Bookmarks

    Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Α.Ο.Κ. έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά τελικά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού Σερρών μέσα στην έδρα του και αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ (0-0). Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, κάτι το οποίο δεν έγινε είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω της αστοχίας.

    Η τύχη δεν έκανε το χατήρι στο Α.Ο.Κ.

    Στο Ενωσιακό γήπεδο των Σερρών ο Α.Ο.Κ. ξεκίνησε αρκετά δυνατά το παιχνίδι, προσπαθώντας από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη που είχαν διάθεση και όρεξη από νωρίς άσκησαν πίεση στην αντίπαλη εστία, επιδιώκοντας να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Όσο κυλούσε το παιχνίδι οι “Αργοναύτες” έχοντας την στήριξη περίπου 100 φιλάθλων ανέβαζαν όλο και περισσότερο τον ρυθμό τους και μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, ήξεραν πιο πολύ τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Εθνικού Σερρών, κράτησαν την μπάλα πιο πολύ, πίεσαν την αντίπαλη εστία και έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ. Από την πλευρά τους οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας πρόσεχαν κυρίως την άμυνα τους και σε δεύτερη μοίρα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή στην εστία του Αθανασίου. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι ο δυνατός αέρας που φυσούσε μόνο καλό δεν έκανε στην ανάπτυξη των δύο ομάδων, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στο β’ ημίχρονο και αυτό γιατί ο δυνατός άνεμος ήταν υπέρ της ομάδας του Εθνικού Σερρών. Παρόλα αυτά ο Α.Ο.Κ. προσπάθησε με μεγαλύτερες αξιώσεις να φτάσει στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος, Οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας είχαν την μπάλα περισσότερο στην κατοχή τους, πίεσαν και έπαιξαν πιο ορθόδοξα από την ομάδα του Εθνικού Σερρών με τις χαμένες ευκαιρίες και στο συγκεκριμένο ημίχρονο να δίνουν και να παίρνουν και να αδικούν τους φιλοξενούμενους στην προσπάθεια που κατέβαλαν για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Με την εκπνοή του αγώνα ο Καζάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας του Εθνικού Σερρών με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη σημαντική ευκαιρία της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 2′ όταν από κοντά ο Δουμάνης έπιασε κοντινό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο αντίπαλος των γηπεδούχων απομάκρυνε την μπάλα. Στο 5′ ο Γρ. Παπαδόπουλος έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από τα δοκάρια του Εθνικού Σερρών και στο αμέσως επόμενο λεπτό την ίδια τύχη ελιχε το σουτ του Κατσαρού. Ο Α.Ο.Κ. στο 23′ έχασε νέα σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Από την έξοχη πάσα με το στήθος του Καζάκη, ο Δουμάνης έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των γηπεδούχων. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη είχαμε και στο 32′ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Δουμάνη ο οποίος αστόχησε από κοντά. Στο 49′ και ενώ ο Δουμάνης ήταν μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Α,Ο,Κ. να χάσει νέα σημεντική ευκαιρία. Στο 64′ από το φάουλ που εκτέλεσε ο Μαργαρίτης, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Καζάκης που με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Παππά, το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Όμως στο 76′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο σκορ αλλά το σουτ που εξαπέλυσε ο Θυμιστής η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Εθνικού Σερρών με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Χρήστος Γκράνας από την Ε.Π.Σ. Θράκης με βοηθούς του, τους Αναστάσιο Χατζημωυσιάδη και Ιλίας Εμπλιούκ από την Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Εθνικός Σερρών (Aλ. Αλεξίου): Βαχταρλίεφ, Παπαδόπουλος, Σαϊνατούδης (63′ Μερεσιώτης), Κασμερίδης, Παυλίδης, Θυμιστής, Αγγελίδης, Κατσαρός, Κρυστάλλης, Ντούγκα, Παπίτσας (53′ Γεωργιάδης).

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, (63′ Μπαντάνης), Μαργαρίτης, Λιόλιος, Μπάτζιος, Δέντσας, Παληγεώργος, Γρ. Παπαδόπουλος (78′ Κανούλας), Πτηνόπουλος (63′ Παππάς), Δουμάνης, Καζάκης.

    Comments are closed.