Bookmarks

    Με επίθεση που “έβγαζε φωτιές” και έναν Χρήστο Ταπούτο (27π., 12ριμπ.) από τα… παλιά, η Καβάλα πέτυχε την τρίτη φετινή της νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ το απόγευμα του Σαββάτου (23/1) στο κλειστό “Αλεξάνδρα Δ’ημογλου” σε βάρος των Τρικάλων (90-72). Διπλό καλό για τους “Αργοναύτες”, που κάλυψαν το -9 του α’ γύρου.

    Μποορεί η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου να μην έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, αλλά σίγουρα το παλεύει γενναία και θα το παλέψει μέχρι το τέλος για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το αυτό κατάλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου τα Τρίκαλα, τα οποία δεν κατάφεραν να αντέξουν μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης στο κλειστό της Καλαμίτσας. Οι γηπεδούχοι “πάτησαν το γκάζι” στο τέταρτο δεκάλεπτο παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, ξέφυγαν στο σκορ, κι εν τέλει πήραν τη νίκη (90-72) με σχετικά εύκολο τρόπο για να “ανασάνουν” βαθμολογικά. Κι όχι μόνο αυτό, αφού κάλυψαν το -9 της ήττας τους στο παιχνίδι του α’ γύρου.

    Θυμήθηκε τα νιάτα του

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θυμήθηκε τα νιάτα του ο Χρήστος Ταπούτος, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας νταμπλ νταμπλ (27π., 12ριμπ.), την ώρα που τα Τρίκαλα δεν άντεξαν σε βάθος χρόνου ελέω των απουσιών των Όβι Σόκο και Τζιν Τιγκ.

    Ο πρωταγωνιστής

    Ο Χρήστος Ταπούτος, ποιος άλλος; Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ είχε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και με το νταμπλ νταμπλ που πέτυχε (20π., 12ριμπ.) έκανε τη διαφορά για την Καβάλα, βάζοντας την προσωπική του “σφραγίδα” για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης.

    Που κρίθηκε το παιχνίδι

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν δεχόμενοι 32 πόντους. Με 4/20 τρίποντα άλλωστε, τα Τρίκαλα δεν μπορούσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Αντίθετα οι γηπεδούχοι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν στην κυριολεξία αλάνθαστοι.

    Το στατιστικό που ξεχώρισε

    Οι +21 βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι (25/31 έναντι 10/14), στοιχείο που ήταν απόρροια του γεγονότος πως “χτύπησαν” τα Τρίκαλα εκεί που πονούσαν περισσότερο, ήτοι κοντά στο καλάθι.

    Ο αγώνας

    Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το συγκρότημα του Στιβ Γιατζόγλου έδειξε τις διαθέσεις της και κυρίως έδειξε πολλά αποθέματα αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αφού πήρε γρήγορα το προβάδισμα (10-4), με τον Κώστα Φλεβαράκη να είναι εκνευρισμένος από όσα (δεν) έκαναν οι παίκτες του στο παρκέ. Σε σημείο που το εκδήλωσε με λάθος τρόπο αφού χρεώθηκε με τεχνική ποινή στο 5ο λεπτό, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μεγαλώσουν κι άλλο το υπέρ τους σκορ. Παρόλ’ αυτά, με μεθοδικότητα και τον Κόντζερ σε ρόλο πρωταγωνιστή, τα Τρίκαλα πλησίασαν σε απόσταση βολής (19-17) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, κάτι που πάντως αποδείχθηκε παροδικό.

    Βλέπετε, οι πάικτες της Καβάλας ξέφυγαν στο σκορ με τον Χρήστο Ταπούτο να αναλαμβάνει δράση. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ σκόραρε το ένα καλάθι μετά το άλλο (σ.σ.: είχε 17π. στο ημίχρονο) αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το +9 (41-32) ως παρακαταθήκη για το δεύτερο μέρος.

