Bookmarks

    Εύκολα ή δύσκολα οι δύο από τους τρεις «μεγάλους» του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, στους αγώνες που έδωσαν για την 1η φάση της φετινής διοργάνωσης. Ο Α.Ο.Κ. νίκησε στο Χρυσοχώρι (0-1), ο Νέστος (0-6) στο Πολύστυλο, σε αντίθεση με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που αποκλείστηκα στα πέναλτυ στην Πέρνη με (5-3).

     

    Οι  3 «μεγάλοι» 

     

    Ειδικότερα να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο του Χρυσοχωρίου ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με πολλούς νεαρούς παίκτες στο ματς με τον τοπικό Απόλλων και η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έφτασε στη νίκη πρόκριση με σκορ (0-1), απέναντι σε ένα πολύ αξιόμαχο συγκρότημα όπως είναι η ομάδα του Παναγιώτη Χρυσαλίδη. Στο ξεκίνημα του αγώνα η Καβάλα είχε δοκάρι με τον Πτηνόπουλο και στο 14’ με υποδειγματικό πλασέ ο Αλέξανδρος Χρυσαλίδης έγραψε το (0-1). Στο 83’ ο Πτηνόπουλος με ευθύβολο δυνατό σουτ σημάδεψε αυτή ν την φορά το κάθετο δοκάρι του Χρυσοχωρίου. Στο γήπεδο του Πολυστύλου η ομάδα του Νέστου Χρυσούπολης δε αντιμετώπισε απολύτως πρόβλημα απέναντι στην τοπική Ασπίδα και πήρε τη νίκη-πρόκριση με σκορ (0-6), με τέρματα που σημείωσαν οι Γκατζολάρι, Ζγκούρι, Χασάνογλου, Μαχαιρούδης (3). Τέλος στο γήπεδο της Πέρνης το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος δυσκολεύτηκε αλλά τελικά η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη, πήρε τη νίκη πρόκριση με (1-2). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Κεφαλά, ισοφάρισε η ομάδα της Πέρνης με τον Βασιλειάδη. Το (1-1) παρέμεινε με την ολοκλήρωση του 90λεπτου και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο α’ μέρος της παράτασης οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτυ με τον Μπαρέττα, το εκτέλεσε ο Γκόγκας αλλά ο τερματοφύλακας της Πέρνης Χατζηγεωργίου απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτυ, εκεί όπου η ομάδα της Πέρνης πήρε την πρόκριση με (5-3).

     

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια

     

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια, θα σταθούμε στη δύσκολη αλλά σημαντική νίκη που πέτυχε η Α.Ε.Κ Καβάλας στο «Βερούλειο» επί του Βρασίδα Νέας Περάμου με (1-0). Μάλιστα λίγο έλειψε το παιχνίδι για να μην διεξαχθεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης που προηγήθηκε αλλά τελικά δικαίως ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος πήρε την απόφαση η αναμέτρηση να γίνει κανονικά. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός Καβάλας που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό στο εκτός έδρας παιχνίδι στην έδρα του Ν. Μ.Α. Ορφανίου με (1-0) ενώ στην Λεκάνη με το ίδιο σκορ έχασε ο ΠΑΟΚ Καβάλας, από τον τοπικό Ατρόμητο και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Η αναμέτρηση του Παγγαίου με τον Ηρακλή Καβάλας όπως και εκείνη των Αμισιανών με τη Δόξα Λυδίας, αναβλήθηκαν λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων ενώ την πρόκριση στα πέναλτυ πήραν, Θεαγένης Θάσου και Κεραυνός Καλλιράχης. Από κει και πέρα στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Μ.Α. Αντιφιλίππων και του Ορφέα Ελευθερούπολης οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση με (2-0) ενώ ο Βύρων Καβάλας που αγωνίστηκε στην έδρα της Θράκης Γραβούνας, έχασε με σκορ (2-1) και αποκλείστηκε και τέλος στο ντέρμπι της Θάσου η Δόξα Θεολόγου νίκησε την Αναγέννηση Λιμεναρίων με (4-2).

     

     

    Τα αποτελέσματα

    Σάββατο 22 Αυγούστου

    ΑΣ Παγγαίο-Ηρακλής Καβάλας Αναβλ.

    Καλλιράχη-Α.Ο. Ποταμιάς (1-1 καν), (2-2 παρ.), (4-2 πέν.)

    Ένωση Παγ. Δρυάδας- Ναζιανζός Ν. Καρβάλης 2-4

    Ν. Μ.Α. Ορφανίου-Ολυμπιακός Καβάλας 1-0

    ΑΕΚ Καβάλας- Βρασίδας Ν. Περάμου 1-0

    Ατρόμητος Λεκάνης- ΠΑΟΚ Καβάλας 1-0

    Φρίξος Πλατανοτόπου- Δόξα Αμυγδαλεώνα 4-1

    Μακεδονικός Αμισιανών- Δόξα Λυδίας Αναβλ.

     

    Κυριακή 23 Αυγούστου

    Παναγία-Θεαγένης (2-2 καν), (3-3 παρ.), (1-4 πέν.)

    Πανιώνιος Ξεριά-Άρης Πηγών 1-2

    Κεραυνός Κρηνίδων-Εθνικός Ν. Καρυάς 5-0

    Δόξα Θεολόγου-Αναγέννηση Λιμεναρίων 4-2

    Α.Ο. Ελαιοχωρίου-Αετός Ερατεινού 2-5

    ΠΑΟΚ Αγ. Ανδρέα-Κεραυνός Ελευθερών Αναβλ.

    Πέρνη-Κοκκινόχωμα (1-1 καν.), (1-1 παρ.), (5-3 πέν.)

    Απόλλων Χρυσοχωρίου-Α.Ο. Καβάλα 0-1

    Θράκη Γραβούνας-Βύρων Καβάλας 2-1

    Καβάλα 2004-Αετός Ορφανού 1-11

    Ασπίδα Πολυστύλου-Νέστος Χρυσούπολης 0-6

    Μ.Α. Φιλίππων-Άρης Ζυγού 0-3

    ΜΑ Αντιφιλίππων-Ορφέας Ελευθερούπολης 2-0

    Ν. Ηρακλής Μυρτοφύτου-Μυρμιδόνες Καβάλας 2-4

     

     

    *** Χωρίς αγώνα πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Ατρόμητος Χαλκερού και Άρης Πρίνου.

    Comments are closed.