Bookmarks

    Το τουρνουά μικρών ηλικιών του Α.Σ. Πέρα Αθηνών έφερε το πιο γλυκό καλωσόρισμα στη νέα αγωνιστική περίοδο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με 115 συμμετοχές, με καλή οργάνωση, με θεαματικά και αμφίρροπα ματς παρουσίασε ενδιαφέρουσα πολύωρη δράση, παρότι λογικά το μυαλό πολλών μπορεί να μην είχε φύγει ακόμα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

    Το εναρκτήριο αναπτυξιακό όπεν της σεζόν έγινε το Σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ήταν το 8ο διαδοχικό με πανελλήνια εμβέλεια. Φέτος μάλιστα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Βeactive», έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και γι’ αυτό τον λόγο η τελευταία έστειλε σήμερα το μεσημέρι τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο κατέγραψε δυνατά ματς και όμορφες εικόνες από την εξέδρα. Για την Καβαλα 2 μετάλλια έφεραν η Χριστίνα Ταουσάνη ασημένιο στις νεανίδες (πρώτη χρονιά στην κατηγορία) με αξιοσημείωτη νίκη επί της σημερινής πρωταθλήτριας Ελλάδας στο απλό Νεανίδων, Παναγιωτάς Ανδριανού και ο Γιώργος Πασχαλέρης το χάλκινο στους Παίδες με νίκη επί του Γιάννη Δαμιανή, νούμερο 3 στον Πανελλήνιο πίνακα αξιολόγησης αλλά και επί του Γιάννη Μπόσκοβιτς στο μικρό τελικό νούμερο 4! Η Θεοδώρα -Μαρία Ζήσου έφερε την 5η θέση στις Νεανίδες, η Τζουνοπούλου Καλλιόπη την 8η στις Κορασίδες και ο Αλαρούπι τη 16η στους Εφηβους. Την 21η θέση στους Εφηβουε κατέκτησε ο Ιορδάνης Καραγιάννης στη πρώτη χρονιά στη κατηγορία και ο Τζουνόπουλος Πρόδρομος στους Παίδες την 27η (δεν αγωνίστηκε την πρώτη μέρα των αγώνων λόγω ασθένειας).

    Οι συμμετοχές χωρίζονταν σε 22 νέους, 14 νεανίδες, 35 παίδες, 22 κορασίδες, 9 παμπαίδες και 13 παγκορασίδες. Εκτός από την Αττική είχαν αθλητές σωματεία από την Κορινθία, τα Χανιά, την Καβάλα και τη Φλώρινα. Η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν φυσικά και παιχνίδια για τις θέσεις 3-4, αλλά όπως πάντα, δόθηκαν σε κάθε κατηγορία από δύο χάλκινα μετάλλια. Κατά βάση επικράτησαν τα πρώτα φαβορί, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις τα κύπελλα πήγαν στα νούμερα 2 με το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα να έρχεται στις κορασίδες. Στις νεανίδες είχε τον πρώτο λόγο η 16άχρονη Ελένη Σοφρά, η οποία την περασμένη σεζόν είχε χρυσά μετάλλια τόσο σε αυτή την κατηγορία όσο και στις κορασίδες. Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τη Χριστίνα Ταουσάνη (11-7, 11-7, 11-3). Πετυχημένη και η πορεία της αθλήτριας από την Καβάλα δεδομένου ότι δεν ήταν στα 4 πρώτα φαβορί. Στους παίδες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, νούμερο 2 της κατηγορίας, συνάντησε τον Αλκιβιάδη Σταματούρο (Νο6). Υπερίσχυσε σε κάθε κρίσιμο σημείο κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-8). Πιο κλειστό ήταν το ματς για την 3η θέση όπου ο Γιώργος Πασχελέρης νίκησε 3-2 σετ τον Ιωάννη Μποσκοβιτς. Απονομές έκαναν κατά σειρά ο προπονητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Χρήστος Λάμης στις παγκορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Πολύβιος Πισιριτζής στους παμπαίδες, ο έφορος του τμήματος πινγκ πονγκ Απόστολος Αναγνωστόπουλος στις κορασίδες, ο «αιώνιος» προπονητής του σωματείου Κώστας Ιωαννίδης στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις νεανίδες και ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Πέρα, Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος στους νέους.

    Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

    ΝΕΟΙ

    1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός)

    2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

    3. Ξάνθος Παναγόπουλος (Α.Ο. Ελληνικού)

    4. Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Άρης Βούλας)

    ΝΕΑΝΙΔΕΣ

    1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

    2. Χριστίνα Ταουσάνη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    3. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Καρέα)

    ΠΑΙΔΕΣ

    1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)

    2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

    3. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

    4. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Κ. Ζωγράφου)

    ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

    1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

    2. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

    3. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

    4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)

    ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

    1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)

    2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

    3. Βαγγέλης Μαλλιαρός (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

    4. Ιωσήφ Ελσαμί (Σάρισες Φλώρινας)

    ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

    1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

    2. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

    3. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

    4. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

    Σχολή Διαιτησίας στην Καβάλα

    Σχολή διαιτησίας στην Καβάλα προκήρυξε η Ομοσπονδία επιτραπέζιας Αντισφαίρισης το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου. Η σχολή θα γίνει στην αίθουσα του ΑΣΕΑ Καβάλας στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας και θα διδάξουν διεθνής διαιτητές . Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της ομάδας.

     

     

    Comments are closed.