Bookmarks

    Στο ίδιο έργο θεατές για τους λιγοστούς καβαλιώτες φιλάθλους οι οποίοι βρέθηκαν στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” για την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη αν και καλύτερη, αν και πάλι έχασε ένα “τσουβάλι” ευκαιρίες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη παραχωρώντας μία ακόμη ισοπαλία με σκορ (1-1).

    Ελεύθερο ποδόσφαιρο και πολλές φάσεις

    Καβάλα και Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο στο α’ 45λεπτο και έχοντας οι παίκτες τους κίνητρο το γόητρο προσπάθησαν για το καλύτερο. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη διατήρησαν την πρωτοβουλία της μπάλας, παρουσιάστηκαν περισσότερο απειλητικοί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είχαν καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων, έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες πλην του γκολ που πέτυχαν με τον Δουμάνη αλλά δεν αποφέφυγαν τα αμυντικά λάθη με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ισοφαρίσουν το παιχνίδι στα μέσα του α’ ημιχρόνου. Στην επανάληξη η υπεροχή των “Αργοναυτών” ήταν καθολική. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη πίεσαν αισθητά την αντίπαλη εστία, είχαν πιο πολλές επιλογές σε όλες τις γραμμές, η μία ευκαιρία χάνονταν μετά την άλλη με την άμυνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε κάποιες περιπτώσεις να πελαγοδρομεί και να τα έχει χαμένα. Γενικά να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. του β’ ημιχρόνου ήταν καταπληκτικός κατά διαστήματα οι παίκτες του είχαν πολύ καλή απόδοση, έχασαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες αλλά τα κέφια της μπάλας δεν ήταν αυτά που έπρεπε με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Γιάννη Ταουσιάνη να στραβοπατήσει να να αφήσει πίσω του δύο ακόμη βαθμούς.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 5′ όταν από το ύψος της περιοχής ο Δουμάνης έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας Καλαϊτζίδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 19′ ο Δουμάνης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν από τα αριστερά πλάσαρε με το δεξί πόδι αλλά είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 22′ ο Παληγεώργος τροφοδότησε τον Πτηνόπουλος ο οποίος με μονοκόμματο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Καλαϊτζίδη για να αντιδράσει γράφοντας το (1-0). Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγα λεπτά αργότερα στην πρώτη επίσκεψη τους στα καρέ της Καβάλας και ειδικότερα στο 27′ όταν ο Θεοδωράκης με αριστερό ξερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας, διαμόρφωσε το (1-1). Στο 54′ ο Κυριακίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έπιασε σουτ αλλά με αυτοθυσία ο Τορομανίδης με προβολή την κατάλληλη στιγμή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 64′ ο Γωνιάδης βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αθανασίου αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των “Αργοναυτών”. Στο 69′ ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα κλασική ευκαιρία για να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Πτηνόπουλος έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εθνικού. Στο 84′ είχαμε ένα καλό σουτ από τον Δουμάνη με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και στο επόμενο λεπτό είχαμε διπλή κλασική ευκαιρία για τους “Αργοναύτες”. Αρχικά ο Πτηνόπουλος μόνος του έπιασε σουτ, έδιωξε προς στιγμή ο Καλαιτζϊδης και στη συνέχεια, εξ επαφής ο Γιαλαμής έπιασε προ κενής εστίας κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της Αλεξανδρούπολης να μπλοκάρει την μπάλα και τον Α.Ο.Κ. να χάνει τεράστια ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι..

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης της Ε.Π.Σ. Δράμας, με α’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Τσακίρης της Ε.Π.Σ. Δράμας και β’ βοηθό τον Μιχαήλ Σγουράκη της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Mπαντάνης, Κυριακίδης, Δελής (79′ Λίτσκας), Δέντσας, Παληγεώργος, Mπλιός (46′ Γιαλαμής), Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Γρ. Παπαδόπουλος (58′ Μπρατσιάνι).

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ (Γεώργιος Σαρηγιαννίδης): Καλαϊτζίδης, Πελτέκης (79′ Κυριζάκης), Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Τορομανίδης (83′ Κριεζής), Γκαϊτατζής, Αμπραχαμιάν, Γωνιάδης, Θεοδωράκης (90′ Σουσαμίδης), Τσαμουρλίδης.

    Τα παραλειπόμενα

    *** Κατά τη διάρκεια της προθέρμασης του Α.Ο.Κ. ο Χάρης Παππάς που επρόκειτο να ξεκινήσει ως βασικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις και την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ενδεκάδας αλλά και εκτός αποστολής δίνοντας τη θέση του στον Στέλιο Μπλιό στην 11άδα της Καβάλας.

    *** Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κόσμος ήταν ελάχιστος στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” αφού τον αγώνα του Α.Ο.Κ. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν παρακολούθησαν στο σύνολο τους περι σσότεροι από 300 φίλαθλοι.

    Comments are closed.