Bookmarks

    Την πρώτη ήττα στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου (17/10) η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας η οποία έχασε στα Τρίκαλα σε μία “καυτή” ατμόσφαιρα από την ομώνυμη ομάδα με σκορ (73-64), για την 2η αγωνιστική.

    Το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση τόσο στο πρώτο όσο και στο 2ο δεκάλεπτο όπου είχε καλά ξεσπάσματα με οργανωμένη την άμυνα και λύσεις στην επίθεση αλλά από τα μέσα της 3ης περιόδου έδειξε κάοιες αμυντικές αδυναμίες τις οποίες στο τέλος του αγώνα τις “πλήρωσε”. Μάλιστα προς το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, προσπάθησαν να ξανά μπούνε στο παιχνίδι, επιχειρόντας την ανατροπή, ωστόσο δεν τα κατάφεραν αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι με περισσότερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση και υποχρεώθηκαν από την ομάδα των Τρικάλων στην πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

    Καλό ξεκίνημα αλλά μέτρια η συνέχεια

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, έδειξαν να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους, δεν είχαν πολλές λύσεις στον επιθετικό τομέα και το πρώτο 10λεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να είναι μπροστά με 2 πόντους (14-16). Στην αρχή της 2ης περιόδου οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο πόντο και 4′ και 7” πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου το αποτέλεσμα ήταν (28-27). Αντίθετα στην εξέλιξη του αγώνα οι παίκτες των Τρικάλων άρχισαν σιγά σιγά να βρίσκουν πιο εύκολα λύσεις στο καλάθι της Καβάλας και με την ολοκλήρωση του 2ου 10λεπτου “έχτισαν” μία διαφορά 7 πόντων με το α’ μέρος να ολοκληρώνεται (37-30). Στην 3η περίοδο του αγώνα το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους και με τους παίκτες της Ένωσης να προσπαθούν να είναι κοντά στο σκορ. Έτσι το 3ο δεκάλεπτο του αγώνα βρήκε τουςς γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με μία διαφορά 7 πόντων (55-48). Όμως με την έναρξη της 4ης περιόδου οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα με ένα σερί 5 πόντων μείωσαν την διαφορά, στο (55-53) όλα έδειχναν 9 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ότι ξεκινούσαν τα πάντα από την αρχή. Μάλιστα στο 7′ 34” πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμη περισσότερο και “ψαλίδισαν” την διαφορά στον πόντο (57-56), αλλά στο 5′ 44” πριν να ολοκληρωθεί η 4η περίοδος η διαφορά ξανά πήγε στο +4 για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα έδειχναν ότι είχαν αρκετά ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και τα κρατούσαν για το τέλος. Στα τελευταία λεπτά της δραματικής αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και 3′ και 52” το αποτέλεσμα ήτα (62-62) όμως 2′ και 34” πριν το φινάλε οι παίκτες των Τρικάλων “έχτισαν” μία διαφορά 8 πόντων (70-62). Πλέον η πίεση ήταν δεδομένη για την ομάδα της Καβάλας με τον Γιάννη Τζήμα σε εκείνο το σημείο να παίρνει τάιμ άουτ. 38” πριν από το τέλος η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μείωσε (71-64) και όλα έδειχναν ότι είχαν κριθεί, για να οδηγηθούν τελικά οι δύο ομάδες στο τελικό αποτέλεσμα (73-64), με τους παίκτες των Τρικάλων να πανηγυρίζουν την κατάκτηση μία πολύ σημαντικής νίκης.

    Τα δεκάλεπτα 14-16. 37-30, 55-48, 73-64.

    Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ντάουελ 17, Σοκό 13, Καραθανάσης 5, Τσιάρας 6, Κόντζερ 19, Κουκουλάς, Βίλιαμσον 3, Ρόμπινσον 5, Καλογιαννίδης, Τιγκ 5

    Καβάλα (Τζήμας): Γιαννακίδης 8, Γκόρντον 3, Κεμπ 9, Τόμας, Μεντλίν 6, Ταπούτος 2, Σταμπουλής, Κοστόβ 17, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης 8, Βάργκας 11

    Comments are closed.