Bookmarks

    Όποια μορφής ικανοποίηση επικρατεί στον Α.Ο.Κ. για τον τρόπο με τον οποίο το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη έκανε την είσοδο του, στο νέο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, θεωρείται πέρα για πέρα φυσιολογική και δικαιολογημένη.

    O A.O.K δεν πάτησε… την μπανανόφλουδα” της πρεμιέρας

    Και αυτό γιατί η νίκη παρά το “φτωχό” σκορ (1-0) σε βάρος του Έβρου Σουφλίου στην πρεμιέρα μόνο θετικές προεκτάσεις έχει για τους “Αργοναύτες”. Βασικότερο είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. δεν πάτησε την “μπανανόφλουδα” που συνήθως επιφυλάσσει μία πρεμιέρα και μία κρυάδα ανέλπιστη αλλά αντίθετα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και αυτό είναι το “τρίποντο”. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα το οποίο κρατάει την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια στο πιο υψηλό της επίπεδο. Ένα αποτέλεσμα “πλασματικό” το οποίο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά αδικεί τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη. Τους αδικεί γιατί ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Έβρος Σουφλίου ο οποίος αρκέστηκε σε έναν ρόλο αυτόν του “κομπάρσου” στον ταλαιπωρημένο χλοοτάπητα του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” που έδωσε την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα στον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. Νάσο Αθανασίου να γνωρίσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα, τι θα πει ένας γκολκήπερ να νοιώθει “τουρίστας” ακόμη και στις αρχές του φθινοπώρου. Βέβαια παράλειψη μας θα ήταν να μην στεκόμασταν στο “τσουβάλι” με τις χαμένες-κλασικές ευκαιρίες που έχασε ο Α.Ο.Κ. οι οποίες αν είχαν αξιοποιηθεί έστω και το ένα τρίτο τότε η αίσθηση της νίκης θα ήταν εντελώς διαφορετική για τους “Αργοναύτες”. Όμως αυτό ίσως να είναι και το μόνο που θα μπορούσε να προβληματίζει την τεχνική ηγεσία της Καβάλας και τον τεχνικό Κώστα Ανυφαντάκη. Οι πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν μέσα στον χρόνο ενός 90λεπτου που ανήκει πλέον στο παρελθόν. Πάντως οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη¨ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το καλό ποδόσφαιρο που ο Α.Ο.Κ. έπαιξε στην πρεμιέρα, από την σωστή τακτική που είχε και από την ωριμότητα η οποία έπαιξε τον δικό της ρόλο στην κατάκτηση της νίκης. Μπορεί να μην ήρθαν τα πολλά γκολ, όπως η διάθεση υπήρξε και ήταν ορατή και στο μέλλον σίγουρα θα αξιοποιηθεί πιο πολύ. Γιατί το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο, σε μία ομάδα είναι να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και ας έρχεται η νίκη με (1-0) !!!!. Αντίθετα ο προβληματισμός θα είναι εύλογος αν η νίκη έρχεται με το στανιό και χωρίς ευκαιρίες. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω οφείλουμε να διευκρινίσουμε και κάτι άλλο. Το ότι δηλαδή, βεβαίως και όλα δεν ήταν ρόδινα. Βεβαίως και ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης κατέγραψε κάποιες αδυναμίες, τις οποίες υπάρχει ο χρόνος να διορθωθούν.

    Πρώτα το ρεπό και μετά έρχεται ο Άρης

    Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Α.Ο.Κ. την ερχόμενη Κυριακή (4/10), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θα κάνει το προγραμματισμένο του ρεπό. Μία διακοπή η οποία έρχεται ίσως σε ένα χρονικό σημείο του πρωταθλήματος καθοριστικό αφού ακολουθεί ένα μεγάλο ντέρμπι. Και αυτό γιατί την 3η αγωνιστική ο Α.Ο.Κ. στο “Ανθή Καραγιάννη” θα υποδεχθεί σχεδόν μετά από δύο (2) εβδομάδες, τον Άρη Θεσσαλονίκης. Σε αγωνιστικό επίπεδο η ξαφνική έξοδος του Παληγεώργου από την βασική ενδεκάδα στον αγώνα με τον Έβρο Σουφλίου, μάλλον δεν θα πρέπει να προβληματίζει πολύ την τεχνική ηγεσία της Καβάλας. Κυρίως για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε στη πρεμιέρα ο Παληγεώργος αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο χρόνος για να αποθεραπευτεί πλήρως και να είναι πανέτοιμος για το ντέρμπι με τον Άρη. Από και και πέρα ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας, Ανέστης Καρύπογλου προχώρησε σε εγχείρηση στους χιαστούς και ήδη διανύει τις πρώτες ημέρες της αποθεραπείας του.

    Φιλικό το Σάββατο (3/10) μέσα στις Σέρρες

    Σε προπονητικό επίπεδο, να τονίσουμε ότι όσοι παίκτες του Α.Ο.Κ. χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Έβρο Σουφλίου, χθες το πρωί πραγματοποίησαν χαλάρωμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά. Τέλος να σημειώσουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο (3/10) ο Α.Ο.Κ. θα ταξιδέψει στις Σέρρες για το προγραμματισμένο φιλικό με τον Πανσερραϊκό που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της πόλης και θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα. Ένα πολύ δυνατό φιλικό για τους “Αργοναύτες” και πολύ χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων από πλευράς του προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη.

    Comments are closed.