Bookmarks

    Μία «ανάσα» από την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας παρέμεινε ο Α.Ο.Κ. μετά την εντός έδρας νίκη που πέτυχε σήμερα Κυριακή (15/3) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» επί του Ορφέα Ελευθερούπολης με σκορ (3-1). Μία νίκη δικαιότατη πέρα για πέρα για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη που κατέκτησε όπως αναμένονταν το «τρίποντο» και πλέον στρέφει, ενδιαφέρον και προσοχή στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει την ερχόμενη Τετάρτη (18/3), στην Αλεξανδρούπολη και στον εξ αναβολής αγώνα με τον τοπικό Εθνικό


    Ανοιχτό ποδόσφαιρο με πολλές φάσεις

    Η αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με τον Ορφέα Ελευθερούπολης, εκτός από τα τέσσερα (4) γκολ που σημειώθηκαν είχε να προσφέρει, πλούσιο θέαμα, ανοιχτό ποδόσφαιρο και κυρίως, αρκετές φάσεις μπροστά καις στις δύο εστίες. Ο Α.Ο.Κ. από την αρχή έδειξε ότι τον ένοιαζε η νίκη για να παραμείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση της ανόδου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να ασκήσουν σημαντική πίεση στην εστία της Ελευθερούπολης. Όταν μάλιστα οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν στο ημίωρο του αγώνα με (2-0), τότε τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ο Α.Ο.Κ. στο α’ ημίχρονο ήταν αποτελεσματικός, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και στην περίπτωση που η επιθετική του γραμμή ήταν πιο προσεκτική τότε στα πρώτα 45’ το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Στο συγκεκριμένο 45λεπτο βεβαίως και θα πρέπει να σταθούμε στη πολύ καλή αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του Παντελή Στυλιανού. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η ομάδα της Ελευθερούπολης έδειξε ωριμότητα, είχε καλή αγωνιστική πειθαρχεία, δεν κλείστηκε καθόλου στα καρέ της αλλά αντίθετα με πολλές αξιώσεις απείλησε την εστία της Καβάλας. Έχασε κάποιες ευκαιρίες και το βασικότερο είναι ότι απέδειξε, πως η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται είναι πλασματική. Στην επανάληψη η ομάδα της Καβάλας διατήρησε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στην αντίπαλη εστία, αναζήτησε με αξιώσεις κι άλλα τέρματα και γενικότερα, αφού έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε και δεν ήταν άλλο από τους 3 βαθμούς της νίκης. Στο συγκεκριμένο διάστημα, ο Ορφέας το πάλεψε, προσπάθησε όσο είχε δυνάμεις αλλά τελικά η πικρία για την 12η συνεχόμενη ήττα, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής ήταν δεδομένη. Συμπερασματικά ν αναφέρουμε ότι οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ήξεραν περισσότερο τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η νίκη ήρθε δίκαια και βήμα βήμα ο στόχος για την άνοδο έρχεται όλο και πιο κοντά.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Μόλις στο 2’ ο Παππάς από θέση βολής έπιασε δυνατό σουτ αλλά με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Ορφέα, Χαραλαμπίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Όμως στο 4’ ο Ορφέας απείλησε όταν με σουτ του Σαβελίδη, ο τερματοφύλακας Φυρινίδης έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Η υπεροχή του Α.Ο.Κ. «καρποφόρησε» μόλις στο 6’ όταν, μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Διαμαντίδη, ο Κανούλας από το ύψος του πέναλτυ με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ελευθερούπολης, γράφοντας το (1-0). Στο 19’ ο Α.Ο.Κ. εκ νέου απείλησε όταν από την έξοχη κάθετη πάσα Παρμαξίδη, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Κανούλας το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 20’ ο Ορφέας απείλησε για μια κόμη φορά αλλά το δυνατό σουτ του Θεοδωρίδη εξουδετέρωσε εντυπωσιακά Φυρινίδης. Στο 24’ είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Ορφέα. Τότε και μετά την σέντρα του Αϊβάζη, με κεφαλιά ο Κεχαγιάς υποχρέωσε σε νέα έξοχη επέμβαση το τερματοφύλακα της Καβάλας. Στο 30’ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματά του. Ο Παππάς έβγαλε παράλληλη σέντρα στην εστία της Ελευθερούπολης και ο Κανούλας με έξοχη κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το (2-0). Στο 36’ ο Σαβελίδης με μονοκόμματο σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Καβάλας με νέα πολύ καλή επέμβαση «να κατεβάσει τα ρολά του» διατηρώντας ανέπαφη την εστία των «Αργοναυτών». Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της Ελευθερούπολης μείωσαν το σκορ. Ήταν το 48’ όταν ο Θεοδωρίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Καβάλας και με σουτ διαμόρφωσε το (2-1). Όμως η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις 4’. Και αυτό γιατί στο 48’ ο τερματοφύλακας του Ορφέα ανέτρεψε μέσα στη περιοχή του τον Παππά και ο διαιτητής του αγώνα Λάμπρος Παραργυρίου σφύριξε αμέσως το πέναλτυ. Ένα πέναλτυ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Διαμαντίδης, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (3-1). Στο 79’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για να διευρύνουν τη νίκη τους. Από την κάθετη πάσα του Κρυστάλλη, ο Παππάς από καλή θέση με σουτ έστειλε τη μπάλα να φύγει άουτ από τα δοκάρια της Ελευθερούπολης.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Ο διαιτητής της αναμέτρησης Λάμπρος Παπαργυρίου της Ε.Π.Σ. Πιερίας ήταν πολύ καλός στα σφυρίγματα του και είχε βοηθούς του, τους συμπατριώτες του, Αναστάσιο Γιαμούζη και Γεώργιο Θεοδώρου.

     

    Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Φυρινίδης, Μπαντάνης, Βιτλής, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Παρμαξίδης, Παππάς, Αμβ. Παπαδόπουλος, (72’ Μπλιος), Μπαρέττας, (65’ Μπρατσιάνι), Διαμαντίδης, Κανούλας, (65’ Κρυστάλλης).

     

    Ορφέας Ελευθερούπολης (Παντελής Στυλιανού):

    Χαραλαμπίδης, Κεχαγιάς, Ουζούνογλου, Σκέντος, Δραμεντζάλης, Αϊβάζης, Τσίτσι, Κυγάης, (30’ λόγω τραυματισμού Τριανταφυλλίδης), Κερμενίδης, (87’ Παπουτσής), Σαβελίδης, (87’ Βακιρτζής), Θεοδωρίδης.

    Comments are closed.