Bookmarks

    Πάρτυ στην κυριολεξία έκανε σήμερα Σάββατο (29/11) η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στο «Ιβανώφειο» και μετά από εκπληκτική εμφάνιση διέλυσε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ (61-88). Δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε το γεγονός ότι το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα είχε εκπληκτική απόδοση και στις 4η περιόδους, παρουσίασε μία άμυνα αλάνθαστη, ενώ στον επιθετικό τομέα η πολυφωνία που υπήρχε, οδήγησαν την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην εύκολη νίκη.

     

     Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα παρουσίασε μία εικόνα μαγική, από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό της, έδειξε αποφασιστικότητα, ωριμότητα, κυρίως δε μεγάλο πάθος για να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα το οποίο πήρε με σχετική ευκολία.

     

    Το μεγάλο «αφεντικό» σε όλο τον αγώνα

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα ήταν το μεγάλο «αφεντικό» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν και τα κατάφεραν να πάρουν τον αέρα του αντιπάλου δείχνοντας πιο είναι το μεγάλο «αφεντικό» της αναμέτρησης και θέλοντας να μη επαναληφθεί ότι έγινε πέρυσι στο ίδιο κλειστό. Έτσι από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα επέβαλαν τον ρυθμό τους, παρουσίασαν μία άμυνα από «γρανίτη» και με «όπλο» την ευστοχία στο αντίπαλο καλάθι έβαλαν από την 1η κιόλας περίοδο τις καλύτερες βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 1η περίοδος να κλείσει με (14-26).Τα πράγματα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έδειξε ότι είχε πάρει, τον αέρα του αγώνα, πολύ περισσότερο δε τον αέρα των αντιπάλων παικτών της. Μάλιστα στη 2η περίοδο η ομάδα της Ένωσης ήταν μία «καλοκουρδισμένη» μηχανή, πάτησε ακόμα περισσότερο γκάζι, δεν άφησε δευτερόλεπτο στους παίκτες του Ηρακλή για να αντιδράσουν και η διαφενόμενη νίκη «σκόρπιζε» τα χαμόγελα στον πάγκο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, σε ένα παιχνίδι το οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς φιλάθλους λόγω της τιμωρίας της έδρας του Ηρακλή. Μάλιστα να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα και στη 2η περίοδο με την υποδειγματική άμυνα και την ικανότητα να πετυχαίνουν καλάθι εύκολα, «άνοιξαν την ψαλίδα» ακόμη περισσότερο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να 1ο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με το σκορ να είναι (22-44). Η «μαγική εικόνα» των παικτών της Καβάλας και στην 3η περίοδο ήταν το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε στο παρκέ του «Ιβανώφειου» με τους παίκτες του Γιάννη Τζήμα να «πυροβολούν αλύπητα» το αντίπαλο καλάθι, να το «βομβαρδίζουν» διαρκώς ενώ την ίδια ώρα απεγνωσμένες ήταν οι προσπάθειες των γηπεδούχων για να αποφύγουν τα χειρότερα γι΄ αυτούς. Και στην 3η περίοδο με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες οι πιθανότητες για να υπάρξει έστω και στο ελάχιστο κάποια ανατροπή ήταν απειροελάχιστες. Έτσι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ξέφυγε ακόμη περισσότερο στο σκορ με την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου και με το αποτέλεσμα να είναι (43-65 ). Το «κρεσέντο» για την ομάδα του Γιάννη Τζήμα συνεχίστηκε και στο 4ο 10λεπτο. Οι παίκτες του, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ του «Ιβανώφειου», τρύπωναν εύκολα στο αντίπαλο καλάθι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά σε μία αναμέτρηση όπου ο πρωταγωνιστής ήταν ένας και ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που έπαιξε τον ρόλο του «κομπάρσου». Έτσι παρά το οποίο δικαιολογημένο χαλάρωμα των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και μία ακόμη νίκη για την ομάδα της Ένωσης ήρθε πάρα πολύ φυσιολογικά με το τελικό σκορ (61-88).


    Διαιτητές: Παφίλης, Ταρενίδης Στ., Παργιανόπουλος (Κυμιατζής)

     
    Δεκάλεπτα: 14-26, 22-44, 43-65, 61-88

     
    Ηρακλής (Δαμαλής):
    Ταραμάς, Μιχάλογλου 17, Ονάσογλου 5, Γαρέζος, Χρυσόπουλος 15, Αράπης 3, Καραγκιολίδης, Κοθράς 2, Μήτσιαλος 8, Αποστολίδης 11, Δέσπος.

     

    Ένωση Καβάλας (Τζήμας): Κρστέβσκι 11, Καράμπουλας 14, Τότσιος 16, Καλαμπάκας 7, Κατσαρές 1, Καραποστόλου 17, Αγγελακόπουλος 8, Παπαρέγκας, Γκέλιος 1, Χαρισμίδης 3, Βελισσαρίου 3, Καλαϊτζίδης 7.

     

    Τα αποτελέσματα-8η αγωνιστική

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της χώρας μας ήταν τα εξής:    

    Ψυχικό – ΟΦΗ 78-58

    Λιβαδειά – Ερμής Λαγκαδά 81-61

    Δόξα Λευκάδας – Αετός 80-71

    Λαύριο – Φίλιππος Βέροιας 90-75

    Παγκράτι – Ηλυσιακός 94-91

    Ηρακλής – Ένωση Καβάλας 61-88

    Αρκαδικός – Εθνικός 79-60

    Η Βαθμολογία
    1. Λαύριο 15 (7-1)
    2. Εθνικός 14 (6-2)
    3. Καβάλα 14 (6-2)
    4. Ψυχικό 14 (6-2)
    5. Αρκαδικός 13 (5-3)
    6. Δόξα Λευκάδας 13 (5-3)
    7. Παγκράτι 13 (5-3)
    8. Φίλιππος Βέροιας 11 (3-5)
    9. Λιβαδειά 11 (3-5)
    10. Ηρακλής 10 (3-4)
    11. ΟΦΗ 10 (2-6)
    12. Αετός 10 (2-6)
    13. Ερμής Λαγκαδά 9 (1-7)
    14. Ηλυσιακός 8 (1-6)

    Η επόμενη αγωνιστική (9η, 6/12)
    ΟΦΗ-Ηρακλής
    Ερμής Λαγκαδά-Δόξα Λευκάδας
    Αετός-Λαύριο
    Φίλιππος Βέροιας-Αρκαδικός
    Ηλυσιακός-Ψυχικό
    Καβάλα-Παγκράτι
    Εθνικός-Ηρακλής

    Comments are closed.