Bookmarks

    Διπλό τίτλου χαρακτηρίζεται η νίκη που πήρε σήμερα Κυριακή (8/2) ο Α.Ο.Κ. μέσα στη Δράμα στο γειτονικό ντέρμπι κόντρα στην Δόξα Δράμας και το ντεμπούτο το Κώστα Ανυφαντάκη συνοδεύτηκε με νίκη, με σκορ (0-2). Ο Α.Ο.Κ. που πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση, ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, έφτασε πέρα για πέρα δίκαια στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος και το σίγουρο είναι ότι πέρασε με ψηλά το κεφάλι από μία πολύ δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Δράμας.

     

    Η καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση

    Έχοντας την συμπαράσταση περίπου 250 καβαλιωτών φιλάθλων, ο Α.Ο.Κ. σε κανένα χρονικό σημείο δεν φοβήθηκε αλλά επί της ουσίας δεν απειλήθηκε από την ομάδα της Δόξας. Με άριστη αμυντική διάταξη και με την αλληλοκάλυψη να αποτελεί σοβαρότατο ατού, οι παίκτες της Καβάλας κυριάρχησαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Κέρδισαν σχεδόν όλες τις μάχες με την επίθεση των «Αργοναυτών» στην κυριολεξία να βγάζει «φωτιές». Και εάν ο Α.Ο.Κ. πέτυχε δύο γκολ, εξαιρετικά σε δημιουργία αλλά και εκτέλεση που τον οδήγησαν στην κατάκτηση του πολυπόθητου νικηφόρου αποτελέσματος, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες προκειμένου να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πολυπόθητη νίκη. Το σίγουρο είναι ότι ο Α.Ο.Κ. είχε περισσότερες επιλογές, με το «σπαθί του» έφτασε σε μία σημαντική νίκη και συμπερασματικά να τονίσουμε ότι πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση του, στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

     

     Το χρονικό του αγώνα

    Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία στο 5΄ για να προηγηθεί στο σκορ. Από τα δεξιά ο Παππάς έβγαλε παράλληλη σέντρα στην πορεία της μπάλας και μέσα από την περιοχή της Δόξας, ο Γαβριηλίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν όταν ο Μουδούρογλου μπήκε από τα αριστερά πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Αθανασίου αλλά ο Ιορδανίδης με αυτοθυσία απομάκρυνε τον κίνδυνο χτυπώντας ο ίδιος στο κάθετο δοκάρι του Α.Ο.Κ.. Στο 24΄ από τον άξονα ο Γαβριηλίδης έπιασε ευθύβολο δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας της Δόξας, Καράδαης, μπλόκαρε την μπάλα. Στο 27΄ ο Κυριακίδης βγήκε από τα δεξιά απέναντι στον Αθανασίου, δεν κατάφερε με επιτυχία να τον πλασάρει και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Μουδούρογλου έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασίου. Στο 38΄ ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μκρτσιάν έξω από την περιοχή της Δόξας είχε την έμπνευση να πιάσει το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώμα αντίπαλου ποδοσφαιριστή, πήρε περίεργη τροχιά και αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καράδαη κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων για να γίνει το (0-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 64΄ ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε «ζευγαρώσει» τα τέρματα του. Ο Μπαρέττας από καλή θέση έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Δόξας Δράμας. Στο 67΄ και μετά την καλή εκτέλεση φάουλ από τον Κανετίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασίου. Στο 77΄ οι Δόξα Δράμας απείλεισε την εστία της Καβάλας και τον τερματοφύλακα Αθανασίου αλλά το σουτ του Γελαδάρη έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Αθανασίου. 84’ Νέα αντεπίθεση της Καβάλας με τον Παππά από δεξιά που βγάζει στην άλλη πλευρά τρεις συμπαίκτες του με έναν αμυντικό της Δόξας, αλλά χάνεται η ευκαιρία. Στο 86’ είχαμε νέα αντεπίθεση της Καβάλας με τον Κάνουλα να βγάζει μπαλιά στην πλάτη της ανοιχτής άμυνας των γηπεδούχων στον Μπαρέττα ο οποίος πλασάρει εύστοχα τον Καράδαη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (0-2). Στο 89’ είχαμε δοκάρι για τη Δόξα με πλασέ του Δούμπλατζη και στην επαναφορά της μπάλας ο Παπαβασιλείου αιφνιδιάζεται και δίνει τα περιθώρια στον Αθανασίου να τελειώσει την φάση.

