Bookmarks

    Σε ένα ιδιαίτερα καλό από πλευράς ποιότητας παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σήμερα Τετάρτη (12/8) το απόγευμα φιλικό, ο πολύ καλός Α.Ο.Κ. με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» αναδείχθηκε τελικά ισόπαλος με σκορ (1-1), αλλά το σίγουρο είναι ότι είχε ποιότητα και ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από τον αντίπαλο του.

     

    Ήταν ένα φιλικό που παρακολούθησαν περίπου 500 καβαλιώτες φίλαθλοι, με σχετικά καλό θέαμα από πλευράς των δύο ομάδων και με καλές στιγμές μπροστά και στις δύο εστίες. Μάλιστα ο Α.Ο.Κ. στην επανάληψη του αγώνα, που είχε πολύ καλό ξεκίνημα, παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος, ήταν καλύτερος από την ομάδα η οποία τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Football League και γενικότερα άρεσε για το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε. Δικαιολογημένα μάλιστα οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, επιβραβεύτηκαν για τις εξαιρετικές προσπάθειες που κατέβαλαν από το αυθόρμητο χειροκρότημα των καβαλιωτών φιλάθλων που παραβρέθηκαν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα

     

    Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι ο προπονητής της Καβάλας, Κώστας Ανυφαντάκης έβγαλε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του, κατά τη διάρκεια της 4ης εβδομάδας της προετοιμασίας. Μάλιστα όπως στο φιλικό με τον Πανθρακικό όπως και στο αντίστοιχο με τον Πανσερραϊκό, η τεχνική ηγεσία της Καβάλας, είδε τους παίκτες του Α.Ο.Κ. παρά τις πού υψηλές θερμοκρασίες, να δείχνουν διάθεση, να παρουσιάζονται ορεξάτοι κατά διαστήματα με καλές εξάρσεις στον επιθετικό τομέα, έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες και κυρίως έδειξαν ότι όσο κυλάει η προετοιμασία, τόσο η ομάδα θα βελτιώνει τις αδυναμίες της και θα παρουσιάζεται πιο έτοιμη. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι ο φετινός Α.Ο.Κ, σε επίπεδο ποιότητας ποδοσφαιριστών που διαθέτει είναι καλύτερος από τον περυσινό, κάτι το οποίο αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και βέβαια αυτό είναι ορατό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού με την ομάδα των Σερρών. Άλλωστε ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης, το γνωρίζει αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις η σε βάθος δουλειά, θα γίνεται όλο και πιο πολύ ορατή.

     

    Το χρονικό του φιλικού

     

    Μόλις στο 10’ σε κράτημα του Μπάτζιου στον Φουρτάδο, στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, έδειξε πέναλτυ το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Φουρτάδο και διαμόρφωσε το (1-0). Στο 21’ το ευθύβολο σουτ του Ατματζίδη βρήκε σε θέση ετοιμότητας τον Αθανασίου που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 29’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε την εστία του Πανσερραϊκού και έχασε σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Τότε από την εκτέλεση φάουλ από τον Γρ. Παπαδόπουλο, ο Μπρατσιάνη από το ύψος του πέναλτυ, έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Μάλιστα στο 32’ ο Παππάς με δυνατό σουτ από πλάγια θέση υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Ανδρούτσο σε εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Λίγο πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτυ, στην παράβαση του Σιάκκα στον Σταματόπουλο, Ένα πέναλτυ το οποίο εκτέλεσε ο Γρ. Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Με την έναρξη της επανάληψης ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ειδικότερα στο 51’ ο Μπρατσιάνη με πλασέ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δεξί και μετά στο αριστερό δοκάρι του Πανσερραϊκού για να χαθεί η ευκαιρία. Αλλά στο 53’ ο Α.Ο.Κ. ισοφάρισε, όταν ο Παππάς με επιτυχία επιχείρησε μπάσιμο στην αντίπαλη περιοχή, έβγαλε σέντρα, για να απομακρύνει την μπάλα ο Μέλκας και στην εξέλιξη της φάσης, ο Παντελίδης ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε, από κοντά με πλασέ έγραψε το (1-1). Στο 87’ ο Μπονέρης έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας Κυφωνίδης που μπήκε σαν αλλαγή εξουδετέρωσε το κίνδυνο και στην αντεπίθεση για τον Α.Ο.Κ., ο Μπλιός βρέθηκε απέναντι από το αντίπαλο τερματοφύλακα έπιασε σουτ αλλά ο Μέλκας μπλόκαρε την μπάλα.

     

    Οι συνθέσεις των ομάδων

     

    Μπροστά στον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο και τους βοηθούς του, Γιώργο Λάζαρη και Βασίλη Καραβασίλη από την Ε.Π.Σ. Καβάλας οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ.: (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Μπάτζιος, Δέντσας, Λιόλιος, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπρατσιάνη, Δουμάνης, Παντελίδης.

    Αγωνίστηκαν και οι: Μπαντάνης, Δελής, Πτηνόπουλος, Κυφωνίδης, Μπλιός, Τουμανίδης, Ασημάκης.

     

    Πανσερραϊκός (Κώστας Βασιλακάκης): Ανδρούτσος. Στεριανός, Περπερίδης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Μπαλού, Ιωαννίδης, Ατματζίδης, Φουρτάδο, Ντα Κόστα, Μπεριάν.

    Αγωνίστηκαν και οι: Κοσμίδης, Κοτκόλης, Καψάλης, Μέλκας, Βιτλής, Ανδρέου, Τσιμίκας, Ρούτσης, Προβατίδης, Ππαστεργίου, Μπονέρης.

    Την Πέμπτη (13/8) στην Ελευθερούπολη

     

    )Τέλος να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη (13/8) στις 7 και μισή το απόγευμα ο Α.Ο.Κ. θα δώσει ένα ακόμη φιλικό. Αυτήν την φορά στην Ελευθερούπολη με αντίπαλο τον τοπικό Ορφέα.

    Comments are closed.