Bookmarks

    Εύκολο απόγευμα είχε σήμερα Κυριακή (29/11) το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. απέναντι στον Εορδαϊκό στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” και σε μία αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έφτασε πολύ εύκολα στην κατάκτηση της νίkης με σκορ (4-0).

    Μία νίκη πολύ εύκολη για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφατάκη απέναντι σε μία ομάδα που είχε πολλές αδυναμίες και με μοναδικό μελανό σημείο τις άδειες κερκίδες στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

    Εύκολη νίκη για τον Α.Ο.Κ. με

    ωριμότητα και αποτελεσματικότητα

    Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου απέναντι στον Εορδαϊκό ο οποίος ήταν ακίνδυνος, με πολλά κενά σε όλες της γραμμές . Κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Α.Ο.Κ. σε μέγιστο βαθμό φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη. Πάντως οι “Αργοναύτες” έπαιξαν πολύ απλό ποδόσφαιρο και κυριάρχησαν τόσο στο α’ ημίχρονο που πέτυχε τρία (3) τέρματα, όσο και στην επανάληψη που διεύρυναν τη νίκη τους. Η απλότητα στον τρόπο ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ωριμότητα που διέκρινε τους παίκτες της Καβάλας και την ομαδικότητα, οδήγησαν τον Α.Ο.Κ. σε μία πολύ εύκολη νίκη. Ένα “τρίποντο” με πολλά οφέλη. Πλην των 3 βαθμών της νίκης που πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Α.Ο.Κ. σίγουρα η νίκη απέναντι στον Εορδαϊκό θα παίξει σημαντικό ρόλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, κυρίως δε για το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Καμπανιακό. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Εορδαϊκό εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο με πρωταγωνιστές μόνο τους παίκτες της Καβάλας.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 8′ όταν ο Γρ. Παπαδόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 18′ ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτυ στην ανατροπή του Παληγεώρργου από τον Θ. Χαραλαμπίδη. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Γρ. Παπαδόπουλος και έγραψε το (1-0). Στο 22′ ο Α.Ο.Κ. διπλασίασε τα τέρματα του. Από την έξοχη, παράλληλη σέντρα του Πτηνόπουλου, ο Δουμάνης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (2-0). Ο “χορός” των τερμάτων συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους στο 42′ όταν ο Δουμάνης με ένα ξερό σουτ δεν άφησε κανέναν περιθώρειο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για να γράψει το (3-0). Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 49′ ο Δουμάνης βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Περπερίδη έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έπιαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία της Καβάλας αλλά το σουτ του Γιόνδη εξουδετέρωσε ο Αθανασίου. Στο 52′ ο Μπαντάνης βρέθηκε εντελώς μόνος του απέναντι στον Περπερίδη αλλά το σουτ που έπιασε εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Εορδαϊκού για να χαθεί από πλευράς του Α.Ο.Κ. μία τεράστια ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Το κατάφερε αυτό όμως ο Μπαντάνης στο 59′ έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του ΕορδαΙκού, η μπάλα βρήκε την πλάτη αντίπαλου παίκτη και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα των φιλοξενούμενων για να γίνει το (4-0). Στο 86′ π Ασημάκης μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 87′ ο Περπερίδης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Κανούλα, για να χαθεί μία ακόμη τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Καβάλας. Στο τέλος του αγώνα ο Ασημάκης έπιασε ένα αδύναμο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Περπερίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Εορδαϊκό ήταν ο Χρήστος Τσαλουχίδης από την Ε.Π.Σ. Κιλκίς με βοηθούς του, τους Νικόλαο Τσααμπαζάκη και Ανδρέας Αβραμίδης από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Λιόλιος, Δέντσας, Μπάτζιος, Παληγεώργος (λ.τ. 33′ Μπαντάνης), Γρ. Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος (64′ Ασημάκης), Δουμάνης (77′ Μπλιός), Κανούλας.

    Εορδαϊκός (Ιωάννης Κουλίδης): Περπερίδης, Πασχαλίδης (44′ Μ. Χαραλαμπίδης), Συμεωνίδης (46′ Ιωαννίδης, 63′ Σαββίδης), Λιάμης, Κουλίδης, Μαυρομματίδης, Σερσέμης, Γιόνδης, Αμαραντίδης, Θ. Χαραλαμπίδης.

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Μεγάλοι απόντες από την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Εορδαϊκό ήταν οι τραυματίες Χάρης Παππάς, Αλέξανδρος Μπριατσιάνι και Βλάσης Καζάκης. Μάλιστα ο αρχηγός των “Αργοναυτών” που αισθάνεται ενοχλήσεις δεν αγωνίστηκε ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπρατσιάνι που εξακολουθεί να είναι τραυματίας, ακολουθεί και αυτός ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και αναμένεται να ειστρέψει στην ποδοσφαιρική δράση περίπου σε 10 ημέρες. Βέβαια να σημειώσουμε ότι από την αναμέτρηση με τον Εορδαϊκό απουσίασε και ο επιθετικός Βλάσης Καζάκης ο οποίος τραυματίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

    *** Παρά τις καλές καιρικές για την εποχή θερμοκρασίες την αναμέτρηση με τον Εορδαϊκό, έγινε μεταξύ “συγγενών και φίλων” και δεν παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 φόλαθλοι της Καβάλας.

    *** Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δανιήλ παρέα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο.Κ. Σωτήρη Δεληκάρη.

    *** Στα δημοσιογραφικά θεωρεία του “Ανθή Καραγιάννη” βρέθηκε ο πρώην προπονητής του Εθνικού Γαζώρου, Αλέξης Αλεξίου ο οποίος δεν αποκλείεται να αναλάβει τις τύχες του Εορδαϊκού.

    Comments are closed.