Bookmarks

    Συνέντευξη τύπου απολογιστικού χαρακτήρα παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή (27/5) ο προπονητής του ΑΟΚ κ. Γιάννης Ταουσιάνης και ο Τεχνικός Διευθυντής Βλάσης Καζάκης για την 3μηνη παρουσία τους στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας των “Αργοναυτών” ενώ έγινε αναφορά σε θέματα οργανωτικής και αγωνιστική φύσεων για την ποδοσφαιρική περίοδο που έρχεται.

    Αρχικά τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος τύπου του Α.Ο.Κ. Πέτρος Πετρόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς για την άριστη συνεργασία που είχαν μία ολόκληρη χρονιά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον Α.Ο.Κ. που τον χαρακτήρισε πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Επίσης ευχαρίστησε την Διοικούσα Επιτροπή για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του ευχόμενος της επόμενη χρονιά που η ομάδα να είναι στην Football League

    .

    Ικανοποίηση Γιάννη Ταουσιάνη

    Από τη πλευρά του ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ταουσιάνης ανέφερε ότι στις 24 Φεβρουαρίου όταν συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή για πρώτη φορά, έθεσαν ως στόχο να δούνε τι θα χρειαστεί η ομάδα την επόμενη χρονιά και μία καλή παρουσία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά και αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στα παιχνίδια που ήταν προπονητής και συγκεκριμένα άρχισε με τα πρώτα 3 παιχνίδια αναφερόμενος σε εκείνο με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου όπου η ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση. Αντίθετα χαρακτήρισε κακή την ομάδα στο παιχνίδι με τον Λαγκαδά ενώ για την πρώτη ήττα με τον Νέστο σημείωσε ότι η ομάδα είχε πολλές απουσίες. Στο διάστημα αυτό των 20 ημερών, ο Γιάννης Ταουσιάνης υπογράμμισε ότι γνώρισε καλύτερα τους παίκτες που κατάλαβαν την αγωνιστική φιλοσοφία του και τις αλλαγές που ήθελε, σε όλα τα επίπεδα. Ακολούθως αναφέρθηκε στις 3 συνεχόμενες ισοπαλίες όπου όμως άρχισε να αλλάζει το αγωνιστικό πρόσωπο στην ομάδα σε παιχνίδια που η ομάδα θα μπορούσε να πάρει την νίκη.

    Σε ότι αφορά τα τελευταία 5 παιχνίδια που ήταν όλα νικηφόρα, σχολίασε πως άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” ο σχεδιασμός του για την ομάδα και ήλθαν νίκες απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. «Το τελείωμα της χρονιάς δείχνει ότι ήταν μία ατυχή χρονιά για την ομάδα όταν στα τελευταία 5 παιχνίδια παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και αν δεν είχαμε τις απουσίες παικτών ίσως η ομάδα να είχε καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Πετυχημένο το 3ήμηνο

    Ο τεχνικός του Α.Ο.Κ. χαρακτήρισε τον στόχο που έβαλαν το 3μηνο που εργάστηκε στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της Καβάλας, ως πετυχημένο τονίζοντας ότι η ατυχία είχε “χτυπήσει” την πορεία της ομάδα πριν αναλάβει. Ταυτόχρονα ο Γιάννης Ταουσιάνης ανέφερε ότι πολλοί από τους παίκτες είναι στην εισήγηση του για να μείνουν στο ρόστερ και της επόμενης χρονιάς και θα γίνουν 7 συνολικά προσθαφαιρέσεις. Πρόσθεσε πως άλλαξαν πολλά στο οργανωτικό κομμάτι και έγιναν σοβαρά βήματα, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μία άτυχη χρονιά για την ομάδα. Ο Γιάννης Ταουσιάνης τόνισε πως είναι τυπικό το θέμα της παραμονής του στον Α.Ο.Κ. και τη νέα χρονιά ενώ σημείωσε ότι από την πλευρά του κατέθεσε ένα πλάνο για την νέα χρονιά ώστε η ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο της. Βέβαια τόνισε πως από την στιγμή που ο Άρης ανέβηκε κατηγορία πολλές ομάδες τώρα θα έχουν κίνητρο για να διεκδικήσουν την άνοδο. Εξήγησε δε ότι στην ομάδα θα γίνουν 7 προσθαφαιρέσεις παικτών σε σύνολο 25 που θα είναι το ρόστερ και οι 3 από αυτούς που θα έρθουν θα επιδιώξουν αν είναι από την Super League! Όπως είπε πατάνε πάνω στην δυναμική και την φερεγγυότητα που έχει η ομάδα για να πετύχουν κάτι τέτοιο. Σημείωσε ότι στόχος είναι να αποκτηθούν 3 παίκτες από την Super League και τόνισε μάλιστα ότι φέτος θα υπάρχει 20% με 30% μεγαλύτερο μπάτζετ από το περυσινό για να διεκδικήσει ο Α.Ο.Κ. την άνοδο με την προετοιμασία να ξεκινάει στι στις 18 ή στις 25 Ιουλίου. Παράλληλα ο Γιάννης Ταουσιάνης τόνισε ότι με την υπάρχουσα Διοικούσα Επιτροπή στον Α.Ο.Κ. τα μέλη της οποίας διακρίνονται για το ήθος τους και την μεγάλη αγάπη που διαθέτουν για την ομάδα, οι φίλαθλοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για το ότι η ομάδα ποτέ δεν πρόκειται να εκτεθεί. Τέλος ο Γιάννης Ταουσιάννης ευχαρίστησε μία σειρά ατόμων που συνεργάστηκε μαζί τους στο πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας και όχι μόνο, τους παίκτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον κόσμο που στήριξαν την ομάδα.

    Προετοιμασία και οργάνωση

    Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Βλάσσης Καζάκης από την πλευρά του τόνισε πως για την νέα περίοδο θα στηριχθούν σε 3 άξονες για καλύτερη προετοιμασία και φυσική κατάσταση των παικτών και στο πλαίσιο αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σε προπονητικό κέντρο για να “χτιστεί’ ο νέος Α.Ο.Κ.. Σημείωσε ότι θα υπάρξει καλύτερη διατροφή για τους παίκτες και θα γινει η προσπάθεια η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια που θα δίνει, όποτε κρίνεται να διανυκτερεύει η αποστολή κυρίως σε περιοχές που είναι μακριά από την Καβάλα. Παράλληλα ο Βλάσης Καζάκης τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία μίας Β` ομάδας του Α.Ο.Κ. της οποίας ο προπονητής της θα είναι άμεσος συνεργάτης τους ώστε όταν ένας παίκτης ξεχωρίζει να μεταπηδά στην Α` ομάδα. Τέλος ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλά χρήματα από τους συνδρομητές της ομάδας, πλησιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον στόχο που έθεσαν και φυσικά δεν βάζουν “ταβάνι” στον στόχο αυτό, χαρακτηρίζοντας ως πετυχημένα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας η οπία έχει καταβληθεί.


    Comments are closed.