Bookmarks

    Τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας εξασφάλισε ο Νέστος ο οποίος μπροστά στο κοινό του, ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο του Α.Ο.Κ. με σκορ (1-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μία νίκη – πρόκριση δίκαιη πέρα για πέρα για το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη που ήταν ανώτερο από τον μέτριο Α.Ο.Κ. ο οποίος φάνηκε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα. Γεγονός είναι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν πιο σωστή κυκλοφορία των κινήσεων, ήταν πιο απειλητικοί, είχαν καθαρό μυαλό και δίκαια η ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά τους.


    Με πολλές απουσίες ο Α.Ο.Κ.

    Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Ανυφαντάκης για τον αγώνα κυπέλλου με τον Νέστος δεν είχε στη διάθεση του, έξι παίκτες οι αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Αναφερόμαστε στους Γιώργο Παληγεώργο, Νίκο Λιόλιο, Γιώργο Μαργαρίτη, Τάσο Δέντσα, Φώτη Δουμάνη και Βλάση Καζάκη, ενώ ο Κώστας Ανυφαντάκης δεν χρησιμοποίησε τους Νάσο Αθανασίου και Χάρη Παππά για προληπτικούς λόγους όπως και τον Λευτέρη Ασημάκη ο οποίος είναι άρρωστος. Από πλευράς του Νέστου, ο Γιάννης Ισπυρλίδης δεν είχε στην διάθεση του, τους Ανδρέα Μκρτσιάν και Γιώργο Λαζαρίδη και Νίκου των οποίων δεν εκδόθηκαν τα δελτία. Σε αγωνιστικό επίπεδο, στο α’ ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη ήταν πιο δημιουργικοί και πιο ορεξάτοι από τους παίκτες της Καβάλας, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και βέβαια καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων σε όλες τις γραμμές. Σε δύο-τρεις περιπτώσεις μάλιστα απείλησαν την εστία του Κυφωνίδη και δίκαια ο επίλογος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Νέστου να είναι μπροστά στο σκορ με (1-0) Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. με τις πολλές απουσίες φάνηκε πολύ επηρεασμένος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ναι μεν προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι το θετικό, με προσωπικές ενέργειες κυρίως από πλευράς των παικτών του, αλλά είχε ωστόσο είχε ελάχιστα καλά διαστήματα. Παρουσίασε κενά ως επί το πλείστων στον χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καραβελίδη. Μάλιστα η πολύ μέτρια εμφάνιση του α’ μέρους δικαιολογημένα προβλημάτισε τον προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η αφόρητη ζέστη επηρέασε την απόδοση και των δύο ομάδων. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τον Α.Ο.Κ.. Οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη είχαν καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων, παρουσιάστηκαν περισσότερο οργανωμένοι, είχαν διάθεση και ωριμότητα στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν και από κάποιο σημείο του αγώνα και μετά επιδίωξαν να κρατούσαν το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα τους οδηγούσε στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Οι παίκτες του Α.Ο.Κ. και σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεν έδειξαν το απαιτούμενο πάθος και την ανάλογη αγωνιστική διάθεση, δεν έπαιξαν καθόλου απλά και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη από το κύπελλο της τοπικής Ένωσης και η οποία θα συγκεντρωθεί στο εξής στις υποχρεώσεις της, για τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

     

    Το χρονικό του αγώνα

     

