Bookmarks

    Νίκη «χρυσάφι» μπορεί να αποδειχθεί η νίκη που πήρε ο Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (29/3) στο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε στην έδρα του Ηρακλή Αμπελοκήπων με σκορ (0-2) για την 24η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Μία νίκη υπέρ πολύτιμη και πέρα για πέρα δικαιότατη για την ομάδα του Κώστα Ανυχαντάκη με δύο (2) τέρματα του Παντελή Κρυστάλλη, και πλέον ο Α.Ο.Κ. αισιοδοξεί για μία καλύτερη συνέχεια.

     

    Ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη

     

    Γενικότερα εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. στην εκτός έδρας αναμέτρηση που έδωσε στην έδρα του Ηρακλή Αμπελοκήπων απέδειξε έμπρακτα σε αγωνιστικό επίπεδο ότι ήθελε περισσότερο από τους γηπεδούχους το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη με βάση την κατάσταση που επικρατεί στον πίνακα της βαθμολογίας του 1ου ομίλου και τα περιθώρια για τον Α.Ο.Κ. να έχουν στενέψει, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, έδειξαν ωριμότητα, μεγάλη διάθεση για να παίξουν καλό παιχνίδι, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες και απέδειξαν ότι διαθέτουν πολλά ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα. Και αυτό γιατί ο Α.Ο.Κ. όχι μόνο ήταν καλύτερος και πιο ουσιαστικός από τον αντίπαλο του, είχε καλύτερη τακτική, ήταν πιο αποφασιστικός αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Α.Ο.Κ. έχασε τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ, ήταν φανερά πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του, απειλήθηκε ελάχιστα αλλά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Αμπελοκήπων ήταν «στο ίδιο έργο θεατές», αφού η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτε μέσα στην εστία του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. ανέβασε ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς του. Ο Α.Ο.Κ. είχε καλή τακτική και κυρίως είχε εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μιας ομάδας η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος που διανύουμε. Πίεσε ακόμη πιο πολύ την εστία των Αμπελοκήπων, έχασε στην κυριολεξία ένα «τσουβάλι» γκολ, ήταν η ομάδα που ήξερε περισσότερο από τον αντίπαλο του, τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες το Ηρακλή Αμπελοκήπων προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία της Καβάλας. Μάλιστα αξιοποιώντας την ανωτερότητα του σε όλες τις γραμμές κυρίως στον επιθετικό τομέα, στο τέλος οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, με τους καβαλιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, πανηγύρισαν την πολυπόθητη νίκη με σκορ (0-2). Μάλιστα η νίκη των «Αργοναυτών» απέναντι στο συγκρότημα του Ηρακλή Αμπελοκήπων αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο κυρίως στο ψυχολογικό τομέα και σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

     

    Στο 9’  είχαμε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης όταν το καλό σουτ από τον Χιονίδη έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από το δοκάρι του Αθανασίου. Στο 12 μετά την σέντρα του Βιτλή από καλή θέση ο Κανούλας έπιασε καρφωτή κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Αμπελοκήπων και στο 15’ είχαμε νέα πολύ καλή στιγμή από τους παίκτες της Καβάλας. Ο Μπαρέττας από καλή θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη απείλησαν εκ νέου την αντίπαλη εστία όταν το σουτ του Μπρατσιάνι εξουδετέρωσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας Ζιάκας. Στο 20 η Καβάλα έχασε εξαιρετική και τεράστια ευκαιρία για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ αλλά ο Χάρης Παππάς από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αφού αστόχησε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 30’ ο Α.Ο.Κ. θα χάσει μία ακόμη σημαντική ευκαιρία. Ο Μπρατσιάνι βρήκε σε καλή θέαση τον Μπαρέττα το σουτ του οποίου δεν βρήκε τον στόχο. Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη μετά το πρώτο 15λεπτο του που την εδαφική πρωτοβουλία είχαν οι γηπεδούχοι, είχαν ένα «εκρηκτικό» 6λεπτο χάνοντας άλλες 4 κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 65’ με την κ3φαλιά του Παππά νε διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Ζιάκας με υπερένταση, στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μπρατσιάνι και στο 66’ και πάλι με τον Χάρη Παππά. Όμως στο 69’ και λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ο Κρυστάλλης με το γκολ που πέτυχε «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» και έδωσε προβάδισμα στον Α.Ο.Κ. για να γράψει το (0-1). Στο 90’ ο Διαμαντίδης εκτέλεσε φάουλ αλλά με υπερένταση ο τερματοφύλακας των Αμπελοκήπων Ζιάκας, έδιωξε την μπάλα η οποία βρήκε το δοκάρι των γηπεδούχων. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παντελής Κρυστάλλης που αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Κώστα Ανυφαντάκη, «ζευγάρωσε» τα τέρματα της Καβάλας διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-2).


    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Ηρακλή Αμπελοκήπων με τον Α.Ο.Κ.  ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς με βοηθούς του, τους κ.κ. Χρήστο Δεμερτζή και Δημήτριο Δεμερτζή της Ε.Π.Σ. Πέλλας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠ.ΕΛΟΚΗΠΩΝ: Ζιάκας, Καρατζάογλου, Γιώγος (63΄ Βόσδου), Παναγιωτίδης, Κουρδάκης, Γιαξής (73΄ Παπαδημητρίου), Παπαϊωάννου (46΄ Πολίτης), Χαψάς, Χιονίδης, Μαυρίδης.

     

    ΚΑΒΑΛΑ: Αθανασίου, Σταματόπουλος (68΄ Κρυστάλλης), Βιτλής, Γκαρακλίδης (46΄ Διαμαντίδης), Μπάτζιος, Μκρτσιάν, Παππάς, Γαβριηλίδης, Κανούλας (40΄ λ.τ. Αμβρόσιος Παπαδόπουλος), Μπαρέττας, Μπρατσιάνι.

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

     

    *** Σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι οι καβαλιώτες φίλαθλοι έδωσαν εντυπωσιακό παρόν. Αυτήν την φορά περίπου 200 καβαλιώτες φίλαθλοι ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη, είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και βοήθησαν του παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης.

    *** Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου και σε μία φάση στον χώρο της μεσαίας γραμμής τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας Θανάσης Κανούλας ο οποίος οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή.

    Comments are closed.