Bookmarks

    Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ (και) για τη σεζόν 2015-2016 αναδείχθηκε ο Αστέρας Καβάλας, που σχετικά εύκολα επιβλήθηκε με 28 πόντους διαφορά της μαχητικής Φιλίας Ορεστιάδας με ( 41-69), η οποία πάντως προσπάθησε για τρία δεκάλεπτα και αναδείχθηκε άξια φιναλίστ στην αναβαθμισμένη διοργάνωση.

    Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής, για να τιμηθεί η μνήμη του επί χρόνια προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσου Χαραλαμπίδη. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα παραβρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ροδόπης και παρακολούθησε τον τελικό ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, που απένειμε και πλακέτα στην σύζυγο του εκλιπόντος Μαρία, πριν το πρώτο τζάμπολ του τελικού. Η τελευταία έκανε την απονομή του κυπέλλου στον Αστέρα Καβάλας. Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με φίλους και των δύο ομάδων αλλά και πολλούς Κομοτηναίους και Ξανθιώτες αλλά και Αλεξανδρουπολίτες φιλάθλους, που βρέθηκαν στο γήπεδο. Πάντως ο αγώνας ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Αστέρας κατάφερε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Φιλίας τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ωστόσο ο σύλλογος της Ορεστιάδας κατάφερνε να διατηρεί την διαφορά σε χαμηλά διψήφια ή ακόμα και σε μονοψήφια νούμερα μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μέχρι τότε η διαφορά ουσιαστικά είχε χτιστεί κυρίως χάρη στα έξι εύστοχα τρίποντα του Αστέρα Καβάλας (και άρα 18 πόντους) έναντι μόλις ενός της Φιλίας Ορεστιάδας. Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Καβαλιώτες φόρτσαραν και με ένα επιμέρους 24-7 ο Αστέρας έφτασε εύκολα στην νίκη με 41-69 και στην κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

     

    Διαιτητές: Ντούρας – Παπαγερίδης

     

    Δεκάλεπτα: 8-19, 18-31 (ημίχρονο), 34-45, 41-69 (τελικό αποτέλεσμα)

     

    Φιλία Ορεστιάδας (Γιώργος Ουζουνίδης): Χερκελετζής 3, Σαββουλίδης 2 , Κοντούρης, Μπερτσιμάς 7, Ευαγγέλου 7, Κατσαβριάς 10,  Σαρηγγιαννίδης 6(1), Γιαννακουδάκης 2, Σιμιτσάκης, Αμαραντίδης 4, Κιηγμάς, Σουβαράς.

     

    Αστέρας Καβάλας (Λεωνίδας Μαγιάννης): Παπαζώτος 17(2), Θανάση , Μαραβέγιας 3 (1), Μαρκόπουλος, Ζωτίδης, Μουζίκας 3 (1), Αθανασιάδης 25 (4), Παπαδόπουλος 10(1), Γεωργιάδης 2, Μιζιου 5, Καγιάς 2, Μυτικόπουλος 2.

    Comments are closed.