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 9’ όταν ο Ζκρούρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας έπιασε ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δεξί δοκάρι. Στο 14’ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν. Με έξοχη κάθετη πάσα ο Κούτεφ βρήκε τον Ζγκούρι απέναντι στον τερματοφύλακα Κυφωνίδη, έπιασε πλασέ, η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα της Καβάλας, αλλά την τελευταία στιγμή και πριν περάσει τη νοητή γραμμή του τέρματος, ο Μπάτζιος την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ωστόσο στο 27’ ο Νέστος προηγήθηκε στο σκορ. Τότε ο Κούτεφ με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε απέναντι στον Κυφωνίδη τον Χασάνογλου ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 37’ το δυνατό σουτ του Κούτεφ έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας. Στο 41’ είχαμε καλή στιγμή για τους «Αργοναύτες» όταν από την σέντρα του Γρ. Παπαδόπουλου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Νέστου, ο Κανούλας έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 69. σε κόντρα αντεπίθεση του Νέστου, ο Ζγκούρι βρέθηκε απέναντι στο Κυφωνίδη, το πλασέ του οποίου μέσα από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 72’ είχαμε ένα καλό διαγώνιο σουτ από πλευράς του Κανούλα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Καραβελίδη. Στο 86’ ο Νέστος έχασε σημαντική ευκαιρία για να «ζευγαρώσει» τα τέρματα του. Τότε από την παράλληλη σέντρα του Μαχαιρούδη, εξ επαφής ο Χασάνογλου έπιασε πλασέ άλλα σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Καβάλας, Κυφωνίδης με εξαιρετική ενέργεια απομάκρυνε την μπάλα αλλά και τον κίνδυνο. Στο 88’ το απευθείας κτύπημα φάουλ που εκτέλεσε ο Γρ. Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ. Στο 90’ από το κόρνερ του Γρ. Παπαδόπουλου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει πάνω από δοκάρια του Νέστου. Όμως η μεγαλύτερη φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Κανούλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Νέστου έπιασε έναν κεραυνό, αλλά με εντυπωσιακό τρόπο και με υπερένταση ο Καραβελίδης που έκανε την απόκρουση του αγώνα έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης μεταξύ του Νέστου Χρυσούπολης και του Α.Ο.Κ., ήταν ο Σταύρος Μάνταλος με βοηθούς του, τους Γιώργος Λάζαρης και Φώτης Καμπερίδης από την Ε.Π.Σ. Καβάλας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Νέστος Χρυσούπολης (Γιάννης Ισπυρλίδης): Καραβελίδης, Παυλακάκης (62’ Στέρεφ), Μπουλγούρας, Γαμβρέλης, Χασάνογλου, Σεφερίδης, Τσίτσης, Παπαδάτος, Δεσύλλας (67’ Μαχαιρούδης), Κούτεφ, Ζγκούρι (70’ Γκατζολάρι).

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης: Κυφωνίδης, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Δελής, Αμβ. Παπαδόπουλος (65’ Νταμπανλής), Πτηνόπουλος, Γρ. Παπαδόπουλος, Παντελίδης, Μπρατσιάνι (37’ Κανούλας), Μπλιός (46’ Θωμαϊδης).  

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της β’ φάσης του κυπέλλου

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν για την β’ φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, είναι τα εξής:

     

    Άρης Ζυγού-Αετός Ερατεινού 1-2

     

    Κεραυνός Καλλιράχης-Άρης Πρίνου 0-2

     

    Θεαγένης Θάσου-Δόξα Θεολόγου 4-6

     

    Άρης Πηγών-Νέα Καρβάλη (1-1 καν.), (3-1 παρ.)

     

    Ηρακλής Μυρτοφύτου- Κεραυνός Κρηνίδων 0-4

     

    ΑΕΚ Καβάλας-Μ.Α. Αντιφιλίππων 0-1        

     

    Θράκη Γραβούνας-Αετός Ορφανού 0-3

     

    Ν.Μ.Α. Ορφανίου-Φρίξος Πλατανοτόπου 1-3

     

    Ατρόμητος Χαλκερού-Κεραυνός Πέρνης 1-5

     

    Ηρακλής Καβάλας-Λεκάνη 3-0

     

    Αμισιανά-ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα 5-1

     

    Νέστος Χρυσούπολης-Α.Ο. Καβάλα 1-0

     

    *** Στην επόμενη φάση του φετινού θεσμού του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, προκρίθηκαν οι ομάδες: Νέστος Χρυσούπολης, Μ.Α. Αντιφιλίππων, Αετός Ερατεινού, Δόξα Θεολόγου, Αμισιανά, Κεραυνός Κρηνίδων, Άρης Πηγών, Αετός Ορφανού, Φρίξος Πλατανοτόπου, Κεραυνός Πέρνης, Ηρακλής Καβάλας, Άρης Πρίνου.

     

    Comments are closed.