Bookmarks

    Διπλό τίτλου χαρακτηρίζεται η σπουδαία νίκη που πέτυχε σήμερα Κυριακή (30/11), ο Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Χαλάστρας με σκορ (1-2) σε βάρος του τοπικού Καμπανιακού. Μία νίκη τεράστιας βαθμολογικής σημασίας για το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη που πάτησε «στην κορυφή» έχοντας «συγκάτοικο» τον Άρη που νίκησε στο «Ανθή Καραγιάννη» το Κοκκινόχωμα με σκορ (0-2).

     

    Ο Α.Ο.Κ. με πολλά ψυχικά αλλά και αγωνιστικά αποθέματα πέρασε σαν «σίφουνας» από μία πολύ δύσκολη έδρα και με την παλικαριά των ποδοσφαιριστών του πήρε μία πέρα για πέρα πανάξια αλλά και δικαιότατη νίκη. Μάλιστα να τονίσουμε ότι η νίκη για τον Α.Ο.Κ. παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι σημειώθηκε σε βάρος ενός πολύ δύσκολου αντίπαλου.

     

    Ήταν κυρίαρχος σε όλο τον αγώνα

    Το συγκρότημα του Γιάννη Ισπυρλίδη είναι γεγονός ότι κυριάρχησε σε ολόκληρο το 90λεπτο με τους παίκτες της Καβάλας, να δείχνουν αποφασισμένοι για να επιστρέψουν στην βάση τους, με το διπλό στις αποσκευές. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα επέβαλαν τον ρυθμό τους και έδειξαν ότι διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε στο τέλος ο Α.Ο.Κ. να πανηγυρίσει την πολυπόθητη νίκη. Η παλικαριά της ψυχής, η ωριμότητα σε συνάρτηση με την σωστή τακτική αλλά και την συμπαράσταση των καβαλιωτών φιλάθλων που έδωσαν δυναμικό παρών στο γήπεδο της Χαλάστρας, συνέθεσαν την εικόνα μίας ομάδας η οποία δεν της έλειπε απολύτως τίποτε. Αυτός ήταν ο Α.Ο.Κ. στον αγώνα με τον Καμπανιακό που κατέκτησε με το «σπαθί» του το διπλό της νίκης το οποίο θα φανεί υπέρ πολύτιμο για την συνέχεια. Η ομάδα του Γιάννη Ισπυρλίδη σε κανένα χρονικό σημείο δεν κλείστηκε στα καρέ της. Αντίθετα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε αρκετά ψηλά τον αντίπαλο, ανέπτυξε σημαντική επιθετική πρωτοβουλία, πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προς το τέλος του αγώνα, η πέρα για πέρα σημαντική νίκη, έγειρε προς την πλευρά του Α.Ο.Κ..  Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την επιβλητική παρουσία των καβαλιωτών φιλάθλων στο γήπεδο της Χαλάστρας οι οποίοι από τον πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αποτέλεσαν των 12ο παίκτη για την κατάκτηση της νίκης. Μία παρουσία, ιδιαίτερα συγκινητική και η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

     Στον αγωνιστικό τομέα, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χρήστου από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει απέναντι στον Φυρινίδη, ενώ στο 23΄ από το κόρνερ, ο Υψηλός αδράνησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Καβάλας. Στο 32΄ο Κηπουρός με εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Κανούλα έστειλε την μπάλα στο κόρνερ και στην επαναφορά ο Μπάτζιος έκανε με καρφωτή  κεφαλιά το (0-1) και άνοιξε συνέχεια διάπλατα το δρόμο για την πολυπόθητη νίκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από φάουλ του Κουντουρά, ο Φυρινίδης απομάκρυνε την κεφαλιά του Ρακαβίνα, όπως και στο 47΄ που απέκρουσε το πλασέ του Κουντουρά. Στο 53΄ο Κανούλας από εκτέλεση φάουλ, από κοντινή θέση έκανε το (0-2), ενώ στο 67΄ ο Υψηλός μείωσε για τους γηπεδούχους σε (1-2). Τέλος, στο 78΄ ο Αλεξανδρίδης έχασε την ευκαιρία να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καβάλας Φυρινίδη.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Σε γενικές γραμμές ο διαιτητής της αναμέτρησης Βασίλειος Φωτιάς και οι βοηθοί του Νικόλαος Δεμερτζής, Γεώργιος Κεσίσογλου (Πέλλας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

     ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: Κηπουρός, Παπάζης, Τρικαλινός, Δουρμούζης, Ρακαβίνας, Χατζόπουλος (76΄ Αλεξανδρίδης), Υψηλός, Αντωνιάδης (82΄Χατζηδάκης), Χρήστου, Κουντουράς (55΄ Αποστολίδης), Προβατίδης.

     ΚΑΒΑΛΑ: Φυρινίδης, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Μπάτζιος, Ιορδανίδης, Γκαρακλίδης, Παππάς, Βιτλής (85΄ Παπαδιώτης), Κανούλας (83΄ Παρμαξίδης), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι (74΄ Ζουνίνιο).

    Comments are closed.