Bookmarks

    Την 2η συνεχόμενη νίκη του, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πέτυχε ο Α.Ο.Κ., ο οποίος με σωστή τακτική και με παίκτες που “διψούσαν” για διάκριση, έφτασε δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα στην Καλαμαριά σε βάρος του τοπικού Απόλλων με το εντυπωσιακό σκορ (1-5).

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη που λόγω της τιμωρίας του παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχές του αγώνα, στην συνέχεια έδειξε πολλά αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα. Η αποφασιστικότητα που διέκρινε τους “Αργοναύτες” έφερε πολύ γρήγορα την ισοφάριση και λίγο αργότερα την ανατροπή και από κει και πέρα τα πράγματα έδειχναν να έπαιρναν το δρόμο τους για τον Α.Ο.Κ.. Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη έπαιξαν έξυπνα, περιόρισαν τους διαδρόμους που οδηγούσαν στον Αθανασίου και με την αποτελεσματικότητα που τους διέκρινε έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην σπουδαία νίκη. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Α.Ο.Κ. πήρε ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο” στην Καλαμαριά και πλέον μετά την 2η συνεχόμενη νίκη οι “Αργοναύτες” έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για την συνέχεια.

    Το χρονικό της ανατροπής

    Στο 3′ από φάουλ που εκτέλεσαν οι παίκτες του Α.Ο.Κ., ο Μπάτζιος σημάδεψε το δοκάρι του Απόλλωνα αλλά στην εξέλιξη της φάσης μόνος του ο Καζάκης έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όταν με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Όμως μόλις στο 6′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτυ όταν ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ., Αθανασίου ανέτρεψε τον Παπαδημητρίου στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας και ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μωυσίδης και έγραψε το (1-0). Όμως οι πανηγυρισμοί για την ομάδα της Καλαμαριάς κράτησαν μόλις λίγα λεπτά και αυτό γιατί στο 16′ και μετά από φάση διαρκείας στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων ο Πτηνόπουλος με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έγραψε το (1-1). Αλλά στο 21′ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτυ όταν ο Μωισίδης ανέτρεψε τον Καζάκη με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτυ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Γρ. Παπαδόπουλος που έκανε την ολική ανατροπή, γράφοντας το (1-2). Με την εκπνοή του α’ μέρους ο Πτηνόπουλος έπιασε δυνατό σουτ ο Κωνσταντίνου απομάκρυνε την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Δουμάνης από καλή θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Καλαμαριάς με αυτοθυσία μπλόκαρε την μπάλα. Στο 62′ ο Γρ. Παπαδόπουλος έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Καλαμαριάς, τροφοδότησε την κατάλληλη θέση τον Ασημάκη και αυτός λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το (1-3). Στο 68′ οι παίκτες της Καβάλας, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Τότε ο Γρ. Παπαδόπουλος με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Δουμάνη και αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το (1-4) και το ξέσπασμα για τον Α.Ο.Κ. ολοκληρώθηκε στο 90′ με τον Καζάκη που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-5).

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Απόλλων Καλαμαριάς με τον Α.Ο.Κ., ήταν ο Δημήτρης Δραγάτης από την Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με βοηθούς του, τους Στυλιανό Γούτα και Γεώργιο Χρυστάκογλου από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Απόλλων Καλαμαριάς: Κωνσταντίνου, Μπουλγουρίδης, Τριανταφυλλίδης, Σαμαρόπουλος, Μωυσίδης, Κουκουλέκης, Μουτζούρης (40” Αθανασιάδης), Μάντζιος, Παπαδημητρίου, Προβατίδης, Τσαούσης (46′ Μήτσικας).

    Α.Ο.Κ.: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Λιόλιος, Δέντσας, Παληγέωργος, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπάτζιος (52′ Ασημάκης), Πτηνόπουλος, Δουμάνης, Καζάκης, Τουμανίδης (78′ Κανούλας) .


    Comments are closed.