Bookmarks

    Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Καβάλας στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, όπως υποστήριξε ο Στιβ Γιατζόγλου. Το χειρότερό της παιχνίδι, από την ημέρα που την ανέλαβε, έκανε η Καβάλα στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Στιβ Γιατζόγλου. 

    «Σήμερα ο μόνος που μου φαίνεται πως ήθελε να κερδίσει το ματς ήμουν εγώ. Οι παίκτες μου έκαναν ίσως το χειρότερο παιχνίδι μας στην άμυνα. Το πανηγύρι βέβαια είχε τελειώσει φυσικά. Για μένα σημαντικό είναι το ότι δειπνήσαμε με τον πρόεδρο και μου είπε πως του χρόνου η Καβάλα θα είναι παρούσα στην Α2. Για μένα το νόημα της δήλωσης του είναι πως όλοι φταίμε! Δεν είναι στιγμή για κριτική, αλλά η πόλη θα πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα. Άλλες ομάδες υποβιβάζονται και διαλύονται», δήλωσε ο Στιβ Γιατζόγλου.

    Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Γκέλιος ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και καλή επιτυχία στα πλέι οφ. Όσο για μας ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα, αφού είχαμε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα για τον ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν δύσκολα τα πράγματα. Το συναισθηματικό φορτίο ήταν μεγάλο. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που όλη τη χρονιά ήταν κοντά μας και ακόμη σε στιγμές που δεν τα πηγαίναμε καλά».

    Οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 87-74 στην έδρα της Καβάλας, τερμάτισε στη 5η θέση της κανονικής διάρκειας και θα αντιμετωπίσει στα play-off την ΑΕΚ, με τον προπονητή του «δικεφάλου», Σούλη Μαρκόπουλο να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη συγκέντρωση που έδειξαν και να εκφράζει το παράπονό του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μέσα στο γήπεδο.

    «Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα δυναμόμετρο για έναν παίκτη που λόγω της φυσικής του δύναμης έτσι παίζει». είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. «Ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μεγάλη προσοχή. Και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και στη διάρκεια του αγώνα. Δεν αφήσαμε περιθώρια στην Καβάλα να αντιδράσει, είχαμε συγκέντρωση γιατί όσο καλός κι αν είσαι, αν δεν δώσεις ανάλογη συγκέντρωση μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως. Ακόμη κι όταν μείωσαν οι αντίπαλοί μας στους έξι πόντους, οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και τελείωσε το παιχνίδι αρκετά εύκολα. Εύχομαι στην Καβάλα να επανέλθει πολύ γρήγορα στην Α1, γιατί μειώνονται οι ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα», είπε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

    Για την τιμωρία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση αυτός που θα κρίνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αλλά πρέπει να πω ότι βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στην αντιμετώπιση προς τον Σοφοκλή μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με πολύ δυνατό κορμί, έτσι παίζει, έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, είναι τιμή για μας που τον έχουμε στην ομάδα μας, τον γνωρίζουν όλοι και θα δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα δυναμόμετρο για έναν παίκτη που λόγω της φυσικής του δύναμης έτσι παίζει. Φυσικά και δεν θέλουμε να υπάρχουν αντιδράσεις των παικτών, δεν τις επικροτούμε, αλλά θέλουμε να υπάρχει σεβασμός προς τον Σοφοκλή και προς όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι το παράπονό μου και το λέω για πρώτη φορά. Δεν έχω μιλήσει όλη την χρονιά για αυτό». 

    Για τα παιχνίδια των πλέι οφ με τη ΑΕΚ, τόνισε: «Παίζουμε με πολύ καλή ομάδα, που έχει ένα δυνατό ρόστερ, με καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πρώτο παιχνίδι σε αυτές τις σειρές είναι πάντα σημαντικό, μπορεί αν υπάρχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού, παρόλο που οι ομάδες γνωρίζονται καλά. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι η ψυχολογία, πρέπει να είσαι δυνατός και στο παιχνίδι και παντού».

    Comments are closed.