Bookmarks

    Δύο εβδομάδες ακριβώς πριν από την επίσημη έναρξη του νέου πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, Βυζάντιο και Α.Ο.Κ. συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή (13/9) το απόγευμα στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος σε μία πολύ ενδιαφέρουσα φιλική αναμέτρηση η οποία ολοκληρώθηκε ισόπαλη με σκορ (1-1).

    Ένα φιλικό το όποίο είχε δύο όψεις. Στο α’ μέρος η ομάδα του Βυζαντίου είχε μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων με καλύτερη τακτική και κυκλοφορία των κιινήσεων αλλά στην επανάληψη οι παίκτες της Καβάλας, ήταν εντυπωσιακοί είχαν καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων και με βάση τις ευκαιρίες που έχασαν άξιζαν κάτι καλύτερο και σίγουρο τη νίκη.

    Χρήσιμο για συμπεράσματα

    Την αναμέτρηση που παρακολούθησαν περίπου 250 φίλαθλοι έδωσε τη δυνατότητα στους δύο προπονητές, Δημήτρη Μαγκαφίνη και Κώστα Ανυφαντάκη να βγάλουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρέωσεων που έρχονται για το Βυζάντιο και τον Α.Ο.Κ., δοκιμάζοντας κάποια σχήματα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες κυρίως με ατομικές ενέργειες και με σουτ. Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι έτρεξαν περισσότερο, πίεσαν τους φιλοξενούμενους στους περισσότερους χώρους και είχαν καλύτερη τακτική στον αγωνιστικό χώρο. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα και γενικότερα να σημειώσουμε ότι παρουσιάστηκε αγνώριστος σε σχέση με το α’ μέρος. Στα πρώτα λεπτά της, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη με την είσοδο του Γρ. Παπαδόπουλου στον αγωνιστικό χώρο, άσκησαν μεγάλη πίεση στην εστία του Σουμουλίδη, παρουσιάστηκαν πολύ επιθετικοί και γενικότερα απέβαλαν τον ρυθμό τους, χάνιντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όχι μόνο να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά να το φέρει και “τούμπα”. Γενικά ο Α.Ο.Κ. του β’ μέρους δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εκείνον του α’ ημιχρόνου.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμήτης αναμέτρησης, συνοδεύτηκε με το εκπληκτικό γκολ του Αποστολίδη ο οποίος στο 23′ με μονοκόματο και άπιαστο βολέ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Α.Ο.Κ. “κάρφωσε” στην κυριολεξία την μπάλα στην εστία της Καβάλας και έγραψε το (1-0). Στο 29′ από την σέντρα του Παππά από τα δεξιά ο Καζάκης έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια του Σουμουλίδη. Στο 36′ είχαμε το ευθύβολο και δυνατό σουτ του Δουμάνη με τον τερματοφύλακα του Βυζαντίου να μπλοκάρει την μπάλα. Με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου από την εκτέλεση φάουλ της Καβάλας, με δύο σουτ ο Παληγεώργος απείλησε ισάριθμες στιγμές την εστία του Σουμουλίδη.Με την έναρξη της επανάληψης ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 47′ από την εκτέλεσε κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου, ο Λιόλιος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντίο δοκάρι του Σουμουλίδη. Στο 55′ το απευθείας κτύπημα φάουλ από τον Γρ. Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Βυζαντίου. Στο 58′ ο Καζάκης με το διαγώνιο σουτ που έπιασε υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Σουμουλίδη σε έξοχη επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 74′ ο Α.Ο.Κ. έχασε νέα τεράστια ευκαρία όταν ο Αμβρ. Παπαδόπουλος λίγο μετά την είσοδο του, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Σουμουλίδη, αλλά του σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ. Στο 82′ και σε αντεπίθεση των “Αργοναυτών” ο Πτηνόπουλος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία και διαμόρφωσε το τελικό (1-1).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Ανάργυρος Κατσίνης με βοηθούς του, τους Ανταστάσιο Μπαχτσεβάνη-Παναγιώτη Αλχαζίδη της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Σουμουλίδης (75′ Καγκελίδης), Καρλόπουλος (71′ Μπελίτσας), Γαλακτερός (63′ Κάμπατζης), Ματεντζίδης, Μουσικάκης, (75′ Ουζούνογλου) Αποστόλου, Δαγκούλης (55′ Καζαντζίδης), Κεφαλάς, Αποστολίδης (75′ Ντομί), Τσίλογλου (77′ Ασλανίδης), Μπαρέττας (77′ Σαουλίδης).

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος (67′ Μπαντάνης), Μαργαρίτης, Τουμανίδης, Λιόλιος (58′ Μπάτζιος), Παληγεώργος (73′ Αμβρ. Παπαδόπουλος), Παππάς (67′ Μπλιός), Δέντσας (72′ Κανούλας), Μπρατσιάνι (46′ Γρ. Παπαδόπουλος). Δουμάνης (73′ Παντελίδης), Καζάκης (73′ Πτηνόπουλος).

    *** Όσοι παίκτες του Α.Ο.Κ. δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό με το Βυζάντιο θα αγωνιστούν τη Δευτέρα (14/9) το απόγευμα στο γήπεδο του Ζυγού στο προγραμματισμένο φιλικό με τον τοπικό Άρη.

    *** Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης Γιάννης Ισπυρλίδης.

    Comments are closed.