Bookmarks

    Ο Άρης δε συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση απ’ την Καβάλα (68-50) στην πρώτη του Στιβ Γιατζόγλου στον πάγκο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης και δικαιολογημένα γνώρισε μία ακόμη ήττα αυτήν την φορά στο «Nick Galis Hall», σε αντίθεση με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που ανέβηκε στο 5-2 στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της χώρας μας.

     

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι η Καβάλα είχε επιστρέψει στην κατηγορία με buzzer-beater τρίποντο του Τσάβνταρ Κοστόφ στην πρεμιέρα τους πρωταθλήματος (68-66 επί τους Λαύριου), αλλά έκτοτε συνεχίζει να μη… beat καμία ομάδα κι έπεσε στο 1-6 στην πρώτη αναμέτρηση με νέο προπονητή, τον Στιβ Γιατζόγλου. Πλην της 1ης περιόδου, στον αγώνα με τον Άρη, οι παίκτες της Καβάλας δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Tα κενά την άμυνα ήταν πολλά, τα προβλήματα στην επίθεση ακόμη μεγαλύτερα και η ήττα ήρθε πολύ φυσιολογικά για τους φιλοξενούμενους. Άλλωστε όταν πετυχαίνεις απέναντι στον Άρη, 9 πόντους στη 2η περίοδο και 11 στην 3η, τότε δεν θα μπορούσες να έχεις και μεγάλες απαιτήσεις για να φτάσεις στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι, ο νέος προπονητής της Καβάλας, Στιβ Γιατζόγλου στην πρώτη παρουσία του στον πάγκο της Ένωσης και με βάση το μετριότατο αγωνιστικό επίπεδο που έδειξαν οι παίκτες του, μόνο θετικά συμπεράσματα δεν έβγαλε. Ναι μεν τα συμπεράσματα που έβγαλε είναι χρήσιμα, ωστόσο όποιος και εάν είναι ο προβληματισμός του από την μέτρια εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του, αυτός χαρακτηρίζεται πέρα για πέρα δικαιολογημένος. Σίγουρο επίσης θα πρέπει να θεωρήσουμε το ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και κυρίως χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, για να αλλάξει η αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

    Δεν κρίθηκε απολύως τίποτε

    Από την άλλη πλευρά να τονίσουμε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτε σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι τον τερματισμό και ο κόσμος της Καβάλας θα πρέπει να συνεχίζει με όλες του τις δυνάμεις την όλη προσπάθεια που θα καταβληθεί στο μέλλον. Μία προσπάθεια η οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί και σε κάποιους άλλους άξονες για να γίνει πράξη η υπόθεση της παραμονής στην κατηγορίας. Ένας στόχος ο οποίος μπορεί να είναι εφικτός αλλά για να γίνει πράξη θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα,

    ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης μπορούμε να πούμε ότι δεν εντυπωσίασε, αλλά τι να πει και η Καβάλα; Με 50 πόντους «μπορείς να χάσεις κι από γυναικεία ομάδα» κατά τον Στιβ Γιατζόγλου  στο παρελθόν (Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 64-53 – Game 5 Playoffs Ευρωλίγκας στις 25/4/13).

    ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άρης αδυνατούσε να ξεφύγει της Καβάλας μέχρι ο Ντόμινικ Γουότερς να σκοράρει 8 συνεχόμενους πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου για το 33-23 στο 19′ και συνέχισε με σχεδόν άλλους τόσους (15π. με 3/5δίπ., 3/3τρίπ.), έχοντας και 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 λάθη σε 27:58.

    ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο Γιάννης Δεμερτζής δεν κατάφερε να σκοράρει (0/4δίπ., 0/1τρίπ.), ενώ είχε και 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 24:39.

    ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ένα κάρφωμα του Μορίς Κεμπ έφερε την Ένωση Κλαθοδφαίρισης Καβάλας, να πλησιάσει εκ νέου σε μονοψήφια διαφορά (43-33 στο 26′), αλλά ο Άρης δεν το επέτρεψε ποτέ ξανά. Οι Ζάρας (τρίποντο), Πελεκάνος (δίποντο) & Γουότερς (δίποντο) έτρεξαν ένα 7-0 σερί για το 50-33 στο 27′ και κατάφερε να ξεφύγει μέχρι και με 20 πόντους (68-48 στο 39′).

    ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Άρης κρατάει τους 19 πόντους από αιφνιδιασμούς και η Καβάλα τους 17 από λάθη αντιπάλων.

    ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Άρης ξεχνά τα 22 λάθη του κι η Καβάλα τη χειρότερη επιθετική επίδοσή της στις πρώτες 7 αγωνιστικές με την ελπίδα πως δε θα ‘χει πιο κάτω

    Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-26, 50-37, 68-50


    Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 4 (2ρ., 2ασ., 2λ.), Τσούπκοβιτς 2 (2λ.), Γουότερς 15 (3τρίπ., 3ρ., 5ασ., 3λ.), Χάγκινς 8 (10ρ., 3κλ., 2κοψ., 3λ.), ΜακΝιλ 14 (2τρίπ., 4ρ., 2λ.), Ξανθόπουλος 2, Γουάιτ 14 (2τρίπ., 7ρ., 3ασ., 2κλ., 5λ.), Δίπλαρος (2κλ.), Ζάρας 3 (1τρίπ., 3λ.), Κοεν 4 (6ρ.), Μούρτος 2 (5ρ., 2ασ., 2λ.), Σίμτσακ (5ρ.)


    Καβάλα (Γιατζόγλου): Κεμπ 11 (4ρ.), Καλαϊτζίδης 3 (3ασ., 2κλ.), Τζόουνς 7 (1τρίπ., 6ρ., 3ασ., 3λ.), Ρόμπινσον 10 (2ρ., 2ασ., 3κλ., 4λ.), Βάργκας 5 (10ρ., 3λ.), βαν ντερ Μαρς (2ρ.), Ταπούτος 10 (1τρίπ., 3κλ.), Γκέλιος, Γιαννακίδης, Λίβας, Δεμερτζής (5ρ., 4λ.)

    Comments are closed.