Bookmarks

    Παράσταση για έναν ρόλο ήταν η αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” με την ομάδα του Γιώργου Γουνελά να φτάνει σχετικά εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα παρά το “φτωχό” σκορ (2-0). Ο Α.Ο.Κ. που αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα του, λόγω των απουσιών των Μπρατσιάνι, Λίτσκα, Παληγεώργο (τραυματίες) και Μπαντάνη και Κυγάη (τιμωρημένοι) ήταν καλύτερος, κινδύνευσε ελάχιστα και σχετικά εύκολα έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

    Ανώτερος και στα δύο ημίχρονα

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα και στα δύο ημίχρονα και στην κυριολεξία δεν άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του Ηρακλή Αμπελοκήπων να αναπνεύσουν, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ανοιχτά. Οι παίκτες του Γιώργου Γουνελά διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τα στατιστικά στην κατοχή της μπάλας ήταν εντυπωσιακά, παρουσιάστηκαν πολύ επιθετικοί και απειλητικές διαθέσεις και στα δύο ημίχρονα, απειλώντας διαρκώς την αντίπαλη εστία. Γενικά όσοι βρέθηκαν στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” αλλά ήταν λίγοι ευχαριστήθηκαν το καλό θέαμα που παρουσίασε ο Α.Ο.Κ. και με το αυθόρμητο χειροκρότημα τους, τον επιβράβευσαν για το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξε.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε μόλις στο 2′ και συνοδεύτηκε με την επίτευξη τέρματος για την ομάδα της Καβάλας. Τότε το Παππάς έβγαλε σε θέση βολής με κάθετη πάσα τον Γιαλαμή, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το (1-0). Στο 36′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κατά κάποιο τρόπο την εστία του Αθανσίου αλλά το σουτ του Τσεκερίδη έστειλε την μπάλα να φύγει περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμνεοι παρουσιάστηκαν απειλητικοί. Ειδικότερα στο 51′ ο Φωτιάδης με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Αθανασίου σε εξαιρετική επέμβαση. Στο 53′ από τα αριστερά ο Παππάς έβγαλε θαυμάσια σέντρα, ο Γιαλαμής με κεφαλιά υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Ζιάκα να επέμβει με έξοχο τρόπο και στην εξέλιξη της φάσης η νέα προσπάθεια από τον Γιαλαμή έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε στο 58′ το υποδειγματικό πλασέ του Δουμάνη από πλάγια θέση. Όμως στο 67′ ο Α.Ο.Κ. “καθάρισε” το παιχνίδι Τότε Κυριακίδης έβγαλε σέντρα απο τα αριστερά, ο Παππάς έπιασε πλασέ με τον Ζιάκα να διώχνει την μπάλα προσωρινά και ο ίδιο παίκτης με πλασέ διαμόρφωσε το (2-0). Στο 83′ οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι όταν μετά από διπλή προσπάθεια ο Λιόνης με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο 85′ η ομάδα του Ηρακλή Αμπελοκήπων έμεινε με παίκτη λιγότερο με την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παπαδόπουλου ενώ στο 88′ ο Μπλιός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Έβρου Σουφλίου με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Βασίλειος Σιμίδης της Ε.Π.Σ. Έβρου που ήταν πολύ καλός, με βοηθούς του, τους κ.κ. Παναγιώτη Τερζόπουλο και Κωνσταντίνο Κίτσο από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τς παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο Καβάλα: (Γιώργος Γουνελάς): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Τουμανίδης, Δέντσας, Γρ. Παπαδόπουλος (83′ Δελής), Παππάς, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης (73′ Ασημάκης), Γιαλαμής (77′ Μπλιός).

    Ηρακλής Αμπελοκήπων (Νίκος Παπανώτας): Ζιάκας (65′ λόγω τραυματισμού Γκεμίσογλου), Βόσδου, Σκέμπης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτίδης, Παπαδημητρίου, Ζυγκερίδης (69′ Κραγιόπουλος), Φωτιάδης (62′ Σάρρος), Τσεκερίδης, Σαμπιασβίλι, Λιόνης.

    Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάκη Ψωμιάδη

    Πριν από τον αγώνα και στη διάρκεια σεμνής τελετής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου. Οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. άφησαν από ένα λουλούδι στο μαρμάρινο περβάζι που καθόταν ο Μάκης Ψωμιάδης και το οποίο υπάρχει στην θύρα 7 των επισήμων του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” ενω μία ανθοδέσμη άφησε ο ξάδελφος του εκλιπόντος, Χαρίλαος Ψωμιάδης, ο γνωστός συμπολίτης μας Σάββας Θεοδοσιάδης, όπως λουλούδια άφησαν και αρκετοί φίλαθλοι της Καβάλας.

    Comments are closed.