Bookmarks

    Για πρωτάθλημα δύο (2) ή τουλάχιστον τριών (3) ταχυτήτων μιλάνε πολλοί για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, το οποίο ήδη έχει διανύσει την 3η αγωνιστική του. Και αυτό γιατί, ούτε λίγο ούτε πολύ από την αγωνιστική εικόνα που έχουν δείξει οι 15 από τις 16 ομάδες που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτό ήδη έχουν δείξει πάνω κάτω τι μπορούν να καταφέρουν και ποιες είναι σε γενικές γραμμές οι δυνατότητες τους.

    Αν μάλιστα δει κάποιος την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καβάλας, δεν θα αργήσει να καταλήξει στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Ένα συμπέρασμα το οποίο μπορεί να μην είναι ασφαλές, όπως άλλωστε ήταν τα γκάλοπ των τελευταίων Βουλευτικών εκλογών στη χώρας μας, όμως οι ποδοσφαιρικές αξίες μέσα στον χρόνο δεν χάνονται. Γεγονός πάντως είναι ότι περιμένουμε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αφού τα φαβορί για την κατάκτησης της 1ης θέσης είναι πολλά. Ένα πρωτάθλημα τη; Α’ κατηγορίας πιο ενδιαφέρον σε σύγκριση με το περυσινό και βέβαια όλοι αναμένουν κάποιες ομάδες να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο ρυθμούς και κάποιες άλλες να “αφυπνιστούν από τον “λήθαργο” στον οποίο βρίσκονται σήμερα.

    Η 1η ταχύτητα

    Και μιας και μιλήσαμε για τρεις (3) ταχύτητες, με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής ημέρας, τέσσερις (4) ομάδες απέδειξαν μέχρι τώρα ότι είναι ένα κλικ επάνω από τις υπόλοιπες. Ο λόγος γίνεται για τον Αετό Ορφανού που μέχρι τώρα έχει το απόλυτο, τον Μ.Α. Αντιφιλίππων, τον Ηρακλή Καβάλας όπως και τον Κεραυνό Πέρνης. Εκτίμηση μας είναι ότι οι ομάδες αυτές, με μία ή δύο ακόμη προσθήκες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Η διάρκεια βέβαια θα είναι εκείνη η οποία αναμένεται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο για μία ομάδα η οποία θα επιδιώξει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το τέλος, σε συνάρτηση βέβαια με τον παράγοντα τύχη, ο οποίος σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται.

    Η 2η ταχύτητα

    Στο γκρουπ των ομάδων που ανήκουν στην λεγόμενη, 2η ταχύτητα, εκεί τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο μπερδεμένα. Και αυτό γιατί, για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που φαίνεται να υπάρχει σήμερα, θα πρέπει τουλάχιστον να φτάσουμε στα μισά του α’ γύρου. Πάντως μέχρι τώρα, Βρασίδας Νέας Περάμου, Απόλλων Χρυσοχωρίου, Αετός Ερατεινού και Δόξα Θεολόγου, παρουσιάζουν μία σχετική σταθερότητα σε σχέση με τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται χαμηλότερα στον πίνακα του βαθμολογικού πίνακα. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω τέσσερις (4) ομάδες που προαναφέραμε, στην εξέλιξη του μαραθωνίου και εφόσον ανεβάσουν ακόμη περισσότερο ρυθμούς, να τις δούμε να παίζουν και πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Η 3η ταχύτητα

    Από την μέση της βαθμολογίας και κάτω, μέχρι δηλαδή τον Άρη Ακροποτάμου, του οποίου η “Ανάσταση” θα πρέπει να περιμένει κάποια χρόνια, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή. Βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς να “καταδικάσουμε” από τώρα κάποιους συλλόγους σε υποβιβασμό, ωστόσο όπως λέει μία λαϊκή μας ρήση, “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” Σ’ αυτό το γκρουπ και με βάση την εικόνα που έχουν δείξει μέχρι τώρα είναι οι ομάδες, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΑΕΚ Καβάλας, Αναγέννηση Λιμεναρίων, Κεραυνός Κρηνίδων, Βύρων Καβάλας, Ολυμπιακός Καβάλας και Ναζιανζός Νέας Καρβάλης.

    Η Βαθμολογία-3η σγωνιστική

    1. Aετός Ορφανού (11-1) 9

    2. Μ.Α. Αντιφιλίππων (12-1) 7

    3. Ηρακλής Καβάλας (7-1) 7

    4. Κεραυνός Πέρνης (4-2) 7

    5. Βρασίδας Νέας Περάμου (5-5) 6

    6. Απόλλων Χρυσοχωρίου (4-3) 6

    7. Αετός Ερατεινού (6-7) 6

    8. Δόξα Θεολόγου (3-2) 5

    9. Ορφέας Ελευθερούπολης (5-4) 4

    10. ΑΕΚ Καβάλας (763

    11. Αναγέννηση Λιμεναρίων (5-7) 3

    12. Κεραυνός Κρηνίδων (4-6) 3

    13. Βύρων Καβάλας (4-4) 3

    14. Ολυμπιακός Καβάλας (314) 0

    15. Νέα Καρβάλη (1-9) 0

    16. Άρης Ακροποτάμου Αποχώρησε

    Α’ κατηγορία

    Η ερχόμενη-4η αγωνιστική

    Αετός Ορφανού-Άρης Ακροποτάμου

    Βύρων Καβάλας-ΜΑ Αντιφιλίππων

    Αναγέννηση Λιμεναρίων-Ναζιανζός

    Βρασίδας-Απόλλων Χρυσοχωρίου

    Αετός Ερατεινού-Δόξα Θεολόγου

    Κεραυνός Πέρνης-ΑΕΚ Καβάλας

    Ορφέας Ελευθερούπολης-Κεραυνός Κρηνίδων

    Ολυμπιακός Καβάλας-Ηρακλής Καβάλας

    Comments are closed.