     
     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Φωτιάς της Ε.Π.Σ. Πέλλας με βοηθούς του, τους κ.κ. Χρήστο Δεμερτζή και Νίκο Δεμερτζή. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Καράδαης, Λάσπαντζης, Γελαδάρης, Χαριτωνίδης, Παπαζούδης, Ντουτσαρίδης, Γεωργιάδης (75’ Δούμπλατζης), Στόικος (53’ Κανετίδης), Αθανασιάδης, Κυριακίδης (65’ Παπαβασιλείου), Μουδούρογλου.

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Αθανασίου, Σταματοπουλος, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Μκρτσιάν, Παππάς, Γαβριηλίδης (90’ Μπάτζιος), Κανούλας, Διαμαντίδης (77’ Αμβ. Παπαδόπουλος), Μπαρέττας (88’ Παρμαξίδης).

     
     Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

     

    *** Περισσότεροι από 250 καβαλιώτες φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού γηπέδου της Δράμας και με την εντυπωσιακή τους παρουσία συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό στην τεράστια νίκη που πήρε ο Α.Ο.Κ. κόντρα στη Δόξα. Μάλιστα μετά το νικηφόρο (0-2) όλοι οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. κατευθηθηκαν στο σημείο της κερκίδας που βρίσκονταν οι καβαλιώτες φίλαθλοι και με ένα αυθόρμητο χειροκρότημα τους ευχαρίστησαν για την επιβλητική τους παρουσία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους του καβαλιώτες φιλάθλους για την δυναμική τους παρουσία, όπως βέβαια και σε όλα τα μέλη του Κεντρικού Συνδέσμου Φιλάθλων του Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες».

     

    *** Άψογη ήταν η φιλοξενία από πλευράς της Διοίκησης της Δόξας Δράμας στην αποστολή του Α.Ο.Κ. κάτι το οποίο σχολιάστηκε θετικότατα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

     

    *** Δύο ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας που πέρασαν από τον Α.Ο.Κ. είχαν φιλικές κουβέντες πριν αλλά και μετά το τέλος του αγώνα με ποδοσφαιριστές, των «Αργοναυτών». Ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Γελαδάρη και Παντελή Ντουτσαρίδη. Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ. Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος ο οποίος αγωνίζεται στον Φωκικό αλλά είναι τραυματίας αφού έχει υποβληθεί σε εγχείρηση στους χιαστούς.

     
    *** Δεν κάθισε στον πάγκο ο βοηθός του προπονητή του Α.Ο.Κ. Κώστα Ανυφαντάκη, Παναγιώτης Διακάκης ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα λίγο έξω από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Δόξας. 

    *** Με τα πλέον κολακευτικά λόγια μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τους ποδοσφαιριστές του ο νέο προπονητής του Α.Ο.Κ. Κώστας Ανυφαντάκης. Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι παίκτες του ήταν καλύτεροι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξαν με ψυχή και δίκαια έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη. Παράλληλα ο Κώστας Ανυφαντάκης ευχαρίστησε μέσα από τις δηλώσεις του τους δεκάδες καβαλιώτες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Δράμας και στήριξαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ώστε ο Α.Ο.Κ. να πάρει το σπουδαίο «τρίποντο». Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Δόξας Δράμας Αντρέας Παντζιαράς υπογράμμισε ότι το παιχνίδι είχες τον χαρακτήρα του ντέρμπι, οι παίκτες του παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι ενώ τόνισε ότι η Καβάλα είχε περισσότερες επιλογές κυρίως στην επίθεση.   

    Comments are closed.