Bookmarks

    O Ηρακλής Καβάλας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον Αετό Ορφανού (2-0) και η ομάδα που θα διεκδικήσει στην άνοδο της στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

    Σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο που πραγματικά αποτέλεσε διαφήμιση για το καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο κατάμεστο από εκατοντάδες φιλάθλους “Βερούλειο” στάδιο η ομάδα του Στέλιου Ιγνατιάδη νίκησε το αντίστοιχο του Παντελή Στυλιανού και πλέον κάνει όνειρα για την πολυπόθητη άνοδο.

    Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν αμφίρροπο, με δύναμη και πάθος και στα δύο ημίχρονα, με πολλές προσωπικές μονομαχίες και με τα συναισθήματα να είναι ανάμικτα μετά το τέλος του πολύ σπουδαίου ντέρμπι. Ένα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις, χωρίς κανένα απολύτως μελανό σημείο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα πάντα κύλησαν ομαλότατα και για τον λόγο αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας για τη άψογη διοργάνωση, στις δύο ομάδες και στους φιλάθλους της για την άψογη συμπεριφορά τους όπως και στη διαιτητική τριάδα αποτελούμενη από τους κ.κ. Μάνταλο-Λαζαρή και Καραβασίλη. Είναι γεγονός ότι τέτοια παιχνίδια ανάμεσα στον Ηρακλή Καβάλας και τον Αετό Ορφανού που παρακολούθησαν περίπου 1.500 φίλαθλοι και σύμφωνα με την εξέλιξη του, αποτελεί διαφήμιση για το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο. Για το ήθος που έδειξαν και οι δύο ομάδες, για την αγωνιστική τους διάθεση, για το αθλητικό τους πνεύμα αλλά και για τις συγκινήσεις που προσέφεραν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα γκολ του Ηρακλή Καβάλας πέτυχαν οι Βαλαβανόπουλος (48′) και Χ”Κυριακού (94”) ενώ στο 42′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Καραγιαννίδη.

    Ανάμικτα τα συναισθήματα

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης και τη νίκη του Ηρακλή Καβάλας τα συναισθήματα ήτα ανάμικτα στα δύο “στρατόπεδα”. Από τη μία η χαρά, τα πανηγύρια και οι μοναδικές στιγμές των φιλάθλων, των παικτών και των παραγόντων του Ηρακλή και από την άλλη η απογοήτευση και η πικρία του Αετού Ορφανού. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου βρήκε τον προπονητή του Ηρακλή Στέλιο Ιγνατιάδη να σφίγγει τις γροθείες του και να τρέχει αμέσως στα αποδυτήρια της ομάδας του. Άφησε πίσω του, τους παίκτες του, τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία, τους διοικούντες και τους φιλάθλους των μεγάλων νικητών να έχουν στήσει ένα τρελό πανηγύρι. Ένα πανηγύρι, ένα κουβάρι χαρά και απόλυτης ικανοποίησης από το οποίο δεν θα μπορούσε να απουσίαζε ο πρόεδρος της ομάδας Σπύρος Κατίρης, ο άνθρωπος ο οποίος “έχτισε” μαζί με τον Πέτρο Τουρναβίτη, ο Γενικός Αρχηγός Κώστας Οικονομόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης που αποτελούν το σήμερα και το αύριο του Ηρακλή Καβάλας αλλά και κάποιοι από το παρελθόν του. Όπως είναι οι Τάσος Πιστέλας, Σταμάτης Παπαδάκης, Σάββας Σαλπιγκτής. Οι παίκτες του Ηρακλή ζούσαν το δικό τους γλυκό όνειρο και οι φίλαθλοι της ομάδας τους επιβράβευαν με το αυθόρμητο χειροκρότημα τους. Στην αντιπέρα όχθη τα πράγματα ήταν εντελών διαφορετικά. Η κατήφεια κυριαρχούσε στα πρόσωπα του προπονητή Παντελή Στυλιανού και των παικτών του οι οποίο δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε γίνει και πως το όνειρο της ανόδου χάθηκε μέσα από τα χέρια τους. Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα της απογοήτευσης ο τερματοφύλακας του Αετού Ορφανού ήρθε να σηκώσει στα ύψη την απόλυτη ιδέα του αθλητισμού όταν πήγε στα αποδυτήρια του Ηρακλή για να μοιράσει απλόχερα τα συγχαρητήρια τους στους νικητές. Για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα μία παρόμοια ενέργεια αυτήν την φορά από τον πρόεδρο των ηττημένων κ. Καρβέλη ο οποία με μία ανάλογη γενναία κίνηση του έδωσε τα δικά του συγχαρητήρια στους μεγάλους νικητές. Γιατί μπορεί ένα αποτέλεσμα να κρίνει έναν αγώνα, δικαιώσει τις προσδοκίες μιας ολόκληρης χρονιά αλλά οι γενναίες χειρονομίες είναι εκείνες οι οποίες σε κάνουν να λες και να το πιστεύεις, ότι κερδισμένο από τέτοια μεγάλα ντέρμπι βγαίνει μόνο το καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτό έχει την μοναδική του αξία.


    Comments are closed.