Bookmarks

    Σαν “σίφουνας’ πέρασε ο Α.Ο.Κ. από την Πτολεμαϊδα και μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο β’ μέρος επέστρεψε στις νίκες σε βάρος του Εορδαϊκού με σκορ (0-3). Μία νίκη δικαιότατη για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη με τον ίδιο μετά το τέλος του αγώνα να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του για την επιβλητική τους προσπάθεια και να ευχαριστεί παράλληλα τους καβαλιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα και βοήθησαν για την κατάκτηση της νίκης.

     

     Kουρσάρος” ο Α.Ο.Κ. στο β’ ημίχρονο

     

     Στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους αλλά χωρίς καμία από τις δύο να τα καταφέρνει. Και αυτό γιατί οι περισσότερες μάχες δόθηκαν στο χώρο της μεσαίες γραμμής με τις άμυνες του Εορδαϊκού και τον Α.Ο.Κ. να είναι καλοστημένες και να μην επιτρέπουν να δημιουργηθούν μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες. Το σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν σχεδόν το ίδιο με την υπεροχή να είναι μοιρασμένη και όλα έδειχαν το παιχνίδι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη έδειξαν κατά διαστήματα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα που πείσμωσαν, προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, το κατάφεραν κυρίως στην επανάληψη με την διάθεση και την αγωνιστική ωριμότητα και την καλή τακτική που είχαν. Το κατάφεραν και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, πέτυχαν 3 τέρματα και έφτασαν άνετα στη νίκη.

     Μονόλογος στην επανάληψη

     

    Στο α΄μέρος και ειδικότερα στο 25′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κυγάη στον Μπλιζνάκοφ. Ένα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Μαυρομματίδης αλλά σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακό τρόπο ο Αθανασίου με διπλή επέμβαση “κατέβασε τα ρολά του” και διατήρησε το μηδέν την εστία της Καβάλας. Όλα τα “λεφτά της αναμέτρησης ήταν το β’ ημίχρονο, χρονικό διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη παρουσιάστηκαν πολύ αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη. Μάλιστα σε μία οργανωμένη επίθεση του Α.Ο.Κ. ήρθε το πρώτο γκολ για τους “Αργοναύτες” στο 51′ με το αυτογκόλ του Σαββίδη που έγραψε το (0-1). Στο 63′ ο Δουμάνης έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι των γηπεδούχων αλλά στο 66′ ο Α.Ο.Κ. ζευγάρωσε τα τέρματα του και “σφράγισε” τη νίκη. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, από την έξοχη πάσα του Δουμάνη, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Ασημάκης ο οποίος με σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα και διαμόρφωσε το (0-2). Στο 72′ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο αφού με 2η κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Σερσέμης και στο 81′ το κακό “τρίτωσε” για τον Εορδαϊκό όταν ο Δουμάνης έγραψε το (0-3).

     

     Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

     Διαιτητής του αγώνα του Εορδαϊκού με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Κωνσταντίνος Τόμπρος από την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας με βοηθούς του, τους Θωμά Βλάσση και Αναστάσιο-Σπυρίδων Γραικό από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

     Εορδαϊκός: Χρυσοστομίδης, Χαραλαμπίδης, Σαββίδης (64′ Αμπατζίδης), Κλάζογλου, Κουλίδης, Σερσέμης, Μπίκος, Γιόντης, Μυρομματίδης, Μπλιζνάκοφ, Χ. Χαραλαμπίδης.

     

     Καβάλα: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Τουμανίδης, Κυγάης (25′ Μπαντάνης), Παληγεώργος, Δέντσας, Γρ. Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Λίτσκας, (75′ Μπρατσιάνι).

    Comments are closed.