Bookmarks

    Λίγο έλειψε να κάνει τα εύκολα δύσκολα ο Α.Ο.Κ. σήμερα Κυριακή (11/1) στην αναμέτρηση που έδωσε για την 13η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο τον Έβρο Σουφλίου στο «Ανθή Καραγιάννη». Και αυτό γιατί η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη ναι μεν πήρε την πολύτιμη νίκη με σκορ (1-0) με γκολ του Αργύρη Μπαρέττα στην «παρθενική» εμφάνιση του, με τους «Αργοναύτες» αλλά παρουσίασε δυο πρόσωπα και προβλημάτισε στην επανάληψη.

     

    Ο Α.Ο.Κ. που είχε να δείξει μία πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε πολλές επιλογές σε όλες τις γραμμές και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, οι παίκτες της Καβάλας γύρισαν πίσω, έδωσαν διαδρόμους στους φιλοξενούμενους οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και με αξιώσεις κυνήγησαν το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο η νίκη της Καβάλας θεωρείται πολύ σημαντική από κάθε πλευρά, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο στο πλαίσιο του μεγάλου ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (18/1) με τον Άρης Θεσσαλονίκης στο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 14’από την σέντρα του Κοσμίδη, κεφαλιά πάσα από τον Κανούλα, ο Παππάς έπιασε γυριστό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κόρνερ. Στο 21’ είχαμε νέα ευκαιρία για Καβάλα. Από τη σέντρα του Διαμαντίδη, ο Κανούλας μόνος του θα πίασει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Μπινόπουλου. Στο 21’ είχαμε το γκολ με το οποίο κρίθηκε η συνάντηση. Τότε από την εκπληκτική ενέργεια του Παππά από τα δεξιά, που έκανε ότι ήθελε τον Λαμπερνάκη, γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Μπαρέττας με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έκανε το (1-0) για τους γηπεδούχους. Στο 45’ είχαμε δοκάρι για την Καβάλα. Από τη σέντρα του Μπρατσιάνι, ο Μπαρέττας αφήνει για τον Διαμαντίδη, που θα πιάσει ξερό σουτ, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Σουφλίου. Στο 59’ είχαμε νέα καλή ευκαιρία για την Καβάλα. Από στο συστημένο φάουλ του Παρμαξίδη, ο Ιορδανίδης έστειλε με την κεφαλιά που έπισασε, την μπάλα να σταματήσει στην αγκαλιά του Μπινόπουλου. Στο 63’ είχαμε καλή στιγμή για το Σουφλί. Μετά την ατομική προσπάθεια και σέντρα σουτ του Ερκάν από δεξιά, η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει άουτ. Στο 70’ αποβάλλεται για διαμαρτυρίες ο βοηθός προπονητής του Έβρου Άκης Πατσίδης, που εκτελεί χρέη στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του προπονητής της ομάδας του Σουφλίου, Γιώργου Αραμπατζή. Όμως στο 80’ είχαμε εράστια ευκαιρία για τον Έβρο. Ο Ερκάν απέφυγε τον Ιορδανίδη, γύρισε στη μικρή περιοχή, ο Αντωνιάδης άφησε για τον Δραγανίδη, που πλάσαρε από πολύ καλή θέση άουτ. Στο 89’ από την έξοχη πάσα του Γρ. Παπαδόπουλου στον κενό χώρο, ο Μπαρέττας έπιασε αριστερό δυνατό σουτ για να διώξει με εντυπωσιακό τρόπο, ο τερματοφύλακας του Έβρου Σουφλίου, Μπινόπουλος.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Καλός σε γενικές γραμμές ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Λάμπρος Παπαργυρίου και οι βοηθοί του Αναστάσιος Γιαμούζης και  Γεώργιος Θεοδώρου (της Ε.Π.Σ. Πιερίας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Κοσμίδης, Βιτλής, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Παρμαξίδης, Παππάς (73’ Παπαδόπουλος Γρ.), Μπαρέττας, Μπρατσιάνι, Διαμαντίδης, Κανούλας (81’ Μπάτζιος).

     

    ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Γιώργος Αραμπατζής): Μπινόπουλος, Λαμπερνάκης, Παναγιώτου (51’ Αντωνιάδης), Κίτσος, Μπάμνιος, Ευφραιμίδης (58’ Ναθαναηλίδης), Δραγανίδης, Γωνιάδης, Αμέτ Ερκάν, Μεμέτ Εμρέ, Τοπούζης.

     

    Comments are closed.