Bookmarks

    Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο ο Α.Ο.Κ. επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και μετέτρεψε το γειτονικό ντέρμπι σε περίπατο με το Νέστο σήμερα Τετάρτη (4/11), φτάνοντας στη νίκη σχετικά εύκολα με σκορ (3-0).

    Μία νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για το συγκρότμα του Κώστα Ανυφαντάκη κάτι το οποίο παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του και ο προπονητής του Νέστου Μπάμπης Χρυσοστομίδης. Είναι γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. παρουσιάστηκε αγωνιστικά αναγεννημένος, είχε ουσία και αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη του αλλά και στην τελική προσπάθεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επίστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα. Βέβαια, όπως σημείωσε και ο Κώστας Ανυφαντάκης στις δηλώσεις του, δεν χρειάζεται κανένας να θριαμβολογεί μετά το (3-0) με την προσοχή να στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Καλαμαριά.

    Νίκη με πάθος και αποτελεσματικότητα

    Ο Α.Ο.Κ. ξεκίνησε το παιχνίδι με αρκετή διάθεση, με επιθετικές “ορέξεις” απέναντι στην ομάδα του Νέστου και κυρίως με διάθεση για να εποβ΄λει τον ρυθμό του. Μέχρι ενός σημείου το κατάφεραν αυτό οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, οι οποίοι στο α’ ημίχρονο ήταν καλύεροι από τον αντίπαλο τους. Επέβαλαν τον ρυθμό τους, άσκησαν κατά διαστήματα σημαντική πίεση στην εστία του Καραβελίδη και σε 2-3 περιπτώσεις ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί στο σκορ. Από την άλλη πλευρά στο α’ 45λεπτο το συγκρότημα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη είχε ως βασική επιδίωξη να μην δεχθεί κάποιο γκολ. Έπαιξε με διπλή αμυντική ζωή, περιμένοντας την Καβάλα να βγει οργανωμένα στην επίθεση, κλείνοντας τις πρισσότερες φορές τους διαδρόμους που οδηγούαν στην εστία του Άκη Καραβελίδη. Βέβαια την ίδια στιγμή να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Νέστου στις αντεπιθέσεις που επιχείρησε μία δύο φορές σε όλο το πρώτο μέρος ήταν “φωτιά” στην προσπάθεια για να παραβιαστεί η εστία της Καβάλας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι το σημαντικό. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Α.Ο.Κ. διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε την εστία του Καραβελίδη και αναζητούσε το γκολ. Το κατάφερε 15 περίπου λεπτά με την έναρξη της επανάληψης με σκόρερ τον Καζάκη ο οποίος έβαλε τις βάσεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Στην συνέχεια οι παίκτες του Α.Ο.Κ. προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, ο Νέστος επιχείρησε να βγει μπροστά για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όχι μόνο δεν κατάφερε κάτι αλλά η εστία του παραβιάστηκε άλλες δύο φορές.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 15′ όταν ο Πτηνόπουλος από πλάγια θέση και μέσα στην περιοχή του Νέστου έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Καραβελίδης με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο ιδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα έπιασε ευθύβολο σουτ με τον Καραβελίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Όμως στο 22′ ο Νέστος έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν ο Ζγκούρι μπήκε στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας, έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Αθανασίου έδιωξε την μπάλα. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 49′ σε μία αντεπίθεση του Νέστου, ο Γκατζολάρι έβγαλε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από τα αριστερά στην “καρδιά” της άμυνας της Καβάλας, αλλά από πλεονεκτική θέση ο Κούτεφ έπιασε ένα κακό σουτ για να φύγει η μπάλα πολλά μέτρα από τα δοκάρια του Αθανασίου. Στο 58′ ο Α.Ο.Κ. έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” στην άμυνα του Νέστου και προηγήθηκε στο σκορ. Τότε ο Σταματόπουλος έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην μεγάλη περιοχή του Καραβελίδη και ο έμπειρος Βλάσης Καζάκης με έξυπνη κεφαλιά έγραψε το (1-0), δίνοντας το προβάδισμα στους “Αργοναύτες”. Στο 77′ ο Μκρτσιάν προσπάθησε να μιμηθεί τον Μαραντόνα στέλνοντας την μπάλα με το χέρι στα δίχτυα της Καβάλας, το γκολ δεν μέτρησε και ο παίκτης της Χρυσούπολης είδε την 2η κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Στο 82′ από την σέντρα του Γρ. Παπαδόπουλου ο Κανούλας από το ύψος της μικρής περιοχής του Νέστου έπιασε πλασέ αλλά ο Καραβελίδης απομάκρυνε. Όπως στο 83′ ο Α.Ο.Κ. “καθάρισε” το παιχνίδι και πήρε την πολυπόθητη νίκη. Ο Γρ. Παπαδόπουλος από δεξιά έβγαλε σέντρα και ο Καζάκης από κοντά διαμόρφωσε το (20). Στο 89′ ο Α.Ο.Κ. έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του, όταν ο Πτηνόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καραβελίδη και ανενόχλητος διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Κυριαζίδης από την Ε.Π.Σ. Έβρου με βοηθούς του, τους Σπυρίδων Βασιλόπουλο και Παναγιώτη Τερζόπουλο από την ίδια Ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουος, Μαργαρίτης, Λιόλιος, Δέντσας, Παληγεώργος (87′ , Γρ. Παπαδόπουλος, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος, Δουμάνης (69′ Κανούλας), Καζάκης (89′ Μπλιός).

    Νέστος Χρυσούπολης (Μπάμπης Χρυσοστομίδης): Καραβελίδης, Παυλακάκης, Μπουλγούρας, Σεφερίδης, Χασάνογλου (46′ Δεσύλλας), Μκρτσιάν, Παπαδάτος, Γκατζολάρι (73′ Γαμβρέλης), Μαχαιρούδης, Κούτεφ (57′ Λαζαρίδης), Ζγκούρι.

    Τα παραλειπόμενα του αγώνα

    *** Μεγάλοι απόντες από το γειτονικό ντέρμπι και από τον Α.Ο.Κ. ήταν οι τραυματίες Χάρης Παππάς και Αλέξανδρος Μπριατσιάνι. Μάλιστα ο δεύτερος λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει αναμένεται να επιστρέψει σε ποδοσφαιρική δράση περίπου σε 3 εβδομάδες.

    *** Η καλές καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια οδήγησε αρκετό κόσμο στις κερκίδες του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη”. Ειδικότερα να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 1.000 φίλαθλοι του Α.Ο.Κ. ενώ περίπου 150 φίλοι του Νέστου ταξίδεψαν από την Χρυσούπολη για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Μπάμπη Χρυσοστομίδη για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος.

    *** Στην αναμέτρηση του “Ανθή Καραγιάννη” ο Α.Ο.Κ. κέρδισε 5 κόρνερ ενώ από την άλλη πλευρά και ο Νέστος Χρυσούπολης κέρδισε 5.

    *** Μετά το τέλος του αγώνα τα αποδυτήρια του Νέστου επισκέφθηκε ο πρώην προπονητής του και νυν βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Νίκος Καραμπετάκης.

    Comments are closed.