Bookmarks

  Όταν το καλοκαίρι του 2014 ο καβαλιιώτης διαιτητής Βαγγέλης Κιοτζένης έπαιρνε μεταγραφή από την Ε.Π.Σ. Καβάλας για την αντίστοιχη της Ξάνθης, για λόγους εργασίας μιας και διαμένει στην Ξάνθη, όλοι είχαν οι ευελπιστούσαν ότι σύντομα η Ε.Π.Σ. Ξάνθης θα αποκτήσει μετά τους Ρωμανό Κοντογιαννίδη και Μιχάλη Ντάκο ξανά διαιτητή στην Super League.

   

  Πλέον στα 35 του χρόνια ο Καβαλιώτης διαιτητής της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, Βαγγέλης Κιοτζένης βλέπει τους κόπους, πολλών ετών να επιβραβεύονται με την άνοδο στην Super League, μια άνοδο που δίκαια έρχεται για μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Football League. Ειδικά την τελευταία διετία, με τον Βαγγέλη Κιοτζένη να είναι σταθερά στους κορυφαίους σε ορισμούς και βαθμολογίες των παρατηρητών. Μια άνοδο που φυσιολογικά έρχεται για έναν διαιτητή που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, είχε δει το όνομά του να φιγουράρει στις κασέτες και για τον λόγο αυτό είχε μάλιστα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην προσωπική του ζωή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

  Προσωπική δικαίωση

  Μάλιστα, με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2011, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με αποτέλεσμα μάλιστα να γίνει από το πουθενά πρωταγωνιστής στα δελτία ειδήσεων των αθηναϊκών καναλιών για αυτόν τον λόγο. Ακόμα, είχε διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ τον Ιούνιο του 2011, όταν οι κατηγορούμενοι περιορίζονταν σε 68 και είχαν ασκηθεί οι πρώτες διώξεις, του είχε επιβληθεί και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Σε διαιτητικό επίπεδο, είχε μπει στο ψυγείο για αρκετό διάστημα από την ΚΕΔ.

  Μετά  από όλη αυτήν την μεγάλη περιπέτεια, έρχεται ωστόσο εν έτη 2015, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά, η πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου που τον απαλλάσσει από όλες τις κατηγορίες. Είχε φυσικά πιο πριν απαλλαχθεί και σε πειθαρχικό επίπεδο από τον αθλητικό εισαγγελέα Π. Φάκο ήδη από το φθινόπωρο του 2011. Στο μεσοδιάστημα είχε επιστρέψει στους πίνακες, πήρε μεταγραφή από την Ε.Π.Σ. Καβάλας σε αυτήν της Ξάνθης και γενικά κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να ξανακερδίσει τον χαρακτηρισμό ως μια από τις πιο αξιόπιστες σφυρίχτρες της Football League.

   

  Κέρδισε τον σεβασμό όλων

  Αυτός είναι και ο λόγος όπου ο Βαγγέλης Κιοτζένης ανεβαίνει σήμερα στην Super League, ένας διαιτητής που έχει καταφέρει με τον χαρακτήρα του και την αγωνιστικότητα του να κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ΚΕΔ, αλλά και σε αυτό τον ένα χρόνο παρουσίας του στην ΕΠΣ Ξάνθης δικαιολογημένα να θεωρείται από τους κορυφαίους. Ο Βαγγέλης Κιοτζένης ξεκίνησε την διαιτησία μετά από μια άσχημη συγκυρία για αυτόν, καθώς στα 20 του χρόνια αναγκάστηκε να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Μετά από παραίνεση του πατέρα του, ο οποίος αγωνιζόταν ως διαιτητής στα τοπικά πρωταθλήματα της Καβάλας κι επειδή δεν ήθελε να φύγει από τον χώρο, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την διαιτησία.

  Το 2003 κατάφερε να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα ανεβαίνοντας στην Δ’ Εθνική, δύο χρόνια αργότερα στην Γ’, ενώ το 2007 ήρθε η άνοδος στην Β’ Εθνική και μετά από μια δύσκολη οκταετία με πάνω και τα κάτω της ήρθε η μεγαλύτερη μέχρι τουλάχιστον την επόμενη στιγμή για τον Βαγγέλη Κιοτζένη και την άνοδο στην Super League.

   

  «Οικογένεια, εργασία, αθλητισμός»

  Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, και εκτός από καλός διαιτητής και αστυνομικός είναι και εξαιρετικός οικογενειάρχης προσπαθώντας πάντα να συνδυάζει ιδανικά ότι κάνει. Όπως είχε πει και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη του «Είμαι της άποψης ότι όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και το 24ωρο πρέπει να μοιράζεται ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός. Οικογένεια, εργασία, αθλητισμός.».

   

  Comments are closed.