Bookmarks

     

    Αν εκείνοι οι καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για να παρακολουθήσουν τον Α.Ο.Κ, στο δυνατό φιλικό με τον Πανθρακικό, καταχειροκρότησαν τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη μετά το τέλος του, για το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν, το σίγουρο είναι ότι οι «Αργοναύτες» με την απόδοση τους, ανέβασαν το «θερμόμετρο» το ενθουσιασμού, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας, προς κάθε κατεύθυνση. Με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο (2-2).

     

    Χειροκροτήθηκε γιατί το άξιζε

     

    Απέναντι σε μία ομάδα της Super League, όπως είναι ο Πανθρακικός και περισσότερο έτοιμη από πλευράς προετοιμασίας, ο Α.Ο.Κ. να πήγε θαυμάσια. Με βάση τα πολλά νέα πρόσωπα σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, με βάση την σκληρή προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και βέβαια με δεδομένο το ότι αυτή δεν βρίσκεται ούτε καν στην μέση. Μικρή ή μεγάλη και αν έχει σημασία, το τελικό αποτέλεσμα (2-2), εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Α.Ο.Κ., κοίταξε τον αντίπαλο του στα μάτια. Σε αγωνιστικό επίπεδο, έδειξε αρκετές αρετές, κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης αλλά και στην επίθεση, με τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να προσπαθούν για το καλύτερο και να δικαιώνονται από το αυθόρμητο χειροκρότημα των καβαλιωτών φιλάθλων που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον

     

    Σίγουρα οι υποσχέσεις που άφησε ο Α.Ο.Κ. με την γενικότερη εμφάνιση που πραγματοποίησε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, είναι πολλές. Και αυτό γιατί αν και στην μέση της προετοιμασίας, οι παίκτες της Καβάλας είχαν καλά τρεξίματα, καθαρό μυαλό, αρκετές καλές εμπνεύσεις και κυρίως διάθεση. Μάλιστα το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι «Αργοναύτες» δικαιολογημένα προκάλεσαν τα θετικότατα του προπονητή του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα, στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του φιλικού. Από την άλλη πλευρά, πέρα για πέρα δικαιολογημένη και η ικανοποίηση την οποία εξέφρασε, ο Κώστας Ανυφαντάκης, στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί στην εξέλιξη της προετοιμασίας με το βάρος να πέφτει στο μοντάρισμα της ομάδας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η τεχνική ηγεσία της Καβάλας, μόνο χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε από το φιλικό με τον Πανθρακικό και όσες αδυναμίες κατέγραψε, αυτές θα διορθωθούν μέσα από της καθημερινές προπονήσεις του Α.Ο.Κ..

     

    To χρονικό του φιλικού

    Και από τις δύο ομάδες από την αρχή του φιλικού αγώνα, να τονίσουμε ότι υπήρξε η διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο με τους φιλοξενούμενους, να «παίρνουν κεφάλι» στο σκορ, στο 16’ όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Καβάλας, ο Νικόλτσης που επιχείρησε μπάσιμο, με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Αθανασίου και έγραψε το (0-1).  Η απάντηση για την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη, ήρθε λίγο πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου. Ήταν το 41’ όταν από την έξοχη πάσα του Καζάκη, ο Δουμάνης πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη για να διαμορφώσει το (1-1). Στην επανάληψη ι δύο προπονητές άλλαξαν τις ενδεκάδες των δύο ομάδων, με τον Α.Ο.Κ. να χάνει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι μετά την καρφωτή κεφαλιά του Μαρκόπουλου, αλλά στο 88’ ο Μπλιός με πλασέ και ενώ η εστία του Πανθρακικού ήταν «γυμνή» διαμόρφωσε το (2-1). Ένα γκολ το οποίο οι καβαλιώτες χάρηκαν ελάχιστα και αυτό γιατί στο 89’ ο Νικόλτσης και πάλι με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Καλός ήταν στα σφυρίγματα του, ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Ψωμόπουλος που είχε βοηθούς του, τους Αθανάσιο Βερνέζη και Γιώργο Λάζαρη. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματόπουλος, Μαργαρίτης, Μπάτζιος, Δέντσας, Λιόλιος, Παππάς, Γρ. Παπαδόπουλος, Μπρατσιάνι, Δουμάνης, Καζάκης.

    Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Κυφωνίδης, Μπαντάνης, Δελής, Πτηνόπουλος, Παντελίδης, Αμβρ. Παπαδόπουλος, Μπλιός, Καρύπογλου, Ασημάκης, Χρυσαλίδης.

     

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουλ Ρόκα): Πασχαλάκης, Ζντράβος, Μελίσσης Σεφρά, Παπαχρήστος, Σέτι, Ηλιάδης, Ψάλτης, Μουδούρογλου, Μαρκόπουλος, Νικόλτσης. Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης, Χαβίτο, Παπαρούνας, Χασομέρης.

    Comments are closed.