    Ακόμη κι αν προσπάθησε (επιτυχημένα) να διεκδικήσει εκ νέου τη νίκη, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν πέτυχε κάτι επί της ουσίας. Το -3 (58-55) του 30ου λεπτού “άνοιξε” απότομα, με τους γηπεδούχους να μεγαλώνουν το προβάδισμά τους λεπτό με το λεπτό. Για να καταρρεύσουν εν τέλει τα Τρίκαλα στο τελευταίο δίλεπτο, με αποτέλεσμα η διαφορά να “εκτοξευθεί” στο +18 (90-72), αποτέλεσμα που έδωσε στην Καβάλα τους δύο βαθμούς της νίκης αλλά και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού καλύφθηκε το -9 από το παιχνίδι του α’ γύρου. Γεγονός είναι ότι το συγκερότημα του Στιβ Γιατζόγλου πήρε μία υπέρ πολύτιμη νίκη. Μία νίκη η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία και η οποία το σίγουρο είναι ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα, για τις δύσκολες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

    Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-32, 58-55, 90-72.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 7 (1), Ουίλιαμς 20, ΜακΚι 2, Γιαννακίδης, Κρομά 13 (1), Βαν ντερ Μαρς, Ταπούτος 27 (1 τρίπ., 12 ριμπ.), Σταμπουλής 3 (1), Κοστόφ 18 (3), Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής.

     

    ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Καντούγκαν 9, Τσιάρας 11 (1), Κόντζερ 20 (1), Βίλιαλμσον 5 (1), Καλλές 4, Καραθανάσης, Ρόμπινσον 4 (1), Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 18 (8 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης.

    Στιβ Γιατζόγλου: «Η έλευση των νέων παικτών απαιτεί χρόνο για προσαρμογή»

    Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καβάλας, Στίβ Γιατζόγλου υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι με την έλευση των νέων παικτών απαιτεί χρόνο για προσαρμογή. Αναλυτικά οι δύο προπονητές και οι πρωταγωνιστές του αγώνες στις δηλώσεις τους σημείωσαν τα εξής:

     

    Γουίλιαμς (Παίκτης Καβάλας): «Βγήκαμε στο γήπεδο με πολλή ενέργεια, η νίκη ήταν πολύ μεγάλη. Όλη αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι για αυτό πετύχαμε σήμερα. Φυσικά και μπορούμε να έχουμε την ίδια ενέργεια στα επόμενα παιχνίδια. Σιγά σιγά βρίσκω τα πατήματα μου και νομίζω ότι θα δείτε στα επόμενα μάτς ακόμη έναν καλύτερο παίκτη. Μπορώ να παίξω καλύτερα και εγώ και η ομάδα μας. ‘Οσο συνηθίζω το ελληνικό πρωτάθλημα και τον τρόπο του παιχνιδιού. Για τον κόσμο έχω να πω ότι ήταν φανταστικός μου άρεσε πάρα πολύ».
    Γιατζόγλου (Προπονητής Καβάλας): «Ήταν μία σημαντική νίκη, μπήκαμε δυνατά στο γήπεδο και είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Και μπορώ να πώ ότι επικρατήσαμε εύκολα, παρ’ ότι είχαμε κάποια κενά. Το ζήτημα είναι πως με την έλευση των νέων παικτών, θέλουμε χρόνο για προσαρμογή, χρόνο όμως δεν έχουμε. Όσο περνάει ο χρόνος η ομάδα θα ανεβαίνει και το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα εμφανιστούμε στα επόμενα παιχνίδια με τον Κόροιβο και τον Απόλλωνα Πατρών. Αυτά τα δύο παιχνίδια θα είναι κλειδιά. Η νίκη σήμερα δε σημαίνει πολλά».

     

    Bαριτιμιάδης (Παίκτης Τρικάλων): «Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα αφού αναγκαστήκαμε να βρεθούμε χωρίς το βασικό μας πεντάρι. Αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε τους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, όπως να παίξει ο Μπράουν πιο πολύ στο «5», να παίξει ο Κόγκερ πιο πολύ στο «4». Είχαμε μία κακή μέρα, ένα κακό αποτέλεσμα κάναμε πολλά λάθη, από εκεί και πέρα δεν αλλάζει κάτι στα πλάνα μας, προσπαθούμε κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο».
    Φλεβαράκης (Προπονητής Τρικάλων)): «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά της Καβάλας, ήθελαν πιο πολύ το παιχνίδι από εμάς και το κέρδισαν δίκαια. Αλλά θεωρώ πως αξίζουν συγχαρητήρια και στη δική μας ομάδας, που τα έχει ζήσει και τα έχει δει όλα. Δε θέλω να πω πολλά, θέλει υπομονή και να ξεπερνάμε καταστάσεις που ώρες-ώρες φτάνουν στα όρια του ανυπόφορου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και κάνουν μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως θα τελειώσουμε τη χρονιά με τον στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή μας. Καλή συνέχεια στην Καβάλα και μπράβο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο».


    Comments are closed.