Bookmarks

    Στις 7 και 8 Μαΐου ήταν η σειρά του δεύτερου ιστιοπλοϊκού αγώνα της χρονιάς για τον Ομιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας. Τα 17 συνολικά συμμετέχοντα σκάφη και οι 93 συμμετέχοντες αθλητές από 4 χώρες αποτελούν ένα νέο ρεκόρ για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της περιοχής μας.

    Από την Πέμπτη το βράδυ τα περισσότερα πληρώματα από τη Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία ήταν στην πόλη μας, δίνοντας μία πολύ ευχάριστη εικόνα στο λιμάνι της πόλης. Την Παρασκευή τα περισσότερα σκάφη βγήκαν για προπόνηση ,γεμίζοντας με άσπρα πανιά τη θάλασσα, και το βράδυ στις 20.00 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα ,Μιχάλης Παυλίδης, έδωσε τις οδηγίες πλου στους συμμετέχοντες στα γραφεία του ομίλου.

    Το Σάββατο 7 Μαΐου ο αγώνας περιελάμβανε 3 παλινδρομικές διαδρομές όρτσα – πρίμα ανατολικά του κεντρικού λιμανιού, αποστάσεως 4 ναυτικών μιλίων η κάθε μία. Ο ασθενής νοτιοανατολικός άνεμος ανάγκασε τελικά την Επιτροπή να διεξάγει μόνο τις 2 από αυτές. Τα ελαφριά σκάφη γρήγορα ξεχώρισαν αγωνιστικά και δημιούργησαν έντονο συναγωνισμό στις πρώτες 5 θέσεις

    Η βραδιά έκλεισε με μία υπέροχη συναυλία από την “kef rock band” από τη Βουλγαρία,η οποία απαρτίζεται από μέλη του σκάφους ΝΙΚΕΑ, που συμμετείχε στον αγώνα. Η συναυλία ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της ψιλής βροχούλας, έγινε στο χώρο μπροστά από τα σκάφη κάτω από τις εγκαταστάσεις του ΟΘΑΚ και συγκέντρωσε εκτος από τους ιστιοπλόους και πλήθος περαστικών.

    Την Κυριακή 8 Μαΐου έγιναν 2 ιστιοδρομίες συνολικά 20 ναυτικών μιλίων σε όλη τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Παληού και της περιοχής Σπαθιά στο εμπορικό λιμάνι . Τα 17 σκάφη με τα πολύχρωμα πανιά τους προσέφερανπολύ όμορφο θέαμα. Η πτώση του αέρα στο τέλος δεν άφησε τα σκάφη της δεύτερης κλάσης να τερματίσουν. Είχαν όμως τερματίσει στην πρώτη ιστιοδρομία των 10 ναυτικών μιλίων.

    Στο σύνολο των 3 ιστιοδρομιών στη γενική κατάταξη overall πρώτος νικητής ήταν το σκάφος STONEAGE με κυβερνήτη το Δημήτρη Σοφίτση ,που κέρδισε βέβαια και τη κλάση Α, δεύτερος νικητής το σκάφος ΩΚΥΑΛΟΣ V με κυβερνήτη το Γιώργο Τεμίρογλου και τρίτος νικητής το σκάφος FOLIE A DEAU με κυβερνήτη τον Konstan`n Zaimov από τη Βουλγαρία. Στη κλάση Β νικητής αναδείχθηκε το σκάφος ΝΑΥΤΙΛΟΣ με κυβερνήτη το Θόδωρο Γιαννακούδη. Σειρά τώρα έχει ο τελευταίος ανοιξιάτικος αγώνας του ΟΘΑΚ , αυτός της Βαλκανικής φιλίας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

    Εξέταση για την «χαρτογράφηση

    της σωματικής σύνθεσης»

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη (11/5) θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εξέταση «χαρτογράφηση σωματικής σύνθεσης»των αθλητών-τριών στο ξενοδοχείο Lucy. Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη,μόνο για τους γονείς, από την κλινική ψυχολόγο MSc Λιάνα Καραγκιοζούδη Τσίμα με θέμα «ο αθλητής και ο ρόλος του γονέα».Στις 17:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο ιατρός ακτινοδιαγνωστης εξειδικευμένος στην ιατρική υποστήριξη αθλητών Δημήτρης Αντωνακάκης με θέμα «Διατροφή στον αγωνιστικό αθλητισμό-Διατροφή και ενεργειακή προετοιμασία πριν τους αγώνες». Προπόνηση δεν θα εκτελεστεί για τους αθλητές που θα εξεταστούν.Η είσοδος και η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη.


    Comments are closed.