Bookmarks

    Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με βασικό στόχο να γίνουν γνωστοί οι ποδηλατικοί αγώνες που πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο νησί της Θάσου, παραχώρησαν σήμερα Τρίτη (12/5) στο ξενοδοχείο «Λούσυ» στην Καβάλα, οι διοργανωτές του «Γύρου της Θάσου» και του ΜΤΒ Thassos Cup.

     

    Υποστηρικτές και μάλιστα άξιοι συγχαρητηρίων είναι τα μέλη της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου και ειδικότερα οι Γιάννης Ρείζης και Νίκος Κίτρινος, που μαζί με τον Χρήστο Κουτρουμανίδη της εταιρίας CK Agency, έχουν ως βασικό μέλημα την βελτίωση των αγώνων, ταυτόχρονα δε να τους κάνουν γνωστούς στο Πανελλήνιο.

     

     Οι δηλώσεις του Γιάννη Ρείζη

    Αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται ο Γιάννης Ρείζης υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι:

     

    – «Η πρώτη διοργάνωση έγινε πριν από 11 χρόνια (το 2005) και αφορούσε αγώνα Mountain Bike στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές και φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 180! Πριν από 7 χρόνια προσθέσαμε και τον «Γύρο της Θάσου» που είναι αγώνας σε δημόσιο δρόμο 90 χιλ. όπου φέτος συμμετείχαν 200 αθλητές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αυτές οι διοργανώσεις που έγιναν το προπερασμένο Σαββατοκύριακο έφεραν στη Θάσο 400 αθλητές συν τις οικογένειες και τους φίλους τους, γεγονός που συμβάλει στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος του νησιού, και το ίδιο φιλοδοξούμε να κάνουμε και με τον 3ο αγώνα που θα κάνουμε σε λίγες εβδομάδες και θα είναι Ορεινός αγώνας τρεξίματος 44 χιλ.»! Ο αγώνας αυτός θα παργματοποιηθεί στις 31 Μαίου, θα ξεκινήσει από τον Θεολόγου και θα κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Υψαρίου και θα καταλήξει στην παραλία του Αγ. Αντωνίου.


    Οι δηλώσεις του Νίκου Κίτρινου

    Ταυτόχρονα να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του ο Νίκος Κίτρινος επισήμανε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία των διοργανώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο ποδηλατικός αγώνας βουνού είναι ο μακροβιότερος που γίνεται στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι το 80% των συμμετεχόντων προέρχονται από χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό του νησιού. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και στη συνέχεια να προσελκύουμε αθλητές και από άλλες χώρες».

     

     Οι δηλώσεις του Χρ. Κουτρουμανίδη

     Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθείται, ο Χρήστος Κουτρουμανίδη της εταιρίας CK Agency, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι:

    – «Υπάρχει ήδη θεσμική συνεργασία με τη Nova, καθώς και με το Metropolis της Θεσσαλονίκης που είναι και χορηγός επικοινωνίας. Επίσης υπάρχει η στήριξη ορισμένων κεντρικών ΜΜΕ όπως Mega, Antenna, ΣΚΑΙ και Action 24, καθώς και τον τοπικών μέσων ενημέρωσης της Καβάλας. Το επόμενο βήμα μας ως προς την δημοσιοποίηση της προσπάθειας που γίνεται θα είναι ο διεθνής τύπος και τα εξειδικευμένα περιοδικά, ποδηλασίας και τρεξίματος»! Καταλήγοντας αυτό που τόνισαν με αρκετή δόση υπερηφάνειας οι διοργανωτές ήταν το γεγονός ότι με τους αγώνες αυτούς σπρώχνουν πολλούς Θάσιους, κυρίως μάλιστα νεαρής ηλικίας οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδήλατο και το τρέξιμο συμμετέχοντας όχι μόνο στις εν λόγω διοργανώσεις αλλά και σε άλλες που γίνονται στην Ελλάδα.

     

    – «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από 10 χρόνια περίπου» επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Γιάννης Ρείζης

    Comments are closed.