Bookmarks

    Ο Χρήστος Φραγκάκης είναι ένας αθόρυβος «εργάτης» στο καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του οποίου η συνεισφορά στην League της Ε.Π.Σ. Καβάλας ήταν τεράστια και ειδικότερα στην Α.Ε.Κ. Καβάλας.

     

    Με την ιδιότητα του Τεχνικού Διευθυντή του ανδρικού τμήματος, προσέφερε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια μίας ιδιαίτερα δύσκολης αγωνιστικής περιόδου, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ Καβάλας με απόλυτη επιτυχία. Και αυτό γιατί ο καβαλιώτικος σύλλογος και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται στην κατηγορία των μεγάλων της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

     

     Στην όρεξη και την θέληση

     

    Ο ίδιος μας μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε φέτος, για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος  και βέβαια αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του καβαλιώτικου συλλόγου τα οποία φιλοξενούν περισσότερα από 140 παιδιά όλων των ηλικιών. Χαρακτηριστικά ο Χρήστος Φραγκάκης μας δήλωσε:

     

      «Ξεκινήσαμε με πολύ όρεξη και την φετινή χρονιά. Σημαντικό στοιχείο ήτανε ο χώρος που είχαμε στη διάθεση μας για να προπονηθούμε διότι  άλλο είναι να χρησιμοποιείς ολόκληρο γήπεδο και άλλο είναι το μισό ,εδώ πρέπει να σταθούμε στο ότι  πρέπει να δοθεί μια λύση στο γηπεδικο μέσα στην πόλη μας .Η συχνότητα και η διάρκεια των προπονήσεων είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη καθώς και η δυνατότητα των ποδοσφαιριστών να παρακολουθούν όλες τις προπονήσεις ήταν τέτοια ώστε σε κάθε προπόνηση  ήμασταν  παρόντες χωρίς αδικαιολόγητους απόντες .Ο προγραμματισμός αυτός έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς έτσι γνωρίζαμε τον αριθμό τον παικτών που θα παρακολουθούσαν τις προπονήσεις. Ήταν όλοι εκεί. Το αγωνιστικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών μας είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε όπως η ηλικία  και οι προηγούμενες προπονητικές τους εμπειρίες. Πράγματι η ομάδα μας  έχει ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου άλλα και πολλούς νεαρούς παίκτες που ανέβηκαν από την εφηβική ομάδα μας. Η αγωνιστική φιλοσοφία βασίστηκε στην όρεξη και την θέληση που δείχναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αξίες και αρχές που περάσαμε στου ποδοσφαιριστές όπως σεβασμός πειθαρχεία και δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα είχαν σαν αποτέλεσμα αυτή η ομάδα  να καταφέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάστηκαν ώστε σε καμιά περίπτωση να μην μπορεί κάνεις να αμφισβητεί την παραμονή σε αυτή την κατηγορία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους βρίσκονται σε αυτή την ομάδα από κοντά και στηρίζουν όλους εμάς που προσπαθήσαμε να δώσουμε ότι καλύτερο είχε ο καθένας μας. Όλοι νιώθαμε την ομάδα μας σαν «οικογένεια» μας και  αυτή είναι η «οικογένεια» της ΑΕΚ Καβάλας».

     

    Μεγάλο βάρος στην υποδομή

     

    Ο Χρήστος Φραγκάκης αναφέρθηκε και στην πολύ σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ Καβάλας. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό, ο ίδιος σημείωσε:

     

    – «Η ομάδα μας δίνει μεγάλο βάρος στην υποδομή έτσι ώστε αυτό να αποδειχθεί περίτρανα φέτος καθώς παιδιά από το εφηβικό τμήμα στελέχωσαν την ανδρική ομάδα με επιτυχία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις  για το μέλλον. Γίνεται μια σωστή δουλειά, σε βάθος με προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια από πλευράς της διοίκησης με υπεύθυνο της, τον Βασίλη Ανανιάδη σε συνεργασία με όλους τους προπονητές, ώστε παιδιά από τα τμήματα της ακαδημίας να στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα κάθε χρονιά. Η δουλειά της ακαδημίας είναι κάτι που θα φαίνεται κάθε χρόνο καθώς αξίες όπως η σεμνότητα η  θέληση και η εντιμότητα είναι από τις βασικές αρχές της καθώς ο σκοπός της δεν είναι μόνο να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές άλλα και καλοί άνθρωποι  καθώς όλο το μέλλον τους ανήκει. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομάδας Σταμάτη Τσάμαρη και στον πρώην πρόεδρο και νυν αντιπρόεδρο Αντώνη Πρασίνη οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και μου ανέθεσαν ένα τόσο σοβαρό ρόλο, σε μία ομάδα η οποία «κοσμεί» το καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

    Comments are closed.