Bookmarks

    Ο Νέστος Χρυσούπολης είναι ο μεγάλος κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης (24/20 στον μεγάλο και συναρπαστικό τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” και παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι, νίκησε στην παράταση τον Ηρακλή Καβάλας με σκορ (2-3). Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη με (2-2).

    Ήταν ένας τελικός που επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίζονται και το ενδιαφέρον του ήταν αμείωτο τόσο στην κανονική διάρκεια του όσο και στην παράταση. Το συγκρότημα του Γιάννη Κασκαμπανιώτη διατήρησε την εδαφική πρωτοβουλία των κινήσεων κατά διαστήματα, παρουσιάστηκε με περισσότερες επιλογές σε όλες τις γραμμές, αλλά να σημειώσουμε ότι παρά τις φάσεις που δημιούργησε δεν παρουσιάστηκε παραγωγικό. Έφτανε ναι μεν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες κυρίως στο α’ ημίχρονο, είχε 2 δοκάρια αλλά η εμπειρία των παικτών του, δεν αποτέλεσε βαρόμετρο στην έκβαση του αγώνα. Στην επανάληψη οι παίκτες του Νέστου δεν ξέφυγαν από την μετριότητα, παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Στέλιου Ιγνατιάδη άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα τον αντίπαλο του. Μάλιστα οι παίκτες του, το πάλεψαν σε όλο το 90λεπτο, έδειξαν διάθεση και αγωνιστική ωριμότητα, παρά τη διαφορά δυναμικότητας, “κοίταξαν στα μάτια” την ομάδα του Νέστου, έπαιξαν κατά διαστήματα ποδόσφαιρο αξιώσεων, απείλησαν την εστία του Νέστου, ισοφάρισανΑ 2 φορές το σκορ όταν βρέθηκαν πίσω και γενικότερα προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Το χρονικό του μεγάλου τελικού

    Μόλις στο 2′ ο Γκατζολάρι έβγαλε σέντρα και ο Μελισσόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ευστρατίου. Όμως στο 6′ οι παίκτες του Νέστου άνοιξαν “τον χορό” των τερμάτων όταν ο Γκατζολάρι με απευθείας κτύπημα φάουλ έγραψε το (0-1) για την ομάδα της Χρυσούπολης. Στο 13′ είχαμε ένα δυνατό σουτ από τον Βαλαβανόπουλο ο οποίο έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Νέστου και στο 17′ ο Ζγκούρη με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του Νέστου. Ωστόσο στο 30′ ο Ηρακλής έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Γοριδάρης άβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Αγγελίδης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (1-1). Στο 55′ ο διαιτητής της αναμέτρησης Σταύρος Μάνταλος με 2η κίτρινη κάρτα απέβαλε τον Προβατίδη, για “θέατρο” να κερδίσει πέναλτι. Στο 59′ ο Νέστος παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά άτυχος όταν ο Μπουλγούρας με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή και στη συνέχεια να καταλήξει εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 85′ επανήλθε η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Παπαδάτου για τον ίδιο ακριβώς λόγο που αποβλήθηκε και ο Προβατίδης. Στο 87′ ο Νέστος πέτυχε με τον Δεσύλλα το γκολ διαμορφώνοντας το (1-2) με υποδειγματικό πλασέ. Όμως οι παίκτες του Ηρακλή Καβάλας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Και αυτό γιατί στο 3′ των καθυστερήσεων, ο Αγγελίδης με πλασέ πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα στον τελικό έγραψε το (2-2) και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο 7′ της παράτασης ο Δεσύλλας έπιασε δυνατό σουτ αλλά πάνω στην γραμμή ο Σολακίδης “ως από μηχανής Θεός” έσωσε την ομάδα του Ηρακλή από βέβαιη παραβίαση αφού έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Αλλά με την συμπλήρωση του 100′ ο Νέστος ξαναπήρε “κεφάλι” στο σκορ όταν ο Μπουλγούρας με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το (2-3). Στο 106′ ο Τσότρας εκτέλεσε φάουλ, ο Σιαματάς έπιασε γυριστό σουτ αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Χατζηνικολής, έδιωξε την μπάλα έξω από την περιοχή του Νέστου. Στο 111′ ο Νέστος έμεινε με εννέα παίκτες με απευθείας κόκκινη κάρτα του Γκατζολάρι για ανάρμοστη συμεπριφορά στον α’ βοηθό Μανόλη Κουρουνιώτη. Τα δοκάρια “τρίτωσαν” για τον Νέστο στο 115′ όταν ο Ζγκούρι σε μία αντεπίθεση με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ηρακλή.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του μεγάλου τελικού ήταν ο κ. Σταύρος Μάνταλος με βοηθούς του, τους κ.κ. Μανόλη Κουρουνιώτη και Αντώνη Μανάλη και 4ο διαιτητή την Μαρία Παυλίδου της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Ηρακλής Καβάλας (Στέλιος Ιγνατιάδης): Ευστρατίου, Γοριδάρης, Ρουμελιώτης, Σολακίδης, Γκέκας, (89′ Χρυσαλίδης) Προβατίδης, Ζατζηκυριάκου (46′ Ντομί), Σιαματάς, Βαλαβανόπουλος (80′ Άγγος), Αγγελίδης, Τσότρας.

    Νέστος Χρυσούπολης (Γιάννης Κασκαμπανιώτης): Χατζηνικολής, Παυλακάκης (72′ Δεσύλλας), Μπουλγούρας, Σεφερίδης, Παπαδάτος, Μκρτσιάν, Τσίτσι, Γκατζολάρι, Μελισσόπουλος (63′ Λάσπατζης), Κούτεφ (46′ Λαζαρίδης), Ζκγούρη.

    Τα παραλειπόμενα του τελικού

    *** Πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού οι Παλαίμαχοι παίκτες του Νέστου, τίμησαν τον πρόεδρο της ομάδας της Χρυσούπολης Κυριάκο Τσαντίδη και την απονομή της πλακέτας έκανε ο Γιάννης Καγιάς.

    *** Την απονομή στον κυπελλούχο Νέστο Χρυσούπολης έκανε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, στον φιναλίστ Ηρακλή Καβάλας ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Κ. Γιώργος Μαυρουδής και στους διαιτητές του συναρπαστικού τελικού ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Δημήτριος Χατζηχρήστου.

    Comments are closed.