Bookmarks

    Δεν ανέδειξε τελικά σήμερα Κυριακή (18/1) το απόγευμα νικητή το μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Άρη Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ (0-0) αλλά αν υπάρχει μία ομάδα η οποία άξιζε τη νίκη, τότε σίγουρα αυτή ήταν η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη η οποία έχασε περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει το σπουδαίο «τρίποντο».

     

    Γενικότερα το άγχος αλλά και η νευρικότητα κυριάρχησε στις προσπάθειες και των δύο ομάδων σε ένα πραγματικά κλειστό παιχνίδι. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είχαν στις βασικές σκέψεις τους να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και στην συνέχεια να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες, στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα η νευρικότητα που υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα στη φισούνα των αποδυτηρίων χωρίς ωστόσο να σημειωθούν κάποια παρατράγουδα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

     

    Το σπουδαίο ντέρμπι ξεκίνησε με την ομάδα της Καβάλας να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ήταν το 12΄ όταν ο Παππάς από τα πλάγια έβγαλε σέντρα-σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού του Άρη. Στο 39΄ είχαμε νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν το δυνατό σουτ του Μπαρέττα απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Άρη, Καρατζιοβαλής. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 50΄ ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Τότε ο Ιορδανίδης από πλάγια θέση έπιασε δυνατό σουτ, ο Καρατζιοβαλής εξουδετέρωσε προσωρινά και από τα πόδια του Μπρατσιάνι η μπάλα κατέληξε στον Παππά. Ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν εξουδερετομένος, η εστία του ανυπεράσπιστη και μόνος του ο Χάρης Παππάς σχεδόν από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα να καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στο 56΄ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Σουνάς από πλάγια θέση εκτέλεσε φάουλ και με κεφαλιά από καλή θέση ο Φερναντέζ έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια της Καβάλας. Στο 62΄ είχαμε νέα καλή στιγμή για το συγκρότημα του Άρη. Ο Καπνίδης με δυνατό σουτ από πλάγια θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας, υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ., Φυρινίδη με διπλή επέμβαση να εξουδετερώσει τον κίνδυνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα της Καβάλας έχασε νέα σημαντική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπαρέττας λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή του Άρη έπιασε δυνατό σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας Καρατζιοβαλής με έξοχη επέμβαση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 74΄ είχαμε ίσως την πλέον σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους για να προηγηθούν στο σκορ. Από το κόρνερ του Παπαδόπουλου ο Φερνάντεζ ακάλυπτος στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε καρφωτή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Φυρινίδη. Η τελευταία στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 85΄ όταν ο Παπαδόπουλος έπιασε ένα δυνατό και ευθύβολο σουτ, για να μπλοκάρει ο Φυρινίδης.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

     

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Δραγάτης και βοηθοί του οι Γεώργιος Χριστάκογλου και Αθανάσιος Μαλανδρής, της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής. Κίτρινες κάρτες από τον Άρη αντίκρισαν οι Πόϊ και Προβατίδης ενώ από τον Α.Ο.Κ. οι Φυρινίδης, Μπάτσιος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης και Μπρατσιάνη. Μάλιστα να τονίσουμε ότι η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Γκαρακλίδης είναι η 4η και αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής της Καβάλας Γιάννης Ισπυρλίδης, δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Καστοριά με το οποίο ολοκληρώνεται ο α΄ γύρος του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

     

    Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Φυρινίδης, Σταματόπουλος (80΄ Ασημάκης), Βιτλής (86΄ Α. Παπαδόπουλος), Γκαρακλίδης (58΄ Μπάτζιος), Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Μπαρέττας, Μπρατσιάνι, Διαμαντίδης, Κανούλας.

     

    Άρης (Πάουλο Κάμπος): Καρατζιοβαλής, Γκίνο, Γιαννίτσης, Λιόλιος, Φερνάντεζ, Λεμονής, Πόϊ, Προβατίδης, Καπνίδης (90΄ Χιντασέλι), Σουνάς (76΄ Σταυρόπουλος), Παπαδόπουλος (85΄ Βασιλόπουλος).

     

    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

    *** Εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 4.000 καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Πραγματικά είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε τόσο πολύ κόσμο στο γήπεδο και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στήριζαν τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη για την κατάκτηση της νίκης.

     

    *** Από την άλλη πλευρά στο πέταλο του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» φιλοξενήθηκαν περίπου 600 φίλοι του Άρη οι οποίοι στο τέλος λίγο έλειψε να χάσουν τον έλεγχο και να δημιουργήσουν κάποια ευτράπελα.

     

    *** Από τα δημοσιογραφικά θεωρία του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» παρακολούθησε την αναμέτρηση ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ. Δημοσθένης Κοσμίδης ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού αφού υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο.

     

    *** Στα μέσα περίπου του 1ου ημιχρόνου αποβλήθηκε από τον πάγκο του Άρη Θεσσαλονίκης ο προπονητής Πάουλο Κάμπος ο οποίος σύμφωνα με την Ε.Π.Ο. δεν διαθέτει το απαραίτητο δίπλωμα του προπονητή όπως προβλέπει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

     

    *** Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φιλικό έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της το απόγευμα της Παρασκευής η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο.Κ. στην ψαροταβέρνα «Ο Σάββας» στα σφαγεία Καβάλας. Να τονίσουμε ότι το φλουρί στην πίτα έπεσε στην Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας ενώ παράλληλα να τονίσουμε ότι υπήρχαν 4 ακόμη τυχεροί στα μικρά πιτάκια που μοιράστηκαν. Αυτοί ήταν οι ποδοσφαιριστές Α. Παπαδόπουλος, Κυφωνίδης, Μπαντάνης καθώς και ο φροντιστής της ομάδας, Απόστολος Χατζησάββας.

     

    Το «ευχαριστώ» της Διοικούσας Επιτροπής

    του Α.Ο. Καβάλα προς τον φίλαθλο κόσμο

     Ευχαριστήριο δελτίου τύπου εξέδωσε Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο. Καβάλα προς τον φίλαθλο κόσμο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

     

    Το δελτίο τύπου

    Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο. Καβάλα, περιλαμβάνει τα εξής:

    – «Η Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο. Καβάλα ευχαριστεί τον φίλαθλο κόσμο μας για την θερμή συμπαράσταση τους στον σημερινό αγώνα με αντίπαλο τον Άρη.  Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως αυτή ήταν μόνο η αρχή για να πιστέψει και να επιστρέψει ο πληγωμένος κόσμος μας στο γήπεδο, γιατί ο ΑΟΚ μπορεί να έχει και παρόν και μέλλον μόνο με την πανστρατιά και την στήριξη όλων μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ!».

    Comments are closed.