Bookmarks

    Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί, ο πρώτος Φθινοπωρινός αγώνας ιστιοπλοΐας του ΟΘΑΚ. Από το βράδυ της Πέμπτης άρχισαν να έρχονται τα  5 πληρώματα από τη Βουλγαρία, που τίμησαν τη διεθνή διοργάνωση του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας. Μαζί με τα 9 πολυπληθή Ελληνικά πληρώματα δημιούργησαν τον αριθμό ρεκόρ των 78 αγωνιζόμενων αθλητών σε 14 σκάφη, που τελικά αγωνίστηκαν στις 3 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν.

    Την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, Μιχάλης Παυλίδης, μαζί με τη Γραμματέα του αγώνα, Δέσποινα Οικονόμου, έδωσαν τις οδηγίες πλου στα γραφεία του ομίλου. Αγωνιστικά το Σάββατο ο ιδιαίτερα ασθενής άνεμος άφησε εκτός χρονικών ορίων τερματισμού όλα τα σκάφη εκτός από ένα, το STONEAGE, με κυβερνήτη τον Γιάννη Παπαιωάννου, που πραγματικά δεν είχε αντίπαλο σε αυτές τις συνθήκες και φυσικά δίκαια κέρδισε την ιστιοδρομία. Το ίδιο σκάφος ήταν και ο τελικός νικητής του αγώνα. Την Κυριακή όλα τα σκάφη τερμάτισαν στην πρώτη ιστιοδρομία με νικητή το ΥΨΙΠΥΛΗ aegeas yachting ,πλήρωμα τους μαθητές της σχολής αγωνιστικής ιστιοπλοΐας του ΟΘΑΚ και κυβερνήτη τον εκπαιδευτή, Στάθη Σοφίτση. Η δεύτερη ιστιοδρομία της Κυριακής ξεκίνησε με ελάχιστο άνεμο και 5 πληρώματα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν, αλλά στη συνέχεια ο δυνατός ήλιος καθάρισε τα σύννεφα, δωρίζοντας στους αγωνιζόμενους ένα υπέροχο θερμικό αεράκι, βοηθώντας στην ολοκλήρωση του αγώνα. Άξιος νικητής στην τρίτη ιστιοδρομία το σκάφος ΩΚΥΑΛΟΣ V  DIMITRIADIS BAGNIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Τεμίρογλου.

    Ειδικές ευχαριστίες στον Γιάννη Μπουραζάνη, που διέθεσε το σκάφος του για τις ανάγκες της Επιτροπής Αγώνα, αλλά και στο χορηγό επικοινωνίας, το CENTER TV, για την κάλυψη των ιστιοδρομιών. Όπως σε κάθε αγώνα, η φιλοξενία με τη γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία της Καβάλας αλλά και οι απονομές της Κυριακής στο ίδιο μέρος ενίσχυσαν την τουριστική εικόνα της πόλης. Σειρά τώρα έχουν οι επόμενοι αγώνες “Αποστόλου Παύλου” και ελάχιστου πληρώματος τα ερχόμενα δύο Σαββατοκύριακα. 

    Comments are closed.