Bookmarks

    Στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, πάτησε την Κυριακή (9/11) ο Α.Ο.Κ. με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής και μετά την νίκη που σημείωσε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ (2-0) και βέβαια σε συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων.

     

    Πολύ καλύτερος στην επανάληψη

     

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος εμφανώς στην επανάληψη και αφού και στο συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάστηκε να «σπαταλήσει» ένα ολόκληρο ημίχρονο, εκ των πραγμάτων στην επανάληψη έπρεπε να ανεβάσει ρυθμούς. Κάτι το οποίο και έκαναν οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Ισπυρλίδη δεν ανέβασαν τους ρυθμούς που έπρεπε και γενικότερα δεν έπαιξαν με δύναμη και πάθος με αποτέλεσμα να δώσουν χώρους στους φιλοξενούμενους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Α.Ο.Κ. να μην παρουσιαστεί όσο έπρεπε απειλητικός και κατά συνέπεια, δεν δημιούργησε πολλές φάσεις στην αντίπαλη την εστία στο σημείο που όφειλε και έπρεπε να είχε κάνει. αλλά ωστόσο θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο τέρμα. Με απλά λόγια να αναφέρουμε ότι οι παίκτες της Καβάλας στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ναι μεν είχαν ελαφρά περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους αλλά οι απειλητικές στιγμές που δημιούργησαν στην εστία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ήταν σχετικά λίγες. Από το πρώτο κιόλας λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάστηκαν περισσότερο οργανωμένοι σε όλες τις γραμμές, πιο αποφασισμένοι για τη νίκη, πίεσαν πιο ψηλά τον αντίπαλο και κυρίως έπαιξαν με πείσμα και δύναμη για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι ο Α.Ο.Κ. στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με βάση τις ευκαιρίες που έχασαν οι παίκτες της Καβάλας. Όμως να σημειώσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα (2-0). είναι ένα αποτέλεσμα πεντακάθαρο για τους γηπεδούχους απέναντι σε ένα αξιόμαχο συγκρότημα που στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

     

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν το δυνατό σουτ του Τορομανίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φυρινίδη. Στο 19’ ο Ζουνίνιο έπιασε μονοκόματο σουτ για να φύγει η μπάλα μόλις άουτ και στο 20’ αυτήν την φορά το σουτ του Διαμαντίδη, είχε την ίδια τύχη. Στο 39’ η Καβάλα είχε νέα καλή ευκαιρία με τον Παππά το σουτ του οποίου δύο φορές εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 46’ είχαμε την πολύ καλή σέντρα του Βιτλή, η μπάλα θα καταλήξει στον Πόποβιτς που με καλό άλμα και με ασύλληπτη κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και θα κάνει μέσα σε πανηγυρισμούς το (1-0). Στο 57’ ο Παππάς θα βρεθεί μόνος του στην αντίπαλη εστία θα σουτάρει όμως η μπάλα θα καταλήξει ψηλά από την εστία του Εθνικού.
    Στο 67’ ο Μπρατσιάνι θα βρει τον Πόποβιτς μόνο του στο ύψος του πέναλτι των φιλοξενο΄τμενων και θα σουτάρει απελπιστικά άουτ. Στο 76’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με έναν παίκτη λιγότερο λόγω του ότι ο Μπαρμπαγιάννης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Όμως στο 78’ ο Α.Ο.Κ. «κλείδωσε» τη νίκη. Τότε ο Παππάς θα μπει στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή θα δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Μπρατσιάνι κι αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής με υποδειγματικό πλασέ θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Αρκετά καλός ήταν στα σφυρίγματα του ο διαιτητής της αναμέτρησης Παν. Κουκούλας και οι βοηθοί του Χ. Κουλά και Ι. Λιάρης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Ισπυρλίδης: Φυρινίδης, Κοσμίδης (86’ Μπάτζιος), Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Ζουνίνιο (λόγω τραυματισμού 44’ Βιτλής), Πόποβιτς (81’ Κανούλας), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι.

     

    Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Νίκος Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Θάνος (62’ Αγγελακάκης), Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Καραπατσιάς (75’ Γαϊδατζής), Φλώρος, Μαμούτ (56’ Τσαμουρλίδης).

     

    Comments are closed.