Bookmarks

    Ο Απόλλων (8-9) επικράτησε στην Πάτρα της Καβάλας (4-13) με 66-59 στο πλαίσιο της 17η αγωνιστικής της Basket League Σκρατς σε μία αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» από το -11, αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τελικά την πολυπόθητη νίκη η οποία θα έβαζε πολύ σοβαρές βάσεις για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου στη υπόθεση της παραμονής.



    Οι Πατρινοί μπήκαν για τα καλά στην «οκτάδα» του βαθμολογικού πίνακα επικρατώντας με μεγάλη δυσκολία της «σκληροτράχηλης» Καβάλας με 66-59 και η οποία θα πρέπει στους εννέα αγώνες που έχουν απομείνει να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στροφές για να παραμείνουν στην κατηγορίαΤο συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου που μετά την σπουδαία νίκη στον Κόροιβο Αμαλιάδας, δεν κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα του Απόλλων Πατρών και έτσι συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και ειδικότερα στην προτελευταία θέση. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια θα το παλέψουν μέχρι το τέλος εξαντλώντας όλα τα περιθώρια.

    Ξεκίνησε πολύ καλύτερα την

    αναμέτρηση ο Απόλλων Πάτρας

    Να σημειώσουμε ότι ο Απόλλων Πάτρας ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και σταδιακά φρόντισε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας με την Καβάλα. Στο 8′ το σκορ ήταν 17-7 χάρη στους Γουντς και Σάντλερ και παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 11 πόντους. Μάλιστα στην 2η περίοδο οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ απέναντι στον Απόλλων Πατρών ο οποίος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έπαιξαν καλή άμυνα. Σωστότατο πολλά πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη από τις αρχές της 3ης περιόδου με τους παίκτες της Καβάλας να δείχνουν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν την μεγάλη νίκη.

    Όμως οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέσω καλύτερης άμυνας να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης και το κατάφεραν κάνοντας το ματς ντέρμπι (49-49, 33′). Η Καβάλα δεν έμεινε εκεί και αφού οι παίκτες της έδειξαν ωριμότητα και σοβαρότητα κάτω από τα δύο καλάθια φρόντισε να προηγηθεί και με 52-55 χάρη σε καλάθι του Λίον Γουίλιαμς. Μέχρι το τέλος η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε απόλυτη ισορροπία με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τελικά τη νίκη και τους παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου να μένουν με την απορία για το πως χάθηκε το παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν να είχαν πάρει.

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε δίποντα (59%-47%) και τρίποντα (26%-18%) κάτι που τους βοήθησε να βάλουν σοβαρές βάσεις για να πάρουν τη νίκη.

    ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντέβον Σάντλερ σε 22:30 είχε 15 πόντους (5/7δ., 1/5τρ., 2/5β.), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη.

    Από την άλη πλευρά να σημειώσουμε ότι ο Τόνι Γουντς πρόσθεσε ένα double double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λασάνα Κρόμα ήταν άστοχος στα 37:50 που αγωνίστηκε έχοντας 9 πόντους (4/9δ., 0/3τρ., 1/2β.), 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Τόνι Μέιερ με 21” για τη λήξη ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του Απόλλων Πάτρας κάνοντας το σκορ 63-59.

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι Πατρινοί το αποτέλεσμα που του φέρνει κοντά στα playoffs ενώ η Καβάλα το γεγονός πως σε ένα ακόμη ματς προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσπάθησε να πάρει τη νίκη μέσα στην Πάτρα, μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

    ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Απόλλωνας Πατρών τη σχέση ασίστ με λάθη (8-16) ενώ η Καβάλα την αστοχία στο τελευταίο λεπτό των Κρόμα και ΜακΚι που αποδείχθηκε καθοριστική για την κατάκτηση της νίκης.

    Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-27, 49-41, 66-59

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Μέξας): Αργυρόπουλος 2, Παλμπλαντ 8 (1), Μέιερ 8 (1), Σάντλερ 15 (1), Γουντς 10 (13ριμπάουντ), Άντερσον 4, Βεργίνης 6 (1), Τζαουάρα 5 (1), Κουζέλογλου, Λαμπρόπουλος 8.

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 12 (1), Γουίλιαμς 20 (11 ριμπ.), ΜακΚί 8 (2), Γιαννακίδης, Κρόμα 9, Σταμπουλής 2, Κοστόφ 8, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής.

    Comments are closed.