Bookmarks

    Ανώτερος σε όλα τα επίπεδα και πολύ αποτελεσματικός στο β’ ημίχρονο, ο Νέστος Χρυσούπολης σήμερα Σάββατο (12/3) δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του “τρίποντου” σε βάρος του Α.Ο.Κ. με σκορ (3-1). Μία καθαρή και βέβαια δικαιότατη νίκη για την ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου η οποία ήξερε από αντίπαλος της περισσότερο τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

    Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε απόλυτη ισορροπία με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους και να ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στον χώρο του κέντρου. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη κράτησαν την μπάλα περισσότερο στην κατοχή τους, είχαν ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων η οποία ωστόσο αποδείχθηκε άκαρπη. Στην επανάληψη το σκηνικό και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Νέστος ανέβασε την απόδοση του σε μέγιστο βαθμό, οι παίκτες του είχαν περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα από τους αντίστοιχους της Καβάλας, στην επίθεση έβγαζε “φωτιές” , ο Σάκης Παπαβασιλείου αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιλογές που είχε στον πάγκο του και ήταν περισσότερες από εκείνες που είχε ο Γιάννης Ταουσιάνης και συμπερασματικά πήρε μία νίκη την οποία και άξιζε. Ο Α.Ο.Κ. της επανάληψης, σε καμιά περίπτωση δεν έπεισε, οι παίκτες του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να προβληματίζουν εντονότατα, με τις τελευταίες κάτω του μετρίου εμφανίσεις που πραγματοποιούν. Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Σωκράτη Κωνσαντινίδη όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από το έμψυχο δυναμικό των “Αργοναυτών”.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και ειδικότερα στο 13′ όταν από την κάθετη πάσα του Γκατζολάρι στον Τσίτσι, ο δεύτερος προσπάθησε να βγει απέναντι στον Αθανασίου αλλά την τελευταία στιγμή με υπερένταση ο Τουμανίδης έδιωξε την μπάλα. Στο 32′ ο Κυριακίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Καραβελίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκατζολάρι από καλή θέση έδιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο έουτ. Με την έναρξη της επανάληψης και ειδικότερα στο 47′ ο Ζγκούρι πέρασε την αντίσταση του προσωπικού του αντιπάλου, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Καβάλας αλλά το σουτ που έπιασε εξουδετέρωσε με αυτοθυσία ο Αθανασίου. Όμως στο 52′ ο Νέστος προηγήθηκε στο σκορ, όταν από την έξοχη κάθετη πάσα του Λαζαρίδης, ο Μελισσόπουλος με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 54′ ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε το πέναλτι στο τράβηγμα του Αβογιάν στον Δέντσα το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γρ. Παπαδόπουλος για να διαμορφώσει το (1-1). Ωστόσο ο Νέστος στο 57′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Μελισσόπουλος έπιασε βολίδα αλλά η μπάλα αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Α.Ο.Κ., κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 60′ ο Ζγκούρι με ασύληπτο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αθανασίου για να αντίδραση και έγραψε το (2-1). Στο 67′ μετά την εκτέλεση του φάουλ από τον Μπουλγκουρά, ο Αθανασίου δεν μπλόκαρε την μπάλα και από κοντά ο Μκρτσιάν από κοντά διαμόρφωσε το (3-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 88′ ο Πτητνόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο του τον Μπλιό απέναντι στον Καραβελίδη αλλά με υπερένταση ο τερματοφύλακας του Νέστου μπλόκαρε την μπάλα.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Νέστου με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Παναγιώτης Συμεωνίδης της Ε.Π.Σ. Πιερίας με βοηθούς του, τους κ.κ. Γεώργιο Θεοδώρου και Αναστάσιο Γιαμούζη από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Νέστος Χρυσούπολης (Σάκης Παπαβασιλείου): Καραβελίδης, Παυλακάκης, Μπουλγκούρας, Σεφερίδης, Τσίτσι. Μκρτσιάν, Αβογιάν, Γκατζολάρι (Γαμβρέλης), Λαζαρίδης, (64′ Δεσύλλας), Μελισσόπουλος (90′ Μαρκάκης), Ζγκούρι.

    Καβάλα (Γιάννης Ταουσιάνης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Δελής, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος (65′ Δουμάνης), Μπαντάνης (75′ Μπλιός), Παληγεώργος, Γιαλαμής (55′ Πτηνόπουλος).

    Comments are closed.