Bookmarks

    Μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσει με επιτυχία τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2014, ο Α.Ο.Κ. έχασε σήμερα Κυριακή (21/12) στο Δημοτικό στάδιο των Σερρών όπου γνώρισε την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα, από τον τοπικό Πανσερραϊκό με σκορ (2-1) και μάλιστα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

     

    Ήταν ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, πολλές προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν και περισσότερο να κοιτάνε, κυρίως στο να μην δεχθούν κάποιο γκολ. Γενικότερα θα πρέπει να τονίσουμε ότι έγινε ένα παιχνίδι μοιρασμένο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά με τη δύναμη να έχει έναν ρόλο πρωταγωνιστικό. Οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια ότι κατά διαστήματα μόνο διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε πολύ λίγες περιπτώσεις έδειξαν να απειλούν την εστία του Αθανασίου. Το αποτέλεσμα (0-0) του α΄ ημιχρόνου και γενικότερα η εμφάνιση των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζε το τι θα συμβεί στην επανάληψη. Μάλιστα τα πρώτα 70΄ του αγώνα κύλησαν στην μετριότητα με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να προσπαθούν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους στην εστία της Καβάλας και με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο πως θα ανακόψουν τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων. Το γκολ του Πλιάγκα σχεδόν στα μέσα της επανάληψης μάλλον έδειξε ότι «ξύπνησε» τους παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη. Έτσι ήρθε η ισοφάριση για τον Α.Ο.Κ. με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Διαμαντίδη και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι στο υπόλοιπο του αγώνα αγωνίστηκαν με ένα παίκτη λιγότερο δυστυχώς το γεγονός αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους «Αργοναύτες». Το σίγουρο είναι ότι σε ένα τόσο πολύ καθοριστικό παιχνίδι και κυρίως στα τελευταία λεπτά του, οι παίκτες της Καβάλας δεν είχαν την αυτοσυγκέντρωση που έπρεπε, δεν είχαν καθαρό μυαλό και κυρίως δεν έδειξαν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα αλλά και το πάθος ώστε ο Α.Ο.Κ. να πάρει έστω… τον βαθμό της ισοπαλίας.

          

    Το φιλμ του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στους γηπεδούχους και ειδικότερα με τη φάση που δημιουργήθηκε στο 14΄. Τότε ο Ρούτσης βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Καβάλας, έπιασε δυνατό σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας των «Αργοναυτών» Αθανασίου, μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 17΄ είχαμε την απάντηση από πλευράς του Α.Ο.Κ. όταν ο Παππάς που κινήθηκε έξυπνα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού, με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Κανούλα σε θέση βολής, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε, ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Παλιούρας. Στο 26΄ ο Μουτεσίδης απείλησε με σουτ την εστία της Καβάλας αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο γκολκήπερ του Α.Ο.Κ., Αθανασίου εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο ενώ ότι σημαντικό έγινε στο 2ο ημίχρονο, έγινε στο τελευταίο 20λεπτο και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η οποία είχε δραματικό φινάλε. Μάλιστα οι παίκτες του Πανσερραϊκού ήταν εκείνοι οι οποίοι προηγήθηκαν στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα ο Μπονέρης στο 71΄ και λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Πλιάγκας ο οποίος αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Καβάλας με σουτ έγραψε το (1-0).  Ωστόσο, η απάντηση από πλευράς «Αργοναυτών» ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 73’ ο Παλιούρας ανέτρεψε στην περιοχή τον Παππά με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και να αποβάλλει τον πρώτο με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντίδης που έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του Ισπυρλίδη, για να διαμορφώσει το (1-1). Στο 78΄ το δυνατό σουτ από τον Ρούτση, έστειλε την μπάλα να σταματήσει στην ρίζα της δοκού της Καβάλας ενώ στο 81΄ ο Γαβριηλίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Μπίμπης μπλόκαρε την μπάλα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα ολοκληρώνονταν ισόπαλη στο 6΄ των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη. Πιο συγκεκριμένα ο Ρούτσης με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασίου για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (2-1), παγώνοντας τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. αλλά και όλους όσους βρίσκονταν στον πάγκο της Καβάλας.

     

    Οι συνθέσει των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς της Ε.Π.Σ. Πέλλας και βοηθοί του οι Νικόλαος Δεμερτζής και Μαρία Κουπαράνη από την ίδια Ένωση. Από τον Πανσερραϊκό κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γαλακτερός και Μουτεσίδης ενώ από το συγκρότημα του Α.Ο.Κ., την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σταματόπουλος, Γαβριηλίδης, Κανούλας, Μπρατσιάνι. Μπροστά στην παραπάνω διαιτητική τριάδα, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:    

     

    Πανσερραϊκός (Κώστας Βασιλακάκης): Παλιούρας, Περπερίδης (68′ Μπονέρης, Γαλακτερός, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Τσιμίκας, Ριύτσης, Παπαστεργίου (74′ Μπίμπης), Μουτεσίδης, Τάντιτς (60′ Πλιάγκας), Γκόγκας.

    Καβάλα (Γιάννης Ισπυρλίδης): Αθανασίου, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Γκαρακλίδης, Παππάς (90’+2′ Βίτλης), Γαβριηλίδης, Κανούλας, Διαμαντίδης (90’+1′ Παρμαξίδης), Μπρατσιάνι.


    Τα παραλειπόμενα της αναμέτρησης

     

    *** Περίπου 250 καβαλιώτες φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου των Σερρών και οι οποίοι παρά το τσουχτερό κρύο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα στήριξαν τις προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Ισπυρλίδη για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους καβαλιώτες φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό παρών αλλά ωστόσο δικαιολογημένα απογοητεύτηκαν από την έκβαση του αγώνα και από την ήττα της ομάδας του Γιάννη Ισπυρλίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης,

     

    *** Η κίτρινη κάρτα την οποία αντίκρισε ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας Σταματόπουλος ήταν η 4η συνολικά με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην έχει δικαίωμα για να αγωνιστεί στο εξ αναβολής παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 4Ιανουαρίου, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» με αντίπαλο το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

     

    *** Λίγα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης του αγώνα Βασίλη Φωτιά, υπήρξαν νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων αλλά ύστερα από παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν.   

    Comments are closed.