου και 2 μέλη, κατόπιν ψηφοφορίας του ΔΣ της ΕΠΣΚ.

    Τα σωματεία δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την διαμάχη πολυεθνικών συμφερόντων που λυμαίνονται το άθλημα μέσω των ΠΑΕ – είτε με τον ένα είτε με τον άλλον εμείς πάλι θα είμαστε εδώ για να συζητάμε τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

    Εμείς θέλουμε μία ΕΠΟ που να κοιτάξει τα συμφέροντα του ερασιτέχνη παράγοντα και αθλητή.

    Πλαίσιο προτάσεων προς τη Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.

    Α) Η ετήσια συνδρομή

    Β) Παράβολο συμμετοχής πρωταθλήματος

    Γ) Παράβολο συμμετοχής κυπέλλου

    Προτείνουμε αντί για την εφάπαξ καταβολή, να γίνει σε 2 ισόποσες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο 2016.

    Δ) Διαιτησία

    Τα εξοδολόγια διαιτησίας πρέπει να μειωθούν και προτείνουμε:

    Κάθε διαιτητής ή επόπτης να αμοίβεται βάσει της κατηγορίας που έχει δικαίωμα να διαιτητεύει,

    Να καταργηθεί ο «δακτύλιος» των 10 ευρώ υπέρ τρίτων,

    Να αναρτηθεί πίνακας ανακοινώσεων έξω από κάθε αποδυτήριο διαιτητών που να έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι (θα αναγράφονται οι συνθέσεις των ομάδων),

    Ε) Συμμετοχή Παρανόμων

    ποδοσφαισριστών σε αγώνες της ΕΠΣΚ

    Προτείνουμε να εφαρμοσθεί ο Αθλητικός Νόμος όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ στην μέγιστη ποινή.

    Να λειτουργήσει η επιτροπή της ΕΠΣΚ που είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία των γηπέδων.

    ΣΤ) Τμήματα Υποδομής

    Να γίνει ευρεία σύσκεψη των σωματείων που λειτουργούν τμήματα υποδομής, για τις δράσεις την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

    Προτείνουμε για την Γ’ τοπική κατηγορία που είναι το σκαλοπάτι μετάβασης αθλητών από τα τμήματα υποδομών και ως εκ τούτου πρέπει να είναι μία εκπαιδευτική κατηγορία, να υπάρχει περιορισμός δυνατότητας συμμετοχής πέραν ενός ορισμένου αριθμού ποδοσφαιριστών.Και υποχρεωτικά κάτω των 20 ετών να αγωνίζονται 3 τουλάχιστον ποδοσφαιριστές.

    Να πιεσθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω των Ενώσεων και της ΕΠΟ για την επαναχρηματοδότηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

    Επίλογος

    Μετά το EURO 2004 στην Πορτογαλία, περιμέναμε όλοι την άνθιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και δυστυχώς βλέπουμε την ποιοτική και οικονομική οπισθοχώρηση. Δυστυχώς με αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ και θα συμβούν με όποιον και να είναι στην ηγεσία, δεν ελπίζουμε σε τίποτα θετικό.

    Comments are closed.