Bookmarks

    Αντίδοτο, για άλλη μια φορά, οι χαρές των βουνών απέναντι στις δυσκολίες των ημερών μας. Ο Όλυμπος υπήρξε πάλι πεδίο πολλαπλών δραστηριοτήτων για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, που βρέθηκε εκεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου.

     

    Η ιδέα ήταν να συνδυαστεί η ορειβατική δραστηριότητα των μελών με τη συμπαράσταση προς το μέλος του συλλόγου, Βαγγέλη Φάκα, που εκείνο το διήμερο δοκιμαζόταν στον δυσκολότερο αγώνα βουνού που γίνεται πανελληνίως. Ο Olympus Mythical Trail είναι αγώνας 103 χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά 7.100 μέτρα και χρονικό όριο 28 ωρών. Ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπό βροχή, και τέλειωσε στις 4 τα χαράματα της Κυριακής. Ο Βαγγέλης Φάκας κατάφερε και τερμάτισε τον αγώνα σε 27 ώρες και 38 λεπτά, μετά από έναν επίπονο αγώνα στον οποίο μόνο η ελίτ των Ελλήνων και ξένων αθλητών μπορεί να συμμετέχει. Παράλληλα δυο ομάδες του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, με συνολικά 12 άτομα και διανυκτερεύσεις στα καταφύγιο Πετρόστρουγκας και Αποστολίδη, ήταν εκεί για να τον ενθαρρύνουν και να συνεχίζουν την επόμενη μέρα τις δραστηριότητές τους στο βουνό. Οι Θανάσης Δασκαλούδης, Σταύρος Χατζηχαραλάμπους, Φωτεινή Φετά και Γιώργος Βαρλατζίδης βρέθηκαν μετά από αναρρίχηση στην επιβλητική κορυφή του Στεφανιού, ενώ οι υπόλοιποι χάρηκαν τα μονοπάτια και τις περιηγήσεις στο βουνό.

     

    *** Ένα χρόνο μετά την ανάβαση στις Ιουλιανές Άλπεις, από τους Θανάση Δασκαλούδη, Βασίλη Κυριλλίδη, Φωτεινή Φετά, Βάσω Μπανάσα και Βαγγέλη Φάκα, έγινε στα γραφεία του συλλόγου η παρουσίαση του χρονικού. Απρόσμενα πολύ κόσμος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει μέσα από φωτογραφίες και βίντεο το χρονικό της ανάβασης, αλλά να μάθει και πλήθος πολύτιμων πληροφοριών για τον τόπο, την πανίδα, την ιστορία της περιοχής στην οποία η Ορειβασία αποτελεί εθνικό σπορ. Η παρουσίαση από την Βάσω Μπανάσα θα ήταν πολύτιμη και για αρκετούς ιθύνοντες του ορεινού τουρισμού, που θα μπορούσαν να πάρουν ιδέες για το πως προωθείται και αξιοποιείται ο ανάλογος πλούτος στην κοντινή μας αυτή χώρα.

     

    *** Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας, μαζί με το 7ο Δημοτικό Σχολείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Παναγίας, Το «Κάστρο» στο χώρο του Φάρου της Παναγίας, διοργανώνει το The Lighthouse Fest 2015 με ελεύθερη είσοδο, όπου θα δοθεί συναυλία του νεανικού συγκροτήματος The Dreamers με παράλληλες εκδηλώσεις. Ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας με δελτίο τύπου που εξέδωσε, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρευρεθούν ως θεατές κι ως βοηθοί της εκδήλωσης, καθώς θα υπάρχει και προβολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου.

    Comments are